dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62944.748$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

VİCDANSIZLAR! YENİ DOĞMUŞ BEBEĞİ…
Malatya'da boş bir arazide çanta içerisinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu.

VAKALARIN YÜZDE 35 ARTTIĞI MALATYA'DA
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın da dün son bir haftada vakaların yüzde 35 arttığını açıkladığı Malatya'da dün akşam itibariyle başlayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında her gün binlerce kişinin gezdiği İnönü Caddesi, Soykan Parkı gibi meydanlarda sessizlik hakim oldu.

DRONELİ DENETİM!
Malatya 'da polis, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasında drone ile denetim yaptı. Malatya'da sokaklar sessizliğe bürünürken, vatandaşlar genelde sokağa çıkma kısıtlamasına uyuyor.

VALİ BARUŞ: BUGÜN ÇOK MUTLUYUZ
Pütürge'de tamamlanan deprem konutları kura ile hak sahiplerine teslim ediliyor. Vali Aydın Baruş, 24 Ocak depreminin ardından yaşanan pandemi nedeniyle çalışmaların aksadığını belirterek “Ancak bugün çok sevinçliyiz, çünkü depremden zarar gören vatandaşlarımızın evlerini teslim ediyoruz. ' dedi.

VETERİNER HEKİM FECİ KAZADA CAN VERDİ!
Malatya'da kamyonetin çarptığı veteriner hekim, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza, Malatya-Elazığ karayolu eski hal binası mevkiinde meydana geldi.

ÇALIK: MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Fuzuli Caddesi'nde 24 Ocak depreminde evleri ve iş yerleri ağır hasar gören Saray Apartmanı sakinleri ile bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntının çözüldüğünü belirtti. Çalık: 'Bir tek vatandaşımızı dahi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

POLİS, HIRSIZLIK OLAYINI BÖYLE ÇÖZDÜ
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 200 bin TL değerindeki tespih hırsızlığı olayı polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda güvenlik kamerası kayıtları izlenerek çözüldü.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DAHA HASSAS YAKLAŞIN
Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Arzu Tanrıverdi, özel gereksinimli öğrenciler için birimler kurulduğunu belirterek, tüm akademisyen ve öğrencilere, engelli öğrencilere karşı pandemi sürecinde daha hassas yaklaşılması yönünde çağrıda bulundu.

YETİŞTİRİCİLERE DÜVE DESTEĞİ
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan yetiştiricilerine yönelik uygulanacak destek kapsamında Malatya'da düve alım bedelinin yüzde 40'ı hibe edilecek.

GÖNÜL ALDILAR!
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle Malatya Yeşilyurt Kızılay Şubesi tarafından vatandaşlara yardım yapıldı. Kızılay Yeşilyurt Şubesi tarafından Yeşilyurt İlçesine bağlı Kiltepe Mahallesi'nde 100 aileye, gıda, hijyen paketi, temizlik kolisi ve kıyafet kolileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı.

GALİBİYET ÜST DİREKTEN KAÇTI!
Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 11'inci haftasında, geçen sezonun şampiyonu Başakşehir'i ağırladı. İlk yarının sonunda geriye düşen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, kaptanı Adem Büyük'ün üstün meziyetleri sonucu, Carlos Ponck'un kendi kalesine attığı golle 1-1 berabere kaldı.

PİYASALAR
Kasım ayında kayda değer bir şekilde azalan altın fiyatları, aralık ayının ilk haftasında yükselişe geçti.
GRAM ALTIN FİYATI
463,43
ÇEYREK ALTIN FİYATI
754,37
CUMHURİYET ALTINI FİYATI
3.008,25
YARIM ALTIN FİYATI
1.508,74

HAVA NASIL OLACAK?
Malatya'da yarın hava 10 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!