dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63914.118$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

MALATYA'DA İLK KORONAVİRÜS AŞISI BUGÜN!

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı ülkemizde ilk aşı bugün yapılacak. Çin'de geliştirilen aşı ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Malatya'nın da aralarında bulunduğu illerde 1200-1300 sağlık çalışanına uygulanacak. 

İNTİHAR EDEN KIZIN, BABASINA YAZDIĞI NOT YÜREK DAĞLADI!

Karakaya Baraj Gölü'ne atlayarak intihar eden 16 yaşındaki genç kızın babasına bıraktığı 'Baba benim kıymetimi hiç bilmedin' notu yürek burktu. 

3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

AFAD'ın aktardığı bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.8 olarak kayıtlara geçti. 

BURASI DOĞA TUTKUNLARININ UĞRAK YERİ!

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan ve ortasından Tohma Çayı'nın geçtiği kanyon, özellikle sonbahar aylarında rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor. 

BİR YENİSİ DAHA!

Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen park çalışmasını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un sosyal dokusuna farklı değerler katacak sosyal yaşam alanlarına bir yenisini daha eklediklerini söyledi. 

BAŞKAN GÜDER, SÖZÜ ALDI!

Son günlerde Malatya'da ormanlık bölgelerde çıkan yangınların sonunda binlerce ağacın kül olmasına duyarsız kalmayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner'den zarar gören bu alanlara ağaçlandırma sözü aldı. 

İHALAYE ÇIKIYOR!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Millet Kütüphanesinin ihalesi Eylül ayı içerisinde yapılacak. 

BEYDAĞI YENİDEN AĞAÇLANACAK!

Geçtiğimiz ay Malatya'da Beydağı yamaçlarında çıkan orman yangınında 3 bin fidanın yok olduğu alanda incelemelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, güz döneminde buraların yeniden ağaçlandırılacağını söyledi. 

VALİ, SORUNLARI YERİNDE DİNLEDİ

Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ve Battalgazi ilçelerinde TOKİ tarafından yapımı süren deprem konutlarında incelemelerde bulundu. 

YANINIZDAYIZ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, özel halk otobüsü esnafları ile bir araya geldi. Gürkan, yasal mevzuat çerçevesinde minibüsçü ve özel halk otobüsçülerinin her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. 

REKTÖR KIZILAY'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

TAM KADRO ÇALIŞTILAR

Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük'e 3-0 yenilerek sezona kötü başlayan Yeni Malatyaspor'da cuma günü oynanacak Göztepe maçı hazırlıkları sürdürüyor. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 16 Eylül günü 21 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Gram altın: 472 lira

Çeyrek altın: 775 lira

Yarım altın: 1.547 lira

Cumhuriyet altını: 3.083 lira

Dün 7.50 seviyesini zorlayan dolar/TL, 16 Eylül sabahı 7.4882'den işlem görüyordu. Öğleden sonra ise 7.50'lik kritik seviye aşıldı. 

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 33 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ aresimizden ulaşabilirsiniz... 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!