dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

BU YIL 4 BİN 801 KADINA HİZMET VERİLDİ
Malatya'da psiko-sosyal destek kapsamında 2019 yılında 3 bin 28, bu yıl da 4 bin 801 kadına hizmet verildi. Malatya'da, 2020 yılında 2 cinayet olayı meydana geldi.

GÜRKAN: VATANDAŞ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7256 Sayılı Kanun kapsamında su borcu olan vatandaşlara 31 Aralık 2020'ye kadar başvurmaları halinde 18 aya varan taksitlendirme imkanı sağlayacak. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılandırmanın vatandaş için önemli bir cazibe ve fırsat olduğunu belirtti.

SEVİM: BİNALARIN TAKİP EDİLMESİ LAZIM
Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de binalara yapı kimlik numaraları verilecek. Malatya Belediyesi eski başkan yardımcılarından Yapı Denetimler Birliği Malatya Şube Temsilcisi İnşaat Mühendisi Nurettin Sevim, “Binalara yapı kimlik numaraları verilerek binaların takip edilmesi lazım' dedi.

ÇINAR: KADINA EL KALDIRMAK KORKAKLIKTIR
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yaşanan hiçbir şey kadına şiddete sebep olamaz. Kadına el kaldırmak, erkeklik değil korkaklıktır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kadının şiddete maruz kalmaması en büyük temennimizdir” dedi.

ÖDÜL İNÖNÜ ÜNİVERSİTE'NİN
Ticaret Bakanlığı onayında, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizasyonu ile düzenlenen '9. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı' 'İlaç' kategorisinde Malatya İnönü Üniversitesi ikincilik ödülü aldı.

MOTOSİKLET HIRSIZI KISKIVRAK!
Malatya'da motosiklet çalan hırsız, polisin takibi sonucu tutuklandı.

GECE KARTALLARI İŞ BAŞINDA!
Malatya'da, Gece Kartalları ismi verilen polislerin çalışması sonucu uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan zanlı yakalandı.

VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE!
Malatya'nın Yeşilyurt İlçesine yaşam alanları kazandırmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Bahçebaşı Mahallesinde yapımını tamamladığı, çocuk oyun grupları, spor aletleri, oturma grupları ve çevre düzenlemesiyle bölgeye farklı bir güzellik kazandıran Bahçebaşı Parkını düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sundu.

MUTLULUKLAR…
Eyüp Aslan ve Zeynep Gümüş'ün nişan merasimi düzenlenen törenle yapıldı. TÜMSİAD Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Murat Gümüş ve İş adamı İbrahim Aslan'ın mutlu gününde dostları ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

GÜDER: BU PROJENİN AMACI İŞSİZLİĞİ AZALTMAK
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye olarak hayata geçirdikleri ‘Birlikte Başaracağız' projesi ve belediyenin çalışmalarını anlatıp, projenin ana amacının işsizliği azaltmak olduğunu vurguladı.

PELİTOĞLU: ŞİDDETİN EN ACISIYLA KARŞI KARŞIYALAR
AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, 'Kadın ve çocuklar şiddetin en haziniyle, en acısıyla karşı karşıya kalıyor' dedi.

DÜDÜK PALABIYIK'TA
Süper Lig'de 10. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. 28 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan Gaziantep FK - Yeni Malatyaspor maçında Ali Palabıyık düdük çalacak.

YMS, İSMİNİ BİR ÜST TURA YÜKSELDİ
Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda Yeni Malatyaspor, sahasında karşı karşıya geldiği Etimesgut Belediyespor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla Malatya temsilcisi, ismini bir üst tura yazdırdı.

VEFAT EDENLER
Malatya'da 25 Kasım günü 19 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR
Dünü 465 lira ile kapatan gram altın, bu sabah saatlerinde 464 lira olarak güne başladı. Aynı şekilde çeyrek altın da 1 lira geriledi ve 762 lira oldu. Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,9560 seviyesinde işlem gördü.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 9 derece olacak.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!