dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2432.4
  • BIST
    9783.13
  • BTC
    63905.11$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

KORONA AŞISI DENEMELERİ MALATYA'DA
Yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yapılan aşı çalışmaları içerisinde Çin'den gelen aşının gönüllü vatandaşlar üzerindeki denemeleri Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de başladı.

KORONADA MALATYA'NIN BAŞARISI HIZ KESMİYOR
İmmün plazma ve kök hücre nakli tedavisine son hız devam ediliyor.

BU ARAÇTAN SAĞ ÇIKTILAR!
Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobilden 2 kişi yaralı kurtarıldı. 

İKİ KAÇAKÇI KISKIVRAK!
Malatya'da toplam 413 adet farklı tarih ve dönemlere ait tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen kaçak sikkeler ele geçirildi. Olayla ilgili iki zanlı yakalandı.

12 BİN ÇOCUĞA ULAŞILACAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, mevsimlik tarımda çocuk işçiliğiyle mücadelede 16 ilde 12 bin çocuğu kapsayacak önemli bir projeyi hayata geçirecek.

ERTELENDİ!
Malatya'da Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarında HES Kodu zorunlu uygulaması ertelendi.

KEŞFEDİLDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından yapılan çalışmalar sonrasında Melet Deresi'nde bulunan yeni su kaynağının ardından Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe Mahallelerinin ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir su kaynağı daha keşfedildi.

GÜDER: BİR ENGEL DAHA AŞILDI!
Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerini komisyon raporunun kabul edildiğini ve uzun zamandır üzerinde çalışılan bu gelişme sonrasında Battalgazi'nin gelişiminin önündeki önemli bir engelin daha aşıldığını belirtti.

3 FABRİKA 2021'DE FAALİYETE GEÇECEK!
Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın eski Vagon Fabrikası alanında Türk Kızılay'ı tarafında yaptırılan 3 fabrikanın 2021 içerisinde tamamen faaliyete geçmiş olacağını belirterek, “ Burada yaklaşık bin 500 kişi istihdam edilecek” dedi.

KUMARBAZLARA GEÇİT YOK!
Malatya'da kumar oynayanlara yönelik çalışmalara ağırlık verilinken, bur çerçevede 4 şahsa 4 bin 900 TL para cezası uygulandı.

EĞİTİMİN SORUNLARI BU MASADA!
Malatya'da faaliyet yürüten özel eğitim kurumları ve kişisel gelişim kurslarının temsilcileri bir araya geldi. Özel eğitim sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, hazırlanacak bir dosya ile Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacak.

“KARAR İSABETLİ DEĞİL”
Eğitim-Bir-Sen Malatya 1No'lu Şube Başkanı, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Bürokrasiye tavsiyemiz önemli konularda tüm paydaşlarla seri istişare ederek daha doğru, isabetli kararlar almalarıdır” dedi.

ANLAMLI DAVRANIŞA DESTEK!
Geçtiğimiz günlerde yaptığı örnek davranışla Malatya basınında yer bulan ve sokak hayvanlarını harçlıklarıyla doyuran Irmak Ozan'a Yeniden Refah Partisi Malatya İl teşkilatından mama desteği geldi.

İDDİALAR YALANLANDI!
Yeni Malatyaspor, 6 futbolcunun korona virüse yakalandığı iddialarını yalandı. Takım tarafından, sadece bir futbolcunun korona virüse yakalandığı açıklaması yapıldı.

PİYASALAR
Güncel piyasalarda gram altının fiyatı 462,45 liradan, çeyrek altın ise 750,22 liradan işlem görüyor. Dolar fiyatı alış 7,6158 TL, satış 7,6223 TL.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 11 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adersimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!