dore okulları
Malatya
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2423.2
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    62884.24$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

GÜRKAN: 40 YILDIR MALATYA'NIN GÜNDEMİNDEYDİ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, atıl durumda olan Eski Vagon Onarım Fabrikası alanının Kızılay tarafından devralınması sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol ve altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Gürkan, “40 yıldır Malatya'nın gündeminde olan ölü yatırım olarak adlandırılan alanı Kızılay ile el ele vererek aktif hale getirmek için gerekli çalışmaları yaptık” dedi. Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir İlçesi'nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

KANLI ŞAKA!
Malatya'da arkadaşlar arasında yaşanan silah şakasında bir genç ağır yaralandı. Hastanede tedavisi süren gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, olayın şüphelisi ise ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

BÜYÜK DEPREMİN EKONOMİK SONUÇLARI
Ekonomi Politikaları Uzmanı Dr. Aziz Murat Hatipağaoğlu, “Sürekli gündemde olan olası ve büyük Marmara depremi ile yine olası büyük İzmir depremi, doğal afet olarak gündeme taşıdığımız bu sorunun ekonomik boyutu maalesef görmezden geliniyor” dedi. 'İllerimiz beş deprem bölgesine bölünmüş durumda. 32 ilimiz birinci derecede deprem bölgesindedir' diyen Hatipağaoğlu, bu iller arasında Malatya'nın da olduğunu açıkladı.

CEZADAN KAÇAMADILAR!
Yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimlerinin arttığı Malatya'da polis ekipleri kurallara uymayan 29 kişiye ceza kesti.

İHALESİ OCAK'TA
Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi 1.Etap Kentsel Dönüşüm Alanıyla ilgili çalışmaları tamamlandıklarını ifade ederken, 2021 yılı Ocak ayında yapacakları ihaleye tüm müteahhitleri davet etti.

“AYAKKABINIZI DEZENFEKTE ETMEDEN EVE ALMAYIN”
Malatya'da, babasından öğrendiği ayakkabı tamirciliğini çeyrek asırdır sürdüren Mehmet Ceyhan, korona virüse yakalandı. Tedavisinin ardından virüsü yenerek tekrar işinin başına dönen Ceyhan, 'Ayakkabınızı dezenfekte etmeden eve almayın' önerisinde bulundu.

GÜDER İLE AYAKÜSTÜ HASBİHAL
İnönü Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek sorun ve talepleri dinleyen Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00'den itibaren geçerli olacak Covid-19 yeni tedbirlerine mutlaka riayet etmek gerektiğini belirtti. Başkan Güder, yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla ayaküstü hasbihal etti.

METEOROLOJİ UYARDI!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de yağışların etkili olacağını, iki şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağış beklendiğini bildirdi.

VEFAT EDENLER
Malatya'da 19 Kasım günü 16 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR
Güncel piyasalarda gram altın fiyatı 466,66 lira ile aşağı yönlü hareketini sürdürürken, çeyrek altın ise 758,14 liradan işlem görüyor. Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,7130 seviyelerinde.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 9 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!