dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2424.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64440.54$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

BEYTUR: AŞI ÇALIŞMASINA BAŞLIYORUZ!

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, aşı çalışmalarına başlayacaklarını açıklayarak: ' Türkiye'de 9 ilde yapılacak bu çalışmanın Malatya ayağı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak' dedi. 

MALATYA DEPREMLE SARSILDI!

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem korkuttu. 

GÖZLER BU ZİYARETTE!

Malatya Valiliği, depremzedeler için yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yaptı. Uzun süredir sorunlarının çözümünü bekleyen depremzedelerin gözleri bu toplantıya çevrilirken, çıkan sonuçların detayları merakla bekleniyor. Malatya'da yaşanan deprem sonrası yürütülen çalışmaları inceleyerek değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 'Genel itibariyle hasar tespit ve hak sahipliği büyük oranda tamamlanmış gözüküyor' dedi. 

TÜFENKCİ: TMO PAZARTESİ KAYISI ALIMINA BAŞLIYOR!

Malatya'da binlerce kayısı üreticisinin beklediği müjdeli haberi duyuran AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Pazartesi ilk alımını gerçekleştireceğini söyledi. 

60 FIRINA CEZA!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, Eylül ayında 142 ekmek fırını denetlendi. Denetimlerde belirlenen gramajın altında ekmek sattıkları belirlenen 60 fırına ceza kesildi. 

ÜÇ AYRI KAZADA TOPLAM 7 KİŞİ YARALANDI!

Malatya'da meydana gelen üç ayrı trafik kazasında 1'i ağır 7 kişi yaralandı. 

KENTTE 60 BİN TON ŞEKER ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR!

Türkiye'nin şeker ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yere sahip olan Malatya Şeker Fabrikası'nda, çiftçinin alın teri dökerek yetiştirdiği şeker pancarının kristale dönüşüm yolculuğu başladı. Bu yıl Malatya'da 60 bin ton şeker üretimi hedefleniyor. 

20 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK!

TOBB tarafından düzenlenen “Asya Kalkınma Bankası (AKB) İş Fırsatları” Seminerinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Asya Kalkınma Bankası'nın pandemi sürecinin etkilerine karşı toplam 20 milyar dolar kaynak oluşturduğunu hatırlattı. 

KAHTALI: YATIRIMLARI EL BİRLİĞİ İLE YAPIYORUZ

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan yatırımlar ve devam eden projeleri yerinde inceledi. Milletvekili Kahtalı, “Battalgazi'ye yatırımları elbirliği ile yapıyoruz” dedi. 

“AŞKIN ÜLKESİNE GELDİM SANKİ”

Battalgazi Belediyesi, Divan edebiyatı sevdalısı şair-yazar Hayati İnanç'ı, Medeniyetin Kalbi Battalgazi'de konuk etti. İnanç 'Ben adeta bir manevi yolculuğa çıkmış gibiyim. Aşkın ülkesine geldim sanki' dedi. 

DENETİME DEVAM!

Malatya'nın Darende ilçesinde gerçekleştirilen Covid-19 denetimleri kapsamında İlçe Kaymakamı Malik Çalışır, esnaflar ve vatandaşların kurallara uymalarını istedi. 

YENİ HİZMET BİNASI YAPILIYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi' alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci'ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı. 

CEZA YAĞDI!

Malatya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde 29 şahsa maske takmamaktan, 2 şahsa ise karantina kurallarına uymamaktan para cezası kesildi. 

GÖKHAN TÖRE BEŞİKTAŞ'A DÖNDÜ!

Beşiktaş, Gökhan Töre transferini tamamladı.

BURAK EFE İLE PROFESYONEL SÖZLEŞME!

Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle yıldızı parlayan genç oyuncu Burak Efe ile profesyonel sözleşme imzalandı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 18 Eylül günü 21 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Gram altın: 474,21 lira

Çeyrek altın: 778,90 lira

Yarım altın: 1.555,90 lira

Cumhuriyet altını: 3.099,80 lira

Dolar bugün güne satış fiyatı 7,5495 liradan başladı.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 32 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!