dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2400.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62553.9$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

GÜRKAN: ORDU'DA MALATYA'YI ANLATTIK

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilen 14 Büyükşehir Belediye Başkanından 11'i Ordu'da bir araya geldi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ordu programını değerlendirirken, 'Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi ve hizmetlerimizi anlatma ve tanıtma noktasında önemli girişimlerde bulunuyoruz' dedi.

 TOHMA ÇAYI ISLAH EDİLSİN!

Malatya'nın Kuluncak ilçesinden geçen ve 1989 yılından günümüze defalarca taşkın ve sel baskınına neden Tohma Çayı nedeniyle yüzlerce dönüm kayısı bahçesi sular altında kaldı. Kayısı üreticileri hemen hemen her dönem yaşadıkları sel ve taşkın nedeniyle çayın ıslah edilmesini istiyor.

 ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA DİKKAT!

Malatya'da Pazartesi ve Salı günleri için kavurucu sıcakların etkili olacağını bildiren meteoroloji, vatandaşlara gündüz dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

 ÇINAR: OKUMA ORANI ARTIYOR

Malatya merkez ilçe Çukurdere Mahallesinde yapımı tamamlanan Kitap Kafe'de incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Millet Kıraathaneleri ve Kitap Kafe gibi projelerle yatırımlarla mahallelerimizin sosyal ve kültürel yönden daha iyi noktaya gelmesini sağlıyor, okuma oranının artırılmasına da ciddi katkılar sunuyoruz” dedi.

 İNCE: YAŞ SINIRI YÜKSELTİLMELİ!

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsten en çok etkilenen kesimlerin başında servisçi esnafının geldiğini belirten Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Mart'tan beri kontak kapatan esnafın desteklenmesini istedi. İnce, ayrıca servislerde 12 yaş olan araç yaşının 19'a çıkarılması gerektiğini söyledi.

 YENİ MALATYASPOR KÜME DÜŞTÜ!

2017 yılında Süper Lig'e çıkan Yeni Malatyaspor, bu sezon aldığı başarısız sonuçların ardından evinde Gaziantep FK'ya 1-0 mağlup olarak 3 yıl aradan sonra küme düştü.

 KARAMAN: PANDEMİ SÜRECİNDEN OLUMSUZ ETKİLENDİK

Süper Lig'in son maçında Gaziantep Futbol Kulübü'ne yenilerek lige veda eden Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, özellikle pandemi sürecinden olumsuz etkilendiklerini dile getirerek “İnşallah önümüzdeki hafta federasyonumuz bu konuyu iyi bir şekilde değerlendirip düşen takımların empatisini yapar, herkes bir mutlu sona ulaşır” dedi.

 MARGARİT: 8.'LİK ŞEHRİMİZ GAZİANTEP'E HEDİYE OLSUN

Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Gabriel Margarit, Süper Lig'deki ilk sezonlarında 8.'lik elde ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 26 Temmuz günü 8 kişi hayatını kaybetti.

  PİYASALAR

Çeyrek altın: 691 Lira

Yarım altın: bin 380 Lira

Gram altın: 418 Lira

Cumhuriyet Ata Lira: 2 bin 750 Lira

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 39 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!