dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64195$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

AŞI 6 AYDAN ÖNCE ÇIKMAZ!

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, dünyada şu anda koronavirüse karşı henüz bir ilaç ve aşının olmadığını belirterek, “Dünyada aşı bulunması tartışmalı gidiyor. Biz de ülkemizde aşı konusunda güzel çalışmalar yapıyoruz ama bunların 6 aydan önce çıkmasını beklemiyoruz” dedi.

 TEŞEKKÜRLER!

Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, TMO'nun kayısı alımı ve Lisanslı Depoların hayata geçirilmesi konularında teşekkür etmek için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ziyaret etti.

 YILLIK 154 MİLYON TL GELİR SAĞLANACAK!

Malatya Yoncalı Barajında gövde dolgusu ve dolu savak imalatları tamamlandı. Yoncalı Barajı'nın tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 154 milyon TL gelir sağlanacak.

 MALATYALI İBİŞ AİLESİ YANGINLA SARSILDI

Aslen Akçadağlı olan hemşehrimiz, iş adamı Murat İbiş'e ait Tokat'ın en ünlü alışveriş mağazalarından İstanbul Ucuzluk AVM'de sabah saatlerinde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İtfaiye ekiplerinin 4 saat süren çalışması sonunda yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürerken, yangında toplam 12 bin metrekare alan kullanılamaz hale geldi.

 ÖLEN DE ÖLDÜREN DE MALATYALI!

İstanbul Çatalca İzzetin köyünde ölü olarak bulunan Osman Gül cinayetini Müge Anlı araştırıyordu. İstanbul Çatalca'da ormanlık alanda cansız bedeni bulunan emlakçı Osman Gül'ün katil zanlısı, meslektaşı B.D. çıktı. Her iki şahsın da Malatyalı olduğu öğrenildi.

 GELİŞTİRDİKLERİ İHA İLE TEKNOFEST'TE BİRİNCİ OLDULAR!

Bu yıl Gaziantep'te düzenlenen Teknofest'e katılan Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yarışmanın İnsansız Hava Aracı Sabit Kanat Dalında birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

 ACILI BABA: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

İstanbul'da bir güzellik merkezinde botoks yaptırdıktan sonra evde fenalaşarak hayatını kaybeden Kübra Boyraz'ın babası Ekrem Solmazgül, “Hakkımızı arayacağız” dedi.

 PROTOKOL İMZALANDI!

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile İller Bankası Bölge Müdürlüğü arasında Yeşilyurt ilçesinin harita ve arazi çalışmalarını güncellemek ve detaylandırmak amacıyla; Yeşilyurt'un merkez ve kırsal alanlarını kapsayan 51.000 hektarlık alanda yapılacak uygulamalar için işbirliği ve destek protokolü imzalandı.

 EKMEĞE ZAM GELDİ!

Malatya'da somun ekmeğe 25 kuruş zam yapılarak, Pazartesi gününden itibaren zamlı fiyatlar uygulanacak.

 CUMHUR İTTİFAKI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ!

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte geçen hafta gerçekleştirilen il kongresi sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı görevine seçilen mevcut başkan Mesut Samanlı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Cumhur ittifakının önemine vurgu yapıldı.

 KAHTALI: KONUTLAR MALİYETİNİN ALTINDA VERİLECEK

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “Depremzedeler için yapılan konutlar maliyetinin yüzde 40 altına ve üstelik 20 yıl da faizsiz ve vadeli olarak vatandaşlarımıza teslim edilecek. Hak sahiplerine bu yılsonu itibariyle konutlar teslim edilecek” dedi.

 KAÇAKÇILARA GEÇİT YOK!

Malatya'da düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında çok miktarda gümrük kaçağı parfüm ve cep telefonu ele geçirildi.

 4 TRANSFER DAHA!

Yeni Malatyaspor 4 transfer daha yapacak.

 O, TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİ!

Yeni Malatyaspor'un yeni transferi Perulu Chritian Cueva, antrenmanlardaki hırsı ve çalışkanlığıyla dikkat çekiyor.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 25 Eylül günü 19 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

Gram altın: 453 lira

Çeyrek altın: 750,40 lira

Yarım altın: 1.499 lira

Cumhuriyet altını: 2.986 lira

Dolar/TL haftanın son işlem gününde 7,60'ın üzerinde hareket ediyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 28 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!