dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ!

Dünya kayısı başkenti Malatya'da Cumhuriyet tarihinde ilk kez Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından kuru kayısı alımına başlanılması üreticilerin yüzünü güldürdü. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından açıklanan kuru kayısı alım fiyatlarının ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (LİDAŞ) deposunda ilk kayısı alımına da başlandı.

 AK PARTİ ELİMİZİ AYAĞIMIZI KESTİ!

Malatya'nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde bulunan 2 bin dönümlük tarımsal arazi Kale İlçe Belediyesi tarafından imara açılıyor. Soğukpınar Mahallesi muhtarı Mustafa Gökhan, “Hepimiz Ak Partiliyiz bunlara yıllarca yüzde 95 oy verdik, çalıştık ama bunlar bizim elimizi ayağımızı kestiler” dedi.

 BAZI KADEMELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI!

Malatya'da Mart ayında verilen aranın ardından bugün okullar ana sınıfı ve birinci sınıflar için kapılarını açtı. Korona virüse karşı tüm önlemlerin alındığı okullarda, ilk gün çocukları yalnız bırakmayan Vali Aydın Baruş, öğrencilerin maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını istedi.

 BAŞKAN ÇINAR SÖZÜNÜ TUTTU!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla hazırlanan özel kayısı paketleri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin destekleriyle Türkiye'nin 81 kentindeki 81 okula gönderildi.

KAYISI ÇEKİRDEKLERİ BAŞKAN GÜDER'DEN!

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çocukların okula döndükleri ilk teneffüsün 40 dakika müjdesi vermesinin ardından, 81 ilde 81 okulda öğrenim gören çocuklara ‘Kayısı Çekirdeği' ile yanlarında olacakları sözünü yerine getirdi. 

 KIZILAY: KORONAVİRÜSTEN TÜMÜYLE KURTULDU

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir süre önce yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı immün plazma yöntemiyle tedavisine başladıkları ve Türkiye'de bu yöntemin ilk kez uygulandığı 56 yaşındaki erkek hastanın koronavirüsten tümüyle kurtulduğunu açıkladı.

 İSRAF!

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi arasında meydana gelen billboard sökme tartışması hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım: “Buradaki esas maksadımız konu her ne olursa olsun yapılan halka yapılmıştır. Zira bu billboardların sökülmesi israftır. Bizim üzerine basa basa durduğumuz nokta israf konusudur” dedi.

 GURURLUYUM!

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesinde 40 yataklı yeni kök hücre ve kemik iliği nakli merkezinin hizmete başladığını açıklayarak, 'Hematoloji ekibimizle gurur duyuyorum' dedi.

 İNANMAYACAKSINIZ AMA BURASI MALATYA!

Ünlü Youtuber Emre Durmuş Malatya'yı tüm dünyaya tanıttı. Durmuş'un “İnanmayacaksınız ama burası Malatya” başlığı ile paylaştığı videoyu Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık sosyal medya hesabından takipçilerinin beğenisine sundu.

 MAKAM ARACI YERİNE BİSİKLET!

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yılki teması ‘Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareket' olan Avrupa Hareketlilik Haftasına destek verip, daha hareketli ve daha sağlıklı bir yaşam konusuna dikkat çekebilmek amacıyla işe bisikletle gitti.

 HAMİDO'NUN ANISI YAŞATILIYOR

Başkan Gürkan, Hamido'nun anısına sahip çıktı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bulgurlu Mahallesinde yer alan Rahmetli Hamit Fendoğlu'nun emeği bulunan tarihi Bulgurlu Cami'nde incelemelerde bulundu.

 SON BAŞVURU 9 EKİM!

Tarımsal destekler için son başvuru tarihinin 9 Ekim 2020 olduğu açıklandı.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 21 Eylül günü 18 kişi hayatını kaybetti.

 AKBAŞ İLE YOLLAR AYRILIYOR

Yeni Malatyaspor'da defans oyuncusu Mustafa Akbaş'a kendisine takım bulması yönünde bilgi verildiği öğrenildi.

TETTEH TRABZONSPOR MAÇINDA!

Süper Lig'de geride kalan haftayı Göztepe beraberliğiyle kapatan Yeni Malatyaspor'da gözler ligin 30.haftasında oynanacak Trabzonspor maçına çevrilirken, takımda sakatlığı düzelen golcü Tetteh sevinci yaşanıyor.

 PİYASALAR

Gram altın: 475 lira

Çeyrek altın: 782 lira

Yarım altın: 1.562 lira

Cumhuriyet altını: 3.113 lira

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününde yükselişle başlamasının ardından 7,5740'tan işlem görüyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 30 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!