dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2492.8
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63434$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

BU KEZ ÜZDÜ! ŞEKER HOCA COVİD-19'A YENİLDİ

Malatya'da 'Şeker Hoca' olarak bilinen, Malatyalılar tarafından sevilen, sayılan emekli din görevlisi Celal Tilgen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

 VİRÜSÜN VÜCUTTAKİ VARLIĞI ORTAYA ÇIKARILABİLİYOR!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) tanısı için Türkiye'de birçok yerli kit geliştirilirken Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldız ve ekibi tarafından bu kez geliştirilen Elisa testi ile hem vücuttaki virüs oranı hem de antikor düzeyi kısa sürede belirlenebiliyor.

 DOĞU GARAJI HİZMETTE!

Doğu Garajı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilat çalışmaları tamamlanan Sivas Caddesi girişindeki itfaiye binasındaki yeni yerinde hizmet verecek.

 ARAMIZDA SORUN YOK!

Malatya belediye başkanları yapılan görüşme sırasında son zamanlarda kamuoyunda Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanları arasında sorun varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, bunun gerçeği yansıtmadığını dile getirdiler.

 CEZALANDIRILDILAR!

Malatya'da kumar oynayan ve oynatanlara adeta göz açtırılmayıp, kumar oynayan 4 şahsa toplamda 8 bin 575 TL idari para cezası yazıldı.

 ADALETSİZLİK!

Bu yıl kayısıda yaşanan Monilya hastalığı sonrası üreticiye gönderilen 10 milyon TL'lik destek ödemesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Battalgazi ilçesinde mahalle muhtarları, hasar tespitinin adaletsiz yapıldığını iddia ederek üreticilerin destekten faydalanamadığını savundular.

 ÖRNEK PROJE!

Yeşilyurt Belediyesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği ‘Gönül Belediyeciliği' hizmetleri kapsamında yaptığı ekmek yardımlarında 1 milyon 639 adet emanet ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 SIKI DENETİM!

Malatya'da alkollü lokanta ruhsatlı iş yerleri denetlenerek, eksikleri olanlara ceza kesildi. 3 işyerinde toplamda 9 sigortasız işçi çalıştırıldığı görülürken, bir iş yerinde de çalışanın pozitif korona hastası olduğu tespit edildi.

 OTOMOBİL KANALA UÇTU

Malatya'da sulama kanalına uçan aracın sürücüsü yaralandı. Kaza, Battalgazi ilçesine bağlı Başharık Mahallesi'nde meydana geldi.

ÇINAR: GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, Yüce Allah'ın ilahi mektubu, Peygamber Efendimizin en önemli emaneti olan Kuran-ı Kerim'in eşsiz zenginliğiyle büyütürsek, huzurlu, mutlu ve güzel bir geleceği hep birlikte inşa ederiz” diye konuştu.

 8 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Malatya'da yol kontrolünde, Sahte Yol izin Belgesi ile yurt dışına gitmeye çalışan 8 düzensiz göçmen yakalandı.

 1. ETAP ÇALIŞMALARININ KABA İNŞAATI TAMAM!

24 Ocak 2020'de yaşanan depremin ardından evleri zarar gören depremzede aileleri için Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından sunulan projeler kapsamında Gelincik Tepesi'nde yapımı devam TOKİ konutlarında 1'nci etap çalışmalarının kaba inşaatı tamamlanırken, 684 adet dairede gerçekleştirilen ince işçilik ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

 YOLCU OTOBÜSÜ İLE KAÇAKÇILIK!

Malatya'da yolcu otobüsünde 10 adet muhtelif markalarda kaçak cep telefonu ele geçirilirken, olayla ilgili bir zanlı gözaltına alındı.

 POLİS ÇALINAN ALTINLARIN İZİNİ SÜRDÜ

Malatya'da bir evde çalınan 100 bin TL değerinde altın ile 20 bin TL'nin izini süren polis ekipleri, şüphelilerin Şanlıurfa'ya giderek altınları bozdurup dolar aldığını belirledi. Olayla ilgili yakalanan 3 yabancı uyruklu şahıs ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 300 DÖNÜMLÜK PARK!

İnderesi Tabiat Parkında 1. Etap çalışmaları kapsamında 100 dönümlük alanı hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Malatya'ya yaklaşık 300 dönümlük bir park daha kazandırıyor.

 HES UYGULAMASI BAŞLADI

Türkiye'de korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen HES Kodu uygulaması, Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

 EKSİK MEVKİLERE TRANSFERLER BEKLENİYOR

Süper Lig'in ilk 3 haftasında galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor'da gözler takımdaki eksik mevkilere yapılacak transferlere çevrildi.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 28 Eylül günü 24 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

GRAM ALTIN

463,01 Lira

ÇEYREK ALTIN 

761.90 Lira

YARIM ALTIN 

1.521.90 Lira

CUMHURİYET ALTINI

3.033.70 Lira

Dolar bugün güne satış fiyatı 7,6740 liradan başladı.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 31 derece olacak. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!