dore okulları
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2520.3
  • BIST
    10731.26
  • BTC
    67262.69$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covid-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covid-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

KAYISI İÇİN TEHLİKE ÇANLARI MI ÇALIYOR?

Türkiye'nin ihracatta yüzünü güldüren en önemli ürünlerinden kayısıyı küresel iklim değişikliği nedeniyle zor dönemler bekliyor. Boğaziçi Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapılan çalışmadan alınan verilere göre, kayısı veriminin yakın ve orta vadede yüzde 40'lara varabilecek oranda azalacağı öngörülüyor.

 BÜYÜKELÇİ: MESOB'UN TARİFE YAPMA YETKİSİ YOKTUR!

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, MESOB tarafından açıklanan yeni pide ve somun ekmek tarifesi hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükelçi: ' MESOB'un odamızdan bağımsız tarife yapma yetkisi yoktur. MESOB esnafımıza oyun oynamayı bıraksın' dedi.

 GÜRKAN: EL ELE VEREREK HASARLI CAMİMİZİ YAPIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapımı devam eden Cami inşaatını ziyaret ederek açıklamlarda bulundu. Gürkan: ' Devlet Millet el ele vererek camimizi yapıyoruz. Deprem sonrası Battalgazi İlçemizde bazı camilerin hasar görmesi üzerine bu camimizin yapımı daha da hızlandırıldı.' dedi.

 COVİD-19 İYİ ÖRNEKLER!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu video konferans programına katılarak, korona virüs salgını sürecinde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 İHA'LAR BUNU YAPIYOR!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, insansız hava aracı (İHA) kullanarak plan ve projelerin altlığını oluşturan halihazır haritaları kendi üretiyor.

 GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ!

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

 MALATYALI ÖĞRENCİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Malatya Bilim ve Sanayi Merkezi öğrencisi Feridun Balaban ISEF'te Türkiye'yi temsil edecek.

 BARUŞ: TÜM ADLİYE ÇALIŞANLARINA BAŞARILAR DİLERİM

Vali Aydın Baruş, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla Adliye Sarayı'nı ziyaret etti. 2020 - 2021 adli yılının ülke genelinde ve ilde adaleti sağlamak için gayret eden yargı camiası başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Baruş, tüm adliye çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi.

 ZABITA TEŞKİLATI 194 YAŞINDA!

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Gölgeli ve personeli, Zabıta Teşkilatının 194. Kuruluş Yıl Dönümü ve Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

 YAĞIŞ VE KUVVETLİ RÜZGAR GELİYOR!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ,Malatya ve Tunceli için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı.

 BİR TRANSFER DAHA!

Yeni Malatyaspor sağ bek oyuncusu Zeki Yavru'yu renklerine bağladı.

 GÖZLER YENİ TRANSFERLERE ÇEVRİLDİ!

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, transfer çalışmaları kapsamında rotasını camiasını heyecanlandıracak isimlere çevirdi.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 2 Eylül günü 16 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

GRAM ALTIN

464,95

ÇEYREK ALTIN

 765,70

YARIM ALTIN

1.533,50

CUMHURİYET ALTINI

 3.049,50

Dolar/TL 2 Eylül 2020'de spot piyasada 7,3669 lira alış fiyatı, 7,3768 lira satış fiyatı seviyesinde yer alıyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 37 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!