dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63851.750$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

KARAİSMAİLOĞLU: DEV PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRDİK!

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'da yeni yapılacak havaalanı ile ilgili incelemelerde bulundu. Dünyanın gıpta ettiği dev projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Bu yatırımlarımız içerisinde havalimanlarımız ve havayollarımız büyük önem taşıyor. Malatya'nın ulaşım ağının güçlenmesi için önemli çalışmalar yapılıyor” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talebi üzerine Malatya Tren Garı ile Yeşiltepe bölgesi arasındaki tren raylarının yer altına alınmasına yönelik projenin başlatılması talimatını verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kömürhan Köprüsü'nde tablanın son kaynağını da yaptı.

 POMPALI TÜFEKLİ KAVGA!

Malatya'da alkollü iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. 

 ALTIN PARK HİZMETTE!

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde yeşil alan kapasitesini arttırmak üzere bugüne kadar 206 adet parkı hizmete sunup 837 bin 405 metrekare yeşil alanı ilçeye kazandıran Yeşilyurt Belediyesi, Tecde Mahallesinde toplam 11 dönümlük alan üzerine inşa ettiği Tecde Altın Park'ı, Malatyalıların hizmetine sundu.

 AKTÜRK: GRİBAL ENFEKSİYONLARA BENZEMİYOR

Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, evdeki tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşarak yeniden virüsle mücadele için görevinin başına döndü.

 BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Malatya'nın Akçadağ İlçesi Durulova Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle karantina altına alındı.

 POLİSTEN KAÇARKEN KAZA YAPTILAR

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde park halindeki iki motosikleti çaldıktan sonra kaçan şüpheliler, polisten kaçarken kaza yaptı. Yakalanan iki zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 GEÇ KALMAYIN!

Pandemi süreci başladıktan sonra kalp krizi geçirmekte olan her üç kişiden yalnızca birinin hastaneye geldiği ortaya çıktı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, ‘Hastaneye geç kalmadan başvurmak gerekir' dedi.

SADIKOĞLU: SEKTÖR AYRIMI YAPILMASIN

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB Başkanlığı'ndan KOSGEB Acil Destek Kredisi'nin kapsamının genişletilmesi, geri ödemesiz sürenin uzatılması ve destek miktarının artırılarak sektör ayrımı yapılmaması talebinde bulundu.

 44 OKUL TEMİZ!

Malatya'da 44 okula Okulum Temiz Belgesi törenle verildi.

 OTOBÜSTE ESRARLA YAKALANDI

Malatya'da polis ekiplerinin durdurduğu bir otobüste yapılan aramada 1071 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

 4 ZANLI KISKIVRAK!

Malatya'da baz istasyonlarından akü hırsızlığı olayı, fotokapan cihazları kullanılarak tespit edilirken, olayla ilgili 4 zanlı yakalandı.

 HAMZAOĞLU, O OYUNCULARDAN MEMNUN

Süper Lig'de geride kalan haftayı Trabzonspor yenilgisiyle kapatan Yeni Malatyaspor'da form düzeylerinde göze çarpan golcü Tetteh ve orta saha Lukoki, bu hafta oynanacak Antalyaspor maçında Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük kozu olacak.

 ÇELİKEL: İLERİSİ ADINA HAYIRLI OLMUŞ OLABİLİR

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, transferle ilgili yaptığı açıklamada, “Ligin ilk 3 haftasında aldatıcı skorlar alıp transferi mevcut durumuyla kapatmamak bir taraftan da ilerisi adına hayırlı olmuş olabilir” dedi.

 PİYASALAR

Güncel piyasalarda gram altın 470,94 liradan çeyrek altın ise 769,93 liradan işlem görüyor. Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 7,7640'dan işlem görüyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 27 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!