dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66986.091$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covid-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covid-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

 

ŞİMDİ DE MARMELAT VE SALÇASI YAPILIYOR

Arapgir Mor Reyhanı'nın Ürün Yelpazesi Genişliyor. Önce çay, sonra şerbet olan ve birçok üründe değerlendirilen mor reyhan, kadınların elinin değmesiyle birlikte şimdi de marmelat ve salça haline dönüşüyor.

 ZİRAAT ODASI BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Malatya'nın Darende İlçesi Ziraat Odası Başkanı Vedat Kaya, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 3 KAÇAKÇI GÖZALTINDA!

Malatya'da hazine arazisine uyuşturucu madde ekimi yapan üç şüpheli jandarmanın operasyonu ile gözaltına alındı.

 SADIKOĞLU: KDV İNDİRİMİ VELİLERE OLUMLU YANSIYACAK

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Özel eğitim öğretim hizmetlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi gibi önemli adımın velilere de olumlu yansıması olacağını düşünüyoruz” dedi.

 KAVURUCU SICAKLAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Malatya ve çevresinde kavurucu sıcakların etkili olduğunu, başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 “SENİN DE BİR TUĞLAN BULUNSUN”

Malatya merkez ilçe Yeşilurt Tecde Mahallesi'nde temeli atılan Altınkaşık Cami için, “Senin de bir tuğlan bulunsun” kampanyası başlatılırken, Muhtar Ali Yiğit kampanyaya destek istedi.

 ESNAF, DESTEK İSTİYOR!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Pandemi döneminde mağduriyet yaşayan kantin işletmecisi esnaflara destek istedi.

 GÜRKAN: ÖNEMLİ OLAYLAR MUHARREM AYINDA VUKU BULMUŞTUR

Malatya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure programı düzenlendi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, önemli olaylar Muharrem ayında vuku bulmuştur diyerek konuyla ilgili bilgiler verdi.

 ANTİKA SEVENLER BURAYA!

Malatya'da antika meraklısı satıcılar ve antika sevenler Eskimalatya'daki Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bulunan Antika Pazarı'nın çatısı altında buluşuyor.

 GECE MESAİSİ…

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde Ağustos ayında 460 kilometre uzunluğunda yatay işaretleme yol çizgi çalışması, trafik yoğunluğunun olmadığı gece saatlerinde yapıldı.

 KAMP 4 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un Bolu Abant kampı, 4 Eylül Cuma günü sona erecek.

 YENİ MALATYSPOR, UMUT NAYİR'İ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Beşiktaş, bir süredir kadrosuna katmaya çalıştığı Gökhan Töre transferinde mutlu sona ulaştı. Bu futbolcu için bonservis bedeli istemekten vazgeçen Yeni Malatyaspor, Beşiktaş'ın Umut Nayir'i takasta kullanmayı kabul etmesi üzerine, golcü oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.

 15. TRANSFER!

TFF 3.lig takımı Malatya Yeşilyurt Belediyespor, dış transferde 15. imzayı attırdı.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 31 Ağustos günü 16 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

Gram altın: 464,19 lira

Çeyrek altın: 764,20 lira

Yarım altın: 1.530,80 lira

Cumhuriyet altını: 3.043,10 lira

Dolar, yeni haftanın ilk günü 31 Ağustos 2020 sabahında spot piyasada 7,3461 alış fiyatı, 7,3529 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 37 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!