dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2438.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64641.34$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz..
Narin

 

 

GÜRKAN: FRANSA ÜRÜNLERİ SATILMAYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa'da son dönemde artan İslam karşıtlığı ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanması sonrasında, Fransız ürünlerine boykot çağrısının ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir iştiraklerinden olan Esenlik Marketlerinde Fransa ürünlerinin raflardan kaldırılacağını ve satışının yapılmayacağını söyledi.

ŞEREFSİZLİK!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Fransa'da bazı siyasetçilerin, grupların ve özellikle Charlie Hebdo dergisinin İslam, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığını kademe atlayarak şerefsizlik seviyesine ulaştırdığını ifade etti.

PEYNİR ARASI EROİN SEVKİYATI!
Malatya'da, yolcu minibüsünde yapılan aramada peynir bidonları içine saklanmış vaziyette 31 kilo 268 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 2 zanlı gözaltına alındı.

KAÇAK İÇKLERİ BÜFELERE SATIYORMUŞ
Malatya'da, bir şahsın boğma rakı imal ederek büfelere satış yaptığı tespit edildi. Yapılan operasyonda 3 bin 880 Litre boğma rakı olarak tabir edilen el yapımı içki ele geçirildi.

KARA LİSTEDEKİ ÜRÜNLERE EL KONULDU
Kara listede bulunan çikolata ve içecekler ele geçirildi. Malatya'da içerisinde sildenafil ve tadafil gibi ilaç etken maddesi bulunması nedeniyle Sağlık Bakanlığının kara listesinde yar alan çikolata ve enerji içecekleri ele geçirildi.

FETÖ ŞÜPHELİSİ KADIN BÖYLE YAKALANDI
Malatya'da FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle aranan kadın bir evde yakalandı.

BİR MAHALLE KARANTİNA ALTINA ALINDI
Malatya'da bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

HAMIMELİ PAZARI AÇILDI
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, Kalbi Kadın Kooperatifi, üretimi güçlendirmek ve vatandaşların doğal ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği Hanımeli Pazarı'nı Gazi Parkı'nda hizmete açtı.

HAYIRLI KANDİLLER
Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam Alemi için büyük önem arz ediyor. Bugün Belediye başkanları da kandil mesajları yayınladılar.

MALATYA'DA 29 EKİM KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü Malatya'da da kutlandı.

BEYAZ TEYZE İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
Elazığ ve Malatya'yı sarsan depremde evi yıkılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde TOKİ deprem konutlarının teslimi sırasında video konferansla canlı bağlantı kurulan Beyaz Teyze'nin ilk ziyaretçisi Malatya Büyükşehir Belediyesi ekibi oldu.

TEMELLİ, GÖREVİNE BAŞLADI
Cafer Dilek'in, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine atanmasının ardından Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü olarak görev yapan Pirvani Temelli, Hekimhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı.

İLK KİTABI YAYIMLANDI
Malatya'da 25 yıldır avukatlık yapan Hanifi Kartal, kaleme aldığı Türkçe ve Kürtçe şiirleri ‘Guguk Kuşu' adlı şiir kitabında yayımladı.

KAPLANLAR BEŞİKTAŞ MESAİSİNDE
Süper Ligin 7. haftasında 1 Kasım Pazar günü 19.00'da deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek olan Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla ayrılarak, çıkışını sürdürmek istiyor.

KAYA: PUAN ALACAĞIMIZA İNANIYORUM
Yeni Malatyaspor'un başarılı stoperlerinden Semih Kaya, Yeni Malatatyaspor'da olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek hedeflerinin Avrupa maçlarına gitmek olduğunu söyledi. Kaya, hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş maçından da puan ve puanlar alacaklarına inandıklarını söyledi.

VEFAT EDENLER
Malatya'da 28 Ekim günü 11 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR
Dün dolarda yaşanan artış, altın fiyatlarını da etkiledi. Türkiye'de gram altın, ilk defa 500 liranın üstüne çıktı. Yükselişini sürdüren gram altın, 28 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinde 502 lira olarak fiyatlandı.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 25 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!