dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9130.05
  • BTC
    70049.26$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

Barış toplantısında yine kavga çıktı!
Malatya'da husumetli ailelerin barışma toplantısında kavga çıktı. Çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

4 saatte 4 deprem!
Malatya'da 4 saat içerisinde en büyüğü 3.4 büyüklüğünde olan 4 deprem oldu.

Maske cezaları ödenmezse ne olur?
Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal cezasına itiraz eden vatandaşlar, mahkeme tarafından haklı bulundu ve cezaları düşürüldü. Koronavirüs sebebiyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan vatandaşlara verilen cezalar mahkeme tarafından iptal ediliyor.

Soylu: PKK'nın bugün tamamı 320 kişinin altındadır
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 500 Kadın Özel Harekatçının mezun olacağı, 25. Dönem POMEM Kadın Özel Harekat Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada: 'Bir zamanlar bin 500 kişiyle piknik yapar gibi kamp yapan PKK'nın bugün tamamı 320 kişinin altındadır. Özel Harekat Başkanlığımıza ayrı bir önem verdik. Malatya Özel Harekat Müdürlüğünün bina ve tesis projeleri tamamlanıp yapım aşamasına geldi' dedi.

Başarıyla geçti!
Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen gözetim tetkikini başarıyla tamamladı.

O lezzete Coğrafi İşaret Belgesi!
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yöresel lezzetler arasında yer alan ‘Akçadağ Kömbesi' için Türk Paten ve Marka Kurumuna yapılan başvuru olumlu sonuçlandı.

Tarihi belli oldu!
Hekimhan ilçesinin en büyük problemi olan doğal gaz için büyük bir adım atıldı. İlçeye doğal gazın gelmesi için beklenen tarih netlik kazandı. Hekimhan, doğal gaza 2022'de kavuşacak.

Ekipler hazır bekliyor!
Geçtiğimiz Perşembe günü gece saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar, Malatya kırsalında özelikle ilçelerde etkili oldu. Meteoroloji tarafından önceden yapılmış olan uyarılar nedeniyle gerekli tedbirleri alan ve ekipleri hazır bekleten Malatya Büyükşehir Belediyesi, kar yağışıyla birlikte yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmalarına anında başladı.

Sürücülerin dikkatine!
Tüm ülkede 1 Aralık itibariyle başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması kapsamında Malatya'da da jandarma ekipleri zaman zaman denetimler gerçekleştirerek araçları kontrol ediyor.

Yeşilyurt değer kazanıyor!
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine Gedik Kültür Evindeki Müzeler ve Kültürel Mekânları gezen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Güreş Sahasındaki dönüşüm çalışmalarının yanı sıra ‘Sokak ve Cephe Sağlıklaştırma' projesi ile sosyal dokuya uyumluluğu artan Kadim Çırmıhtı'nın tarih kokan caddelerindeki binaları da incelediler.

Güder: Tebessüme vesile olduk!
Temel belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem veren Battalgazi Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi bin 500 çocuğun yüzünü güldürdü.

Hamzaoğu 51 yaşında!
Yeni Malatyaspor taraftarı, 51. yaş gününde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nu yalnız bırakmadı.

Piyasalar
Altın fiyatları canlı ve güncel rakamlar yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs sebebiyle en güvenilir yatırım aracı olarak sarı metal tercih ediliyor. Bu durumda;

ÇEYREK ALTIN
732,00

GRAM ALTIN
443,84

TAM ALTIN
2.888,00

YARIM ALTIN
1.442,00

Geçtiğimiz gün 7 lira 35 kuruş seviyelerinde seyreden dolar TL kuru akşam saatleriyle birlikte 7 lira 47 kuruşa kadar yükseldi.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 5 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!