dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Eşini başından vurup öldürdü!
Malatya'da eşi tarafından başından silahla vurulan genç kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eşini silahla vurarak öldürdükten sonra yakalanan zanlı sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

3. faz dağıtımı başladı!
Malatya'da, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen tablet bilgisayarların sevkiyat ve dağıtım sürecinin 3. fazında Malatya'ya gönderilen tabletlerin dağıtımı başladı.

Kaçırıldığı iddia edilen genç kız bulundu
Annesi tarafından kaçırıldığı ileri sürülen 15 yaşındaki genç kız, Adıyaman'da bulundu. Annesine gitmek istemeyen genç kız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi.

'Pandemi yavaş yavaş gidecek'
Malatya İnönü Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Adem Köse, toplumun yüzde 80`i aşılanarak bağışıklık oranı yüzde 60-65 olmasıyla birlikte pandeminin artık yavaş yavaş yaşamdan gideceğini söyledi.

Kentte yoğun sis hakim oldu
Malatya'da sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Şehir merkezinde görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü.

Çınar: Sosyal hayata renklilik getirecek
Yeşilyurt'ta spor projesiyle Yeşiltepe'nin cazibesi arttırılacak. Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “Sosyal tesisler ve halı sahamız, Yeşiltepe'nin sosyal hayatına renklilik getirecek” dedi.

Ay halesi oluştu
Elazığ'da başta olmak üzere çevre iller Malatya, Bingöl, Tunceli ve Diyarbakır'da havanın kararmasının ardından ayın etrafını saran çemberin görüntüsü görüldü. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, oluşan çemberin hale olduğu belirtti.

Çevrimiçi Türkçe öğretimi
Malatya İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) bünyesinde “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” çevrim içi düzenlenecek.

6 projeye destek!
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından ilan edilen Fizibilite Desteği Programı kapsamında 2020 yılı genelinde toplam 6 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

Açıkladı!
Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya TSO'nun 2021 hedefini açıkladı. Sadıkoğlu: “Daha çok istihdam, daha fazla üretim, yükselen ihracat” dedi.

Yarın başlıyor!
Süper Lig'in 15. Haftasında sahasında Erzurumspor'a 3-1 mağlup olarak taraftarını üzen Yeni Malatyaspor, ligin 16. Haftasında deplasmanda Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın yapacağı antrenman ile başlayacak.

Vefat edenler
Malatya'da 29 Aralık günü 11 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
ÇEYREK ALTIN
736.10

YARIM ALTIN
1.471.00 Lira

TAM ALTIN
2.924,40

CUMHURİYET ALTINI
2.932.80 Lira

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 8 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!