dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2427.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    63885.29$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

MALATYA SAĞLIK KONUSUNDA BİR NUMARA!

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Onkoloji Hastanesini ziyaret eden milletvekilleri hastaneye tam not verdi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 'Sağlık konusunda Malatya'mız Türkiye ‘de bir numara haline gelmiştir' dedi.

 13 OKULDA DAHA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), 76 eğitim kurumunda daha koronavirüs vakası belirlendiğini bildirdi. İddiaya göre, bu okullardan 13'ü ise Malatya'da bulunuyor. 

O STAJYER DOKTOR KONUŞTU!

Malatya'da stajyer doktor olarak eğitim aldığı hastaneden nöbet çıkışı eve giderken otobüste uykuya yenik düşen Ensar Büyükkaya, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük emek verdiğini ve zaman zaman da yorgunluklarına yenik düşebileceğini söyledi 

BARUŞ: ENTÜBE OLAN ÇOK SAYIDA GENÇ HASTAMIZ VAR

Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni tip koronavirüsün kimin üzerinde ne kadar etki bıraktığının henüz bilinmediğini belirterek gençleri uyardı.  Baruş, 'Gençler bize bir şey olmaz demesinler, özellikle gençler daha çok dikkat etsinler. Yoğun bakımda ve entübe olan çok sayıda genç hastamız var' dedi. 

KAHTALI: VATANDAŞLARA KARŞI DİKLEŞMEDİK

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, vatanına ve bayrağına sahip çıkan sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini bildirip, “Biz devamlı dik durduk ve vatandaşlara karşı dikleşmedik. Vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıktık” dedi. 

SERA ALANLARINDA HOBİ BAHÇELERİ OLACAK

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediyesi tarafından Özel Sera Projesi ile ekonomiye kazandırılan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerindeki 15 dekarlık alanda incelemelerde bulunarak, “Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar, AK Parti ailesi olarak göğsümüzü kabartıyor” dedi. 

HAYKIRIYORUZ!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Türk Tabipler Birliği'nin kapatılmasını istediklerini belirterek, 'Buradan tekrar haykırıyoruz, Türk Tabipler Birliği denen derneğin kapatılması lazım' dedi. 

ÖRNEK YATIRIM!

Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Sahanın inşaat çalışmalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Saha projemiz, sosyal donatıları, yeşil alanları, halı sahası, aydınlatmaları ve oyun parkıyla Yeşiltepe'mizin gelişimine büyük katkılar sunacaktır” diye konuştu. 

BURADA PERSONEL İHTİYACI VAR

Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent firmaları için iş başvurusu alınmaya başlandı. 

TEŞEKKÜRLER!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanının eski teşvik sistemine geri dönülmesi talimatının ardından Malatya basınına sürece katkılarından ötürü teşekkür etti. 

HER İŞİN BAŞI DUA!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bu yılın ilk 9 ayında 2 bin 441 olaya kısa süre içerisinde müdahale ederek vatandaşların can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için çaba gösterdi. İtfaiye ekipleri, her nöbete dua ile başlıyorlar. 

İSTİHDAM SAĞLANACAK

Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali Arı, yerli yazılımcılara istihdam sağlamak için kurduğu firmada, yerli yazılım konusunda önemli mesafeler kat etti. 

ARITMA KAPASİTESİ ARTTIRILIYOR!

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve ihalesi tamamlanan “Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi Verimlilik ve Kapasite İyileştirme Projesi” ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin su arıtma kapasitesi yüzde 65 arttırılacak. 

TETTEH, TRABZONSPOR MAÇINI İPLE ÇEKİYOR

Süper Lig'de geride kalan haftayı Göztepe beraberliğiyle kapatan Yeni Malatyaspor'da sakatlığı tamamen düzelen golcü Benjamin Tetteh, sarı-siyahlı formayla ilk kez ter dökmeye hazırlanıyor. 

HAMZAOĞLU: ÜZERİNE KOYARAK GİDEN BİR TAKIMIZ

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, haftalar ilerledikçe daha iyi duruma geleceklerini söyleyerek, “Bakıldığında oyun formatımızda ve kimliğimizde sorun yok. Üzerine koyarak giden bir takım durumundayız. Transferde aramıza katılacak oyuncular olacak. Bu anlamda yönetim kurulumuzun görüşmeleri devam ediyor” dedi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 23 Eylül günü 24 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Gram Altın 

465,28 Lira

Çeyrek Altın 

766.30 Lira

Yarım Altın 

1.530.20 Lira

Cumhuriyet Altını 

 3.049.80 Lira

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,6830'dan işlem görüyor. 

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 31 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!