dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2431.6
  • BIST
    9959.79
  • BTC
    62323.18$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

Lütfen bu uyarımızı dikkate alın: Malatya'da Covid-19 tahminimizin de ötesinde hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid-19'un pik yaptığı dönemde, neredeyse kimsenin çevresinde Koronaya yakalanan yok iken; şimdi herkes yakın çevresinde bu illete yakalanmış onlarca isim saymaktadırlar. Bu sebepten Malatya'da siyasetçisinden, bürokrasisine; ilim adamından, bilim adamına kadar birçok alanda görev yapan kişilerden müteşekkil bir kurul oluşturulmalı ve “Covid-19'un yayılmasını nasıl önleyebiliriz?”, “Vatandaşımızı nasıl bilinçlendirebiliriz?” Sorusuna cevap bulmalıdırlar. Aksi halde bu vebalin altında hepimiz kalırız!

Murat Çetin

 

ERKUŞ İNÖNÜ'YE VEDA ETTİ!

4 yıldır İnönü Üniversitesi Genel Sekreter vekili olarak görev yapan Prof.Dr. Hakan Erkuş, bugün itibariyle mevcut görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Erkuş, akademik hayatına İnönü Üniversitesi çatısı altında devam edecek. 

GEZER, GÖREVİ DEVRALDI!

Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki Genel Sekreterlik görevinden istifa eden Prof. Dr. Hakan Erkuş'un yerine daha önce Genel Sekreter Yardımcılığı ve vekaleten Personel Daire Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Gezer atandı. 

KORONA BİR CAN DAHA ALDI!

Aslen Malatyalı olan Dr. Şanal Tosun'un amcasının oğlu 48 yaşındaki Basri Tosun, koronaya bağlı geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 

ÇALIK: GÜNLÜK 80 BİN METREKÜPLÜK ARITMA TESİSİNİ YAPIYORUZ

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgesinin mevcut arıtma tesisinin yetersizliği nedeniyle 252 milyon TL keşif bedelli yeni bir arıtma tesisi yapım işinin ihalesinin 24 Eylül'de gerçekleştirileceğini açıkladı. Çalık: “Malatya'mıza günlük 80 bin metreküplük arıtma tesisini yapıyoruz” dedi. 

ERKURT: HIZLI TESTLER İLK HAFTADA SONUÇ VERMEZ

Sosyal medyada, testlerin nerede ve nasıl yapıldığından, türlerine kadar bazı çelişen bilgiler yer alıyor. Bu konuda bilgilendirici açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, 'Hızlı testler antikor testleridir ve bulaştan sonra ilk hafta içinde zaten sonuç vermez. ' ifadelerini kullandı. 

DÜĞÜNLERE YENİ KISITLAMA

Malatya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında düğünler 1 saatte bitirilecek. 

SADIKOĞLU: İKİ İL YENİDEN 6. BÖLGE İLAN EDİLMELİ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ocak ayında meydana gelen depremden dolayı Malatya ve Elazığ illeri yeniden değerlendirilmelidir. Bu konuda detaylı bir dosya hazırlayıp ilgili yerlere gönderdik. İki ilimizin en azından önümüzdeki 5 yıl için yeniden 6. teşvik bölgesine alınmasını talep ediyoruz. Sürecin takipçisi olacağız” dedi. 

DRİFT YAPAN SÜRÜCÜLERİN EHLİYETLERİ ALINDI!

Malatya'da drift yapan 4 araç sürücülerinin sürücü belgesine 2 ay süreyle el konuldu. 

SELALAR ‘TEDBİR AMAÇLI' SUSTURULDU!

Malatya'da korona virüsle mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından geçici olarak camilerde okunan cenaze selalarına tedbir amaçlı ara verildiği belirtildi. 

DEMİRBAĞ: PİDE EKMEĞİ 200 GRAM 1.25 TL

Malatya'da ekmeğe yapılan zam ve gramaj ayarlaması tartışmalara neden olurken, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ açıklama yapıp, pide ekmeğinin 200 gramının 1.25 TL olduğunu bildirdi. 

GÜDER: ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREVLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla, Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Biratlı'yı ziyaret etti. Güder, zabıtaların zor şartlar altında görevlerini sürdürdüklerini ve konuyla ilgili düzenlemenin de kısa sürede meclise geleceğinin altını çizdi. 

GÜVERCİN HIRSIZI KISKIVRAK!

Malatya'da bir evden 19 güvercin çaldığı ileri sürülen zanlı yakalandı. 

OTOMOBİL AYDNLATMA DİREĞİNE ÇARPTI: 1 ÖLÜ

Kayseri-Malatya karayolunda otomobilin yoldan çıkarak aydınlatma direğine çarpması sonucunda meydana gelen kazada, 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı. 

VATANDAŞLARIN SORUNLARI HALK GÜNÜNDE DİNLENECEK

AK Parti Malatya'nın Arguvan ilçesinde Halk Günü adı altında vatandaşların sorunlarını dinlemeye başladı. 

DOĞU GARAJI YENİ YERİNE TAŞINIYOR

Malatya'nın doğu bölgesindeki ilçelerin toplu taşıma faaliyetini yapan kooperatif araçlarının konuşlandığı Doğu Garajı, eski İtfaiye Binasının altına taşınıyor. 

TATLI, ÖĞRETMENLERDEN TİTİZLİK İSTEDİ!

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, okullarda Covid-19 çalışmasında titizlik gösterilmesini istedi. 

MÜZİSYENLER DERTLİ!

Malatya'da düğün organizasyonlarına bazı kısıtlamalar getiren İl Hıfzıssıhha Kurulu kararının kendilerini olumsuz etkileyeceğini belirten düğün müzisyenleri, Soykan Parkı'nda toplanarak duruma tepki gösterdi. 

ARTIK YENİ YERİNDELER

Malatya Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü daha etkin faaliyet gösterebilmek için yeni yerine taşındı. 

RESTELLİ: KAZILARDA ÇOK ÖNEMLİ ESERLER ÇIKTI

Malatya Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazılarda Ortaçağ dönemine ait 53 mezar, bebek mezarı, cam kolye, bilezik, bir mezarın içerisinde M.S. 1050 tarihine ait sikke bulundu. 

ÇALIŞKANLIĞIYLA FORM TUTMAYA BAŞLADI

Yeni Malatyaspor'da büyük beklentilerle transfer edilen Perulu orta saha oyuncusu Christian Cueva, kampta form tutmaya başladı. 

GEVREK, CAMİASINI BÜYÜK BEKLENTİYE SOKTU!

Aboubakar'la görüştüklerini, Tetteh'e teklif yaptıklarını açıklayan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, camiasını büyük beklentiye soktu. Taraftarlar, başkandan bombayı bir an önce patlatmasını istiyor. 

HAMZAOĞLU: KADROYA ÖNEMLİ İSİMLER KATTIK

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, transferi değerlendirerek, 'Kadromuza önemli isimleri kattık, katmaya da devam ediyoruz. Amacımız lig başlayana kadar en hazır hale gelebilmek' dedi. 

ŞAHİN: TAKIMIMIZIN YANINDAYIZ

Malatyaspor Taraftar grubu Kırmızı Ordu, dernekleşerek 1966 Malatyaspor Taraftarlar Derneği ismini aldı. Dernek adına yeni sezon öncesi bir açıklama yapan Tribün Lideri Ufuk Kaan Şahin, birlik ve beraberlik mesajı verdi, takımlarının yanında olduklarını söyledi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 3 Eylül günü 21 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Serbest piyasada 459,71 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 459,84 liradan, 2 bin 976 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 3 bin 14 liradan, bin 488 liradan alınan yarım altın bin 516 liradan ve 746 liradan alınan çeyrek altın 757 liradan satılıyor. Güne 7 lira 39 kuruş seviyesinden başlayan dolar TL kurundaki değer artışı sürüyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 38 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!