dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

İŞÇİ, BETON ZEMİNE ÇAKILDI
Malatya'da inşaatta çalışırken iskeleden beton zemine düşen işçi yaralandı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Hacı Abdi Mahallesi'nde meydana geldi.

YILDIRIM: DİĞER BELEDİYELERİ ÖRNEK ALIN!
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Bilim Kurulundan çıkan kararlar doğrultusunda tedbir amaçlı kapatılan iş yeri sahipleri için Malatya Büyükşehir Belediyesine sosyal destek vermeleri gerekliliği konusunda çağrıda bulundu. Diğer belediyelerin davranışlarını örnek olarak gösteren Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda hassasiyet göstermesini istedi.

O İLÇEDE YOL SEVİNCİ!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge İlçesini ziyaret ederek Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından ilçede yapılan çalışmaları inceledi. 7 mahallenin ortak kullandığı 40 Km'lik yolda asfalt serimi gerçekleştirdiklerini belirten Gürkan, “MASKİ ve Yol Asfalt ekiplerimiz ilçelerimize çok büyük yatırımlar gerçekleştiriyor” dedi.

YÜZDE 20 ZAM!
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK'lı 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. 

12 ŞÜPHELİYE GÖZALTI!
Malatya'da uyuşturucuya yönelik Şafak Operasyonu sonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.

SON GÜN 31 ARALIK!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiğini belirterek milyarlarca borcun faizsiz ödenmesini getiren düzenlemeye son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu söyledi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na davet edilen SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Vatandaşların yapılandırma müracaatları e-devlet üzerinden alınabilecek.

16 ÖĞRETİM ELEMANI ALINACAK
Malatya İnönü Üniversitesi'ne 16 öğretim elemanı alınacak.

GÜDER: SORUNLARA KISA SÜREDE ÇÖZÜM BULUYORUZ
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Fuzuli Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek, sorun ve talepleri yerinde dinledi. Güder: “Bu ziyaretlerle sorunlara kısa sürede çözüm buluyoruz” dedi.

BARUŞ: ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ
Malatya'da düzenlenen İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı'nda, pandemi döneminde eğitimdeki sıkıntılar dile getirildi. Vali Aydın Baruş, “İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde ilimizde yaşanan eğitim sorunlarını ele alarak arkadaşlarımızın daha önceden yapmış oldukları çalışmalar çerçevesinde çözüm önerileri geliştireceğiz' dedi.

ÇINAR: YOL KONFORUNU ARTIRMAKTAYIZ
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Ulaşım ağımızdaki konfor seviyesini planlı ve titiz çalışarak artırmaktayız. İlçemizin bütün bölgelerine ulaşımı rahatlatmak, ferah ve güzel yollara kavuşmak adına ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyorlar“ dedi.

PAZAR DENETİMİ!
Malatya'da yeni korona virüs denetimleri kapsamında jandarma ekipleri semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor.

TÜM TESTLER NEGATİF!
Yeni Malatyaspor teknik heyet, futbolcu ve personele uygulanan yeni tip korona virüs (Covid-19) tarama testlerinin tamamı negatif sonuçlandı.

CUMA NAMAZI SAATİNDE KISITLAMA YOK!
İçişleri Bakanlığı, korona virüs salgını yeni tedbirleri ile ilgili sıkça sorulan soruları cevapladı. Bakanlık tarafından verilen cevaplarda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı gençlerin cuma namazı vakitlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı bildirildi.

VEFAT EDENLER
Malatya'da 26 Kasım günü 18 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR
Gram altın: 462 lira
Çeyrek altın: 770 lira
Yarım altın: 1.549 lira
Cumhuriyet altını: 3.071 lira
Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,9530 seviyesinde işlem gördü.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 9 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!