dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2388.1
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63811.459$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covid-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covid-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

DERDİMİZ MAKAM DEĞİL, MALATYAMIZA HİZMETTİR!

Ak Parti Malatya İl Başkanlığı için adı geçen Şahin Karahan, Malatya Time'a özel açıklamalarda bulundu. Daha önce İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürütün Mali Müşavir Şahin Karahan, sorularımızı cevapladı. “Derdimiz makam değil, Malatyamıza hizmettir” diyen Karahan, “Biz makamı bir imtiyaz makamı ve çıkar mevkii değil, aziz milletimize ve kıymetli Malatyalı hemşehrilerimize hizmet makamı olarak görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: TAZİYELER YASAKLANSIN ANCAK SELA OKUNSUN

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, son zamanlarda gündem konusu olan koronavirüs sürecinde yaşanan olumsuzluklara değinerek açıklamalarda bulundu. Yıldırım: ' Türkiye olarak belki de halkımızın en çok maneviyata ihtiyacı olduğu bu kritik Pandemi sürecinde taziyeler yasaklansın ancak selanın tekrardan okunmasından yanayız' dedi.

 YENİ ADLİYE SARAYI İÇİN YER HAZIRLIKLARI…

Adalet Bakanlığı tarafından Malatya'da inşa edilecek Yeni Adliye Sarayı için yer hazırlıkları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Bu kapsamda Yeşiltepe'deki eski Askeri Hastane'nin yıkımı için düzenlenen ihale sonrası yer teslimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 BİR MAHALLEDE KARANTİNA KALDIRILDI

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kurşunlu mahallesi'nde yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle uygulanan karantina sonlandırıldı.

 İŞ KAZASINDA CAN VERDİ!

Malatya'da üniversite öğrencisi Miraç Büyüktaş iş kazası sonucu hayatını kaybetti.

 YEŞİL AİLESİNİN 3 FERDİ KORONADAN ÖLDÜ!

Malatya'da sinema işletmecisi ailenin 3 ferdi korona virüsten öldü, 2'si ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

 BİNREİS KONUTLARI ARAPGİR'İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK!

Arapgir İlçesi Şıhlar Mahallesinde bulunan mülkiyeti Arapgir Belediyesine ait taşınmazlar üzerine yapılacak olan BinReis Konutlarının sözleşmesi imzalandı. BinReis Konutlarının ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

 FECİ KAZA! 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde motosikletin bariyere çarparak devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, Hekimhan - Malatya karayolunun 24'üncü kilometresinde meydana geldi.

 İKRAMLARA KORONA AYARI!

Yeni tip korona virüs vakalarının arttığı Malatya'da, kamu kurum ve kuruluşlarında, yemekhane hizmetleri ile paketli su servisi dışında her türlü ikramın durdurulması kararlaştırıldı.

 2 KAÇAKÇI GÖZALTINDA!

Malatya'da kaçak olarak ekilmiş 3 bin 200 kök kenevir bitkisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 123 adet av tüfeği fişeği ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi yakalandı.

 SOMON ÜRETİMİ ARTTIRILACAK

Malatya'da, Karakaya Baraj Gölü başta olmak üzere ağ kafeslerde ve karada havuzlarda Alabalık üretimi her geçen gün artıyor. Alabalıklar 1.5 kilogram ile 2.5 kilograma kadar büyütülerek Somon haline geliyor.

 PAZARDA DENETİM!

Malatya'da, yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine semt pazarlarında denetimler arttırıldı. Pazar yerlerinde içeriye maske takmayan hiç kimse alınmadı.

 GEVREK: BODY VE UMUT NAYİR TAKASI SUNULDU

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, transfer çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk etapta kaleye, stopere ve forvete takviye yapacağız. Şu anda anlaşmaya yakın olduğumuz oyuncular var. Tabii gideceklerin durumuna göre de gelecek futbolcu sayısı beli olacak” dedi.

 MERSEDES KADİR'Lİ TANITIM…

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor yeni sezon formalarının tanıtımında bir süre önce vefat eden şehrin maskotu Mersedes Kadir'i kullandı.

 SİL BAŞTAN!

TFF 3.Lig ekiplerinden Malatya Yeşilyurt Belediyespor transferde kadrosuna kattığı 14 futbolcuyla kadrosunu sil baştan yeniledi.

 SAHA YENİLENDİ!

Malatya'nın Battalgazi İlçesi futbol sahası, yenilerek eksikleri giderilip hizmete sunuldu.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 26 Ağustos günü 18 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

Gram altın: 457 lira

Çeyrek altın: 754 lira

Yarım altın: 1.511 lira

Cumhuriyet altını: 3.006 lira

Dolar kuru, 7.3877 TL seviyesinde hareket etti.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 33 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!