dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66884.713$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covid-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covid-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

BİR MAHALLE KARANTİNA ALTINA ALINDI

Malatya'nın Pütürge ilçesi Arıtoprak Mahallesi, yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine karantina altına alındı.

 GÜRKAN: REKTÖRÜMÜZÜN YANINDA OLACAĞIZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret etti. Gürkan: 'Bundan sonraki süreçte yerel yöneticiler olarak her konuda rektörümüzün ve üniversitemizin yanında olacağız' dedi.

 KORKUTAN DEPREM!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 GÜRKAN, ORGANİK ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın Arguvan ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. İlçe belediyesi ziyaretinden sonra organik tarım yapan bir çiftçiyi ziyaret eden Başkan Gürkan, Narmikan kavunu, karpuzu ve yerli domatesi inceledi.

 YARALI SÜRÜCÜNÜN ARACINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI

Malatya'da kurşunlanan sürücü kaza yaptı. Yapılan incelemede araçta 1 adet boş kovan ile bir miktar uyuşturucu madde bulundu. 

 4 ZANLI KAÇAKÇILIKTAN YAKALANDI

Malatya'da, silah ve kesici aletler ile esrar ele geçirilirken, olayla ilgili 4 zanlı uyuşturucu ve silah kaçakçılığından yakalandı.

 FECİ KAZA! SÜRÜCÜ YARALANDI

Malatya'nın Darende ilçesinde meydana gelen traktör kazasında sürücüsü yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Darende ilçesi Ayvalı Mahallesi'nde meydana geldi.

 MALATYA'DA COVİD-19 TEDBİRLERİ

Türkiye'de yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının en fazla görülen iller arasında bulunan Malatya'da, maske, mesafe ve temizlik konusunda denetimler devam ediyor. Öte yandan korona nedeniyle temizlik şirketleri ev temizliğini tercih etmiyor.

 GÜRKAN: SPORCUYA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetimi ile bir araya geldi. Gürkan, spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

 2 ZEHİR TACİRİ KISKIVRAK!

Malatya'da saksılara ve hazine arazisine ekilmiş 2 bin 200 kök kenevir ele geçirildi. Olayla ilgili iki zanlı yakalandı.

 KAZGAN: ÖNEMLİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde, Akçadağ Sınırlı Sorumlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi işsiz kadınlara, ‘Eğitim, İmalat ve üretim Atölyesi'nde istihdam sağlanıyor. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Belediyesi olarak işsiz kadınlara istihdam sağlamak adına önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini açıkladı.

 ÇINAR: BU ÖZEL PROJE MELEKBABA'DA UYGULANACAK

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kaynarca'dan sonra Melekbaba mahallesinde de hayata geçirecekleri ‘Sokak Sağlıklaştırma' projesiyle, bölgenin sosyal yapısına yeni değerler kazandıracaklarını söyledi.

 KOMUTAN BOYACIOĞLU GÖREVE BAŞLADI

Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanlığı görevine atanan Jandarma Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu görevine başladı.

 7. OLAĞAN KONGRE YAPILDI

AK Parti Malatya'nın Arapgir İlçesinde 7. olağan kongresi gerçekleşti. Tek listeyle gidilen kongrede Ebubekir Taş ilçe başkanlığına getirildi. Öte yandan AK Parti'nin Arguvan ilçesinde 7. olağan ilçe kongresine tek aday olarak giren Gazi Uşen ilçe Başkanı seçildi.

 TARİHE YOLCULUK

Vatandaşların tarih bilincini arttırmak amacıyla Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Arslantepe'den Nemrut'a Tarihe Yolculuk' projesinin ilk gezi turu tamamlandı. Gezi turu 30 Ekim'e kadar devam edecek.

 O İLÇEDE ÇİLEK YAYGINLAŞIYOR

 Malatya'nın Kale ilçesinde başlatılan proje ile çilek üretimi günden güne yaygınlaşıyor.

 TURUNCU YEŞİLLİLER YENİ TESİSİNDE!

TFF 3.Lig takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor, yeni tesislerine taşındı. 

 GEVREK: 5 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ

Yeni Malatyaspor'da transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Adil Gevrek, 'Şu ana kadar 5 oyuncu aldık, en az 4 ya da 5 transfer daha yapacağız' dedi.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 24 Ağustos günü 15 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

Gram altın: 454, 72 lira

Çeyrek altın: 753, 70 lira

Yarım altın: 1.509,30 lira

Cumhuriyet altını: 3.009, 30 lira

Dolar fiyatları, haftanın ilk günü 24 Ağustos'da  7,3241 lira alış fiyatı, 7,3341 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 33 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!