dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63633.698$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Malatya'ya yönelik yatırım ve projelerin son durumu görüşüldü.

 11 PKK/KCK'LI KISKIVRAK!

Malatya'da, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 PKK/KCK üyesi tutuklandı.

 UMUT OLDU!

Türk Kızılay Gaziantep Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Halis Uzunkaya'nın kök hücre bağışı, 5 yıl sonra Malatya'da kan kanseri bir hastaya umut oluyor.

 GÜVENLİK Mİ YOKSA SANSÜR MÜ?

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, TBMM'nin “Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin 28. 29. ve 30. maddelerinin gıdaya yönelik ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı düzenlemeler içerdiği gerekçesiyle geri çekilmesi noktasında basına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Yeni gıda yasası güvenlik mi yoksa sansür mü getiriyor?” diye sordu.

 ÇINAR: BÖLGEDE YILDIZI PARLAYAN BİR İLÇEYİZ

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Çevreye duyarlı ve kent estetiğine önem veren bir anlayışla ilçemizin her noktasını daha değerli ve özel bir görüntüye kavuşturuyoruz” dedi. 

 KORONA PAZAR ESNAFINI DA VURDU!

Malatya meyve ve sebze pazarı esnafını hem marketler hem de koronavirüs vurdu. İşlerinin iyice azalmasından şikayet eden esnaf eski günlerini özlüyor.

 “ÖĞRETMENİM DOĞAYA DA NEFES OL”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un başlatmış olduğu ‘Öğretmenim Doğaya da Nefes Ol' etkinliği kapsamında öğretmen ve öğrenciler ile birlikte okullarda fidan dikildi.

 GÜDER: ERMENİSTAN'I KINIYORUZ

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının 1.oturum 4.birleşiminde bir araya gelerek, tek gündem maddesini görüştü. Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Azerbaycan ve Türkiye kardeştir' anlayışıyla Azerbaycan'ın yanında yer aldıklarını ve ateşkese ihanet eden Ermenistan'ı kınadıklarını söyledi.

 TARİHSEL ZENGİNLİKLER ÖN PLANDA

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinin tarihi bölgelerinden Kadim Çırmıhtı ve Gündüzbey'deki binaların ve dükkânların dış cephelerini ‘Cephe Sağlıklaştırma' projesiyle yenileyerek bölgenin tarihsel kimliğine yeni değerler kazandıran Yeşilyurt Belediyesinin dönüşüm ve yenileme projeleri mahalle sakinleri tarafından beğeniyle karşılandı.

 BU MAHALLE OKULSUZ!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesinde depreme dayanıksız diye yıkılan okulun yerine biran önce okul yapılması istendi.

 POLİSTEN KAÇAMADI!

Malatya'da, bir şahsın iş yeri ve iki deposunda 1 milyon 85 bin adet gümrük kaçağı makaron ve 8 bin 10 deste sigara sarma kâğıdı ele geçirilirken, zanlı gözaltına alındı.

 BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşimi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak Başkanlığında yapıldı.

 5. HAFTANIN HAKEMLERİ AÇIKLANDI

Süper Lig'de 5. haftasında oynanacak maçlarda görev alacak hakemler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklandı. Buna göre Konyaspor - Yeni Malatyaspor maçında Turgut Doman düdük çalacak.

 TEK HEDEF 3 PUAN!

Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor'da hazırlıklar devam ediyor. Süper Lig'in 5'inci haftasında Konyaspor'a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor'da tek hedef 3 puan.

 BİR ÜST TURA YÜKSELDİLER!

Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında Malatya Yeşilyurt Belediyespor, sahasında Adıyaman 1954 Spor'u 1-0 yenerek bir üst tura yükseldi.

 PİYASALAR

Gram altın: 483 lira

Çeyrek altın: 793 lira

Yarım altın: 1.584 lira

Cumhuriyet altını: 3.156 lira

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,9310'dan işlem görüyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 28 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!