dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2423.8
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64374.07$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

GÜRKAN, PANDEMİ PAKETİNİ AÇIKLADI!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, pandemi dönemi içerisinde zor durumda olan esnaf ve vatandaşları yakından ilgilendiren konularda müjdeler verdi.

BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI!
Malatya'nın Arguvan İlçesi Yazıbaşı ( Narmikan) Mahallesinde Covid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle mahalle karantina altına alındı.

AYNI YOLDA 39'UNCU CAN!
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 69 ayrı kazada şuana kadar 38 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle halk arasında “Ölüm yolu” olarak adlandırılan Malatya-Kayseri yolunda otomobilin çarptığı esnaf öldü.

İNÖNÜ'DE ŞÜPHELİ PAKET ALARMI!
Malatya'da kaldırım kenarına bırakılan şüpheli paket fünyeyle patlatıldı. Olay, İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi.

İKİ ŞİRKETTE SERMAYE ARTIRIMINA GİDİLDİ
Battalgazi Meclisi aralık ayı olağan toplantısı tamamlandı. Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri Anonim Şirketi'nin (MORMAŞ) 2 milyon TL sermaye artırımı ve Battalgazi İnşaat Sanayi Limited Şirketi'nin ise 1 milyon TL sermaye artırımı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

KENTTE GÜNDÜZ VAKTİ SİLAHLAR KONUŞTU
Malatya'da pompalı tüfekle saldırıya uğrayan kişi yaralandı. Olay, 15.05'te Battalgazi ilçesine bağlı Şifa Mahallesi'nde meydana geldi.

MALATYA 3,3 İLE SALLANDI
Malatya'da AFAD verilerine göre merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 3,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

GELECEĞE NEFES OL!
Malatya İnönü Üniversitesi'nde “Geleceğe Nefes Ol-5 Bin Çam 5 Bin Çınar” fidan bağışı kampanyasında ilk fidanı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay dikti.

SADIKOĞLU: GAZİANTEP'İ ÖRNEK ALIN!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin şehir esnafı için açıkladığı destek paketlerinin Malatya'ya örnek olması gerektiğini vurgulayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Büyükşehir ve özellikle merkez ilçe belediyelerimiz, ayrım gözetmeksizin tüm esnafa destek olmalı” dedi.

NOGAY: SON GÜNE BIRAKMAYALIM
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay, 7256 sayılı vergi affı kapsamında Yeşilyurt Belediyesine borcu bulunan vatandaşların yapılandırma için müracaatların başladığını söyledi.

KAHTALI: SÜRECİ İYİ YÖNETTİK!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, korona virüse karşı dünyanın önde gelen ülkelerinin bile aciz kaldığını belirterek, ' Türkiye, güçlü sağlık altyapısıyla ve güçlü ekonomik yapısıyla en az zararla bu süreci yöneten ülkelerden biri olmuştur' dedi.

TOPLANTI YÜZDE 30 ZAMLA SONUÇLANDI
Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'nde görev yapan KHK'lı 747 daimi işçi statüsünde çalışanı yakından ilgilendiren, ücret ve sosyal hakları iyileştirecek Toplu İş Sözleşmesi, Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. 2 yıl geçerli olacak olan toplu iş sözleşme ile işçiler maaşlarına yüzde 13 oranında zam alırken, diğer sosyal haklarında eklenmesi ile bu oran yüzde 30'a ulaştı.

KARARLAR İPTAL!
Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç yaptığı açıklamada, 65 yaş ve üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarına bindiği anda sistemin devreye gireceğini ve kartlarının iptal olacağını duyurdu. .

VEFAT EDENLER
Malatya'da 2 Aralık günü 18 kişi hayatını kaybetti.

PİYASALAR
Altın fiyatları 2 Aralık günü yatırımcılar tarafından takip ediliyor. 24 ayar külçe gram altın fiyatı 459,83 liradan, çeyrek altın fiyatı ise 748,84 liradan işlem görüyor. Dolar/TL 7,83 seviyesinden işlem görüyor.

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 9 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!