dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2500.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64075.61$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Gürkan: Alacağımız kararlar hayırlı olsun
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın başkanlık ettiği meclis toplantısı başladı. Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediye Meclisi olarak 2021 yılında alacağımız kararların Malatya'mıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çınar: “Bölgelerimizi turizme kazandırıyoruz”
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çırmıhtı ile Beylerderesi arasında inceleme yaparak, '14 km uzunluğundaki imar yolunu açıp, aydınlatmalar, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla bu bölgenin hak ettiği değeri görmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Çöşnük'te motosiklet kazası!
Malatya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Kaza, Battalgazi ilçesine Bağlı Çöşnük Mahallesi'nde meydana geldi.

Örnek yatırım için imza atıldı!
Eskimalatya'nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için kolları sıvayan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Eskimalatya'da mülkiyeti Battalgazi Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük alanı, 2 katlı Sağlık Merkezi yapımı için imzalanan protokol ile Sağlık Bakanlığı'na devretti.

1.125 sokak hayvanının bakımı yapıldı
Kışın yabani ve sokak hayvanları için belli noktalara yem ve yiyecek bırakan Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü tarafından 2020 yılında 1.125 sokak hayvanının bakımı yapıldı.

Esnafa destek!
Malatya'nın Akçadağ belediyesi kira bedellerini yüzde 90 düşürdü. 

Onların da yaşam şartları kolaylaşabilir
Malatya'da veteriner hekim Erkan Doğan, pandeminin devam ettiği soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakılması gerektiğini söyleyerek, neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Doğan, “Birtakım basit önlemlerle hayvanların yaşam şartları kolaylaştırılabilir” dedi.

Üreticilere hibe desteği!...
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya Koordinatörü Murat Tunç, hayvansal üretim, işleme ve pazarlama sektörü için toplamda 1 milyar 125 milyon TL'lik hibe sağlanacağını söyledi.

Yönetim Kurulu yeniden belirlendi
AK Parti Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Gençlik Kolları Yönetim Kurulu yeniden belirlenirken, başkanlığa Salih Tav atandı.

Bakan: Kurallar olmadan başarı olmaz
Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Bakan, serbest ticaret bölgeleri anlaşmalarının kurum ve kuralları olmadıkça başarılı olamayacağını belirtti.

O ilçe sisten kayboldu!
Akçadağ ilçesi'nde sabahın erken saatlerinde etkili olan sis nedeniyle ilçe merkezinde adeta göz gözü görmedi.

Galatasaray, çeyrek finalde
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Yeni Malatyaspor, sahasında Galatasaray ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 sona ererken, uzatmalar da 1-1 bitti. Penaltılarda 7-6, toplamda da 8-7 kazanan sarı-kırmızılılar, çeyrek finale çıktı.

Hamzaoğlu: 'Kazandık derken, kaybedebiliyorsunuz'
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, uzatmalarda bitime 1-2 dakika kala kaybettikleri tur için üzgün olduklarını söyleyerek, 'Futbolda bazen kazandık derken, kaybedebiliyorsunuz' dedi.

Terim: 'Geç oldu ama oldu'
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Yeni Malatyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, turu geçtikleri için memnun olduğunu belirterek, 'Geç oldu bizim için, güç oldu açıkçası ama oldu' dedi.

Vefat edenler
Malatya'da 13 Ocak günü 9 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
ÇEYREK ALTIN
733.00

YARIM ALTIN
1.467.90 Lira

TAM ALTIN
2.898,10

CUMHURİYET ALTINI
2.923.90 Lira

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 5 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!