dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

 

HER İSTEYENE DEĞİL!

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği grip aşısı Malatya'ya geldi. Aşı her isteyene vurulmayacak. Depolarda bulunan aşılar, talep eden vatandaşlara e-nabız sistemine göre vurulmaya başlanacak.

 “DİYELİM Kİ EN KISA ZAMAN…”

Bir dizi ziyaret için Malatya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, depremde hasar gören tarihi Yeni Cami'de incelemelerde bulundu. Ocak'tan bu yana kapalı olan caminin ne zaman ibadete açılacağının sorulması üzerine Bakan Yardımcısı Demircan, “ Diyelim ki en kısa zaman, ama bugünden tarihi telaffuz etmek için biraz erken' dedi.

 ÇINAR: TESİSİMİZ ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİ

Yeşilyurt Belediyesinin kurduğu Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi, tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Başkan Mehmet Çınar, 'Tesisimiz, sağlıklı, temiz ve düzenli bir gelecek için önemli bir misyon üstlenmiştir” diye konuştu.

BU YIL VERİM YÜKSEK!

Pancar hasadının başladığı Malatya'nın Yazıhan ilçesinde bu sezon hasat edilen şeker pancarları kalitesi ile adından söz ettiriyor. Pancar sökümünün gerçekleştiği tarlalarda incelemede bulunan protokol üyeleri, bu yıl pancarda verimin yüksek olduğunu söylediler.

O İLÇEDE ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK!

Kuluncak'ta asfaltsız yol kalmayacak. Malatya'nın Kuluncak ilçesinde tüm yolların asfaltlanması için Malatya Büyükşehir ve Kuluncak Belediyesince yoğun bir tempoda asfaltlama çalışmaları yürütülüyor.

 GÜDER: BATTALGAZİ'Yİ GELECEĞE TAŞIYORUZ

Malatya'nın Battalgazi ilçesine kazandırdığı ve kazandıracağı insan odaklı projeler ile vizyonel değişimi başlatarak vatandaşların yüzündeki gülümsemeye talip olan Belediye Başkanı Osman Güder, ilçe için ne doğru ve faydalı ise onu yapmayı kendisine şiar edindiğini belirterek, “5 bin yıllık tarihi içinde barındıran bu ilçeyi, geleceğe taşımak bizim görevimizdir” dedi.

 KURUDU!

Malatya kent merkezinde tabii güzelliğiyle piknik alanı olan Orduzu Pinarbasi Göletindeki suyun bir kısmı çekildi.

 DERECEYE GİRDİLER!

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Malatya'dan bölge değerlendirmesine katılan 40 projeden, 6 birincilik, 4 ikincilik ve 5 üçüncülük olmak üzere toplam 15 proje dereceye girdi.

SADIKOĞLU: HER GÜN YENİ PROBLEMLER ÇIKIYOR

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOBB Türkiye Dayanıklı Tüketim Malları Meclisi toplantısına başkanlık yaptı.Video konferans yoluyla yapılan toplantıda konuşan Başkan Sadıkoğlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi devam ediyor. Süreç çok dinamik, her gün yeni problemler karşımıza çıkıyor."dedi. 

 SÜRPRİZ!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrencilere sürpriz yaptı. Gürkan, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce ile birlikte servisçi esnafının pandemi nedeniyle sıkıntılar yaşayan bir ailesini ziyaret etti, öğrenci çocuklarına tablet hediye etti.

 SAKATLANAN OYUNCULARDAN KÖTÜ HABER!

Yeni Malatyaspor Kulübü Doktoru Hakan Ayaz, sakatlıkları bulunan Adem Büyük ve Issam Chebake'nin son durumu ile ilgili kötü haberi verdi. Ayaz, iki futbolcunun da yapılan tetkiklerinde adale zorlanması tespit edildiğini ve 1-3 hafta sahalardan uzak kalabileceklerini belirtti.

 BÜYÜK: KARAKTERİMDE OTURARAK PARA KAZANMAK YOK

Yeni Malatyaspor'un golcü ismi Adem Büyük, sakatlığı ve Galatasaray'dan ayrılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Deneyimli oyuncu, 'Karakterimde oturarak para kazanmak yok' dedi.

 VEFAT EDENLER

Malatya'da 22 Ekim günü 17 kişi hayatını kaybetti.

 PİYASALAR

22 Ekim Perşembe günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Güncel piyasalarda gram altının fiyatı 481,75 liradan, çeyrek altın ise 786,25 liradan işlem görüyor. 22 Ekim 2020 Perşembe günü dolar kuru 7.82 liradan işlem görüyor. Euro ise 9,26 TL'den alıcı buluyor.

 HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 26 derece olacak

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!