dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2398.1
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63841.1$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz...
Narin

 

 

 

YILDIRIM: ATALARIMIZIN KEMİKLERİ SIZLAYACAK
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, ecdat mirası Miralay Şah Alibey Camii'nin yıkım kararına tepki göstererek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım: “ Bu eseri yaptırarak halkın kullanımına vakfedenler ile bugüne kadar ulaşmasını sağlayan ecdadın, emanetini yıkmak ecdadın ve onu İslam'a ve Müslümanlara hizmet etmesi için yaptıran atalarımızın kemiklerini sızlatacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI SAĞLANACAK
Malatya İnönü Üniversitesi ile Yeni Malatyaspor arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Yeni Malatyaspor ile İnönü Üniversitesi arasında İmzalanan protokol ile İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde futbol uzmanlık dersi alan öğrenciler için Yeni Malatyaspor Kulübü'nde staj imkanı sağlanacak.

BİRÇOK ÜRÜN MALATYA'DA ÜRETİLECEK
Malatya'da eski vagon fabrikası alanına kurulan Kızılay üretim üssü, Malatya ekonomisine katkı sunacak. Orta Doğu'nun çelik konteyner başta olmak üzere birçok ürünler Malatya'da üretilecek.

FETÖ ŞÜPHELİSİ KISKIVRAK!
Malatya'da FETÖ silahlı terör örgütüne üye olan ve hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli yakalandı.

TEKLİF OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında toplanan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı 2.Oturum Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri karara bağlayıp, Kasım ayı çalışmalarını tamamladı.

VİLLA PROJESİ YAPILMASIN!
Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı (MİMDER) Mehmet Bülbüloğlu, Battalgazi Belediyesi'nin 200 villa projesine tepki gösterdi. Bülbüloğlu, belediyelerin villa projeleri yapmaması gerektiğini belirtti.

TEKNOKENT'E ÖDÜL!
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) yönetiminde ve iştirakinde bulunduğu Malatya Teknokent Pusula Ön Kuluçka Merkezi (ÖKM) kadın girişimcisi Merve Atalay'ın 'Gıda Atıklarından Biyoplastik Üretimi' projesi İnovasyonda Kadın 5. Girişimcilik Kampı'nda en başarılı ilk 5 proje arasına girerek ödül aldı.

KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK!
Malatya'da bir iş yerinde bin 83 adet cinsel içerikli gümrük kaçağı hap ve ürünler ele geçirildi.

ÇINAR: SAĞLIKLI GENÇLER, SAĞLIKLI NESİLLER
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla ‘Sağlıklı Gençler Sağlıklı Nesiller' sloganı altında bisiklet takımı kurmak için çalışmaları başlatırken, bisiklet sporunun toplumda yaygınlaşması adına eğitim programları, geziler ve etkinlikler düzenlenecek.

SEVİNDİK!
Malatya Tarım Platform Başkanı İhsan Akın, tarım ve hayvancılığa ilginin arttığını belirterek, 'Tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması hayvancılığa ve tarıma yönelişin son zamanlarda lokal olarak artması, bizleri sevindirmiştir' dedi.

30 KASIM SON!
Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 2020 yılı emlak ve çevre temizlik ile ilan-reklam vergilerinin ikinci taksit ödemelerinin başladığını ve ikinci taksitini yatırmak isteyen mükelleflerin mağdur olmaması için 30 Kasım'da ödemelerin sona ereceğini hatırlattı.

SORUN VE TALEPLER GÖRÜŞÜLDÜ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek Malatya iş dünyası üzerine görüşme yaptı.

20 KİŞİYE CEZA
Malatya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında yapılan denetimlerde 20 kişiye kurallara uymama cezası kesildi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKULLARI DENETLEDİ
Okulların Covid-19 gölgesinde eğitime başlamasıyla öğrencilerin yeni tip koronavirüs kurallarına uymaları istendi.

VEFAT EDENLER
Malatya'da 6 Kasım günü 16 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR
Güncel piyasalarda gram altın fiyatı 537,65 liradan işlem görüyor. Çeyrek Altın 879,66 lira. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 8,4520'den işlem görüyor.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 14 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!