dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2308.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70687.85$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covit-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covit-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covit-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

 

BARUŞ: YENİDEN TEDBİR ALABİLİRİZ

İçişleri Bakanlığının yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 81 ilde başlattığı denetimler çerçevesinde Malatya'da da il protokolünün katılımı ile denetimler gerçekleştirildi. Vali Aydın Baruş, virüsün yayılımının artış gösterdiği düğün, mevlit ve cenaze sonrası yemeklerde riskli gördükleri taktirde yasaklamalara gidilebileceğini vurguladı.

 GÜRKAN: KAMUOYUNUN TALEBİNİ KULÜP BAŞKANINA İLETTİK

Bu yıl Süper Lig'den TFF'nin kararı ile küme düşürülmeyen 3 takımından biri olan Yeni Malatyaspor'da yönetim ile ilgili konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kamuoyunun değişim talebini Kulüp Başkanı Adil Gevrek'e ilettiklerini belirterek, “Bundan sonraki karar Malatyaspor'un yönetimi ve yönetim kurulunun kararıdır” dedi.

 ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Malatya'da polis ekiplerinin yasa dışı silah ticaretini önlemeye yönelik olarak düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi.

 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VALİLİKLERİ UYARDI

Bakanlık, kış üslenmesi sürecine giren terör örgütünün, erzak temini için yurt içindeki mensupları ve uzantıları vasıtasıyla yüklü miktarda döviz bozdurabileceği uyarısında bulundu.

 WEB TAPU UYGULAMASI BAŞLATILDI

Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Belediyesi, tapu işlemlerini daha hızlı ve etkin bir süreçte ilerletmek adına Yeşilyurt Tapu Müdürlüğü ile web tapu uygulaması işbirliği protokolü imzaladı.

 O FABRİKA BU YIL HİZMETE GİRECEK

Malatya'da Kızılay tarafından yapılan, bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın bu yılsonunda hizmete açılması planlanıyor.

 MİLLET BAHÇESİ EKİM'DE HİZMETTE!

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi hizmet binasının yan kısmında yapım çalışmaları devam eden ve Ekim ayında tamamlanması planlanan Millet Bahçesi'ndeki çalışmaları AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Millet Bahçeleri o şehrin yansımalarıdır. İnşallah Malatya'mızın yansımasını da bu alanda oluşturacağız” dedi.

KIZILAY: TEDBİR ÖNLER

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yeni tip korona virüs (Covid-19) konusunda maske uyarısı yaparak, “Covid 19'a yakalanınca kabahati başkasına bulmayın. Tedbir önler” dedi.

 SADIKOĞLU: KİRALAR PANDEMİYE GÖRE REVİZE EDİLMELİ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kiraların pandemiye göre revize edilmesi gerektiğini söyledi.

 ÇINAR: DEV YATIRIMLARIMIZA YENİSİNİ EKLEYECEĞİZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şahintepesi Tesisleri inşaatında inceleme yaptı. Başkan Çınar, Yeşilyurt'un gizli kalmış doğal güzelliklerini ve eşsiz yöresel lezzetlerini ön plana çıkarmak adına farklı ve dikkat çekici dev yatırımlarına bir yenisini daha ekleyeceklerini hatırlattı.

 BARUŞ: TOPYEKÛN MÜCADELE EDİLMESİ GEREK

Malatya Valiliğinde orman yangınları ile mücadele Komisyonu toplantısı düzenlenerek, yangınlarla ilgili önlemler görüşüldü. Vali Baruş, orman yangınları ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

 BİR TRANSFER DAHA!

TFF 3. Lig takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor, dış transfer çalışmaları kapsamında Nevşehir Belediyespor'da forma giyen forvet oyuncusu Emre Gemici'yi renklerine bağladı.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 11 Ağustos günü 11 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

GRAM ALTIN

477 Lira

ÇEYREK ALTIN

 809 Lira

YARIM ALTIN

1.618 Lira

CUMHURİYET ALTINI

 3.222 Lira

Dolar kuru, Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 7,2996 seviyesinde hareket ederken; günü 7,2996 liradan kapattı.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 33 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!