dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2428.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66700$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

Viyadüğün ihalesi tamam!
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci , trafiği rahatlatma adına çalışmalar yapıldığını belirterek, “Hanımınçiftliği bölgesine yapılacak olan viyadüğün de ihalesi yapıldı. İnşallah yer tespiti ile beraber oradaki en büyük sorunu da çözerek, şehrin trafiğini rahatlatacak bir alternatifi daha bölgemize kazandırmış olacağız” dedi.

Kar kalınlığı bir metreyi buldu
Malatya'da 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı sonrası şehir beyaza bürünürken yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, şehir genelinde etkisini gösteren kar yağışı ve buzlanmalara karşı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Öte yandan Battalgazi Belediyesi, özellikle gece yoğunlaşan kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için sabahın erken saatlerinde çalışmalarını sürdürdü.

Bu sabah başladı!
Malatya'da toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı.

Tüfenkci: “Çorbada tuzu olmayanlar lafla, algılarla iş yapıyor”
Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yatırımlar ve istihdam sayıları üzerinden yapılan eleştirilere cevap vererek, “Çorbada tuzu olmayanlar lafla, algılarla iş yapıyor' dedi.

Başkan Çınar uyardı!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çalışmaların sürekli olarak devam ettiğini belirterek, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sürücülerin zor anları!
Malatya'da kar yağışı ve tipi, akşam sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatler öncesinde sürücülere zor anlar yaşattı.

Başhekim: Herkesi aşı olmaya davet ediyorum
Sağlık Bakanlığı'nın korona virüse yakalanan sağlık çalışanlarında 6 ay şartını kaldırması üzerine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk'te aşı vurdurdu. Aktürk herkesi aşı olmaya davet etti.

Malatya'dan Ağrı'ya “İlmek İlmek İyilik”
“İlmek İlmek İyilik” projesi kapsamında Malatya İl Müftülüğü tarafından Ağrı'ya gönderilen kışlık giyim malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kampüste doyumsuz kar manzaraları!
İnönü Üniversitesi, yoğun kar yağışıyla birlikte beyaza bürünürken, objektiflere kartpostallık kareler yansıdı.

Koyunların kuzulama heyecanı!
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde şu sıralar koyunların kuzulama heyecanı yaşanıyor.

Kar yerini dona bırakıyor!
Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yerini aşırı dona bırakıyor. Malatya'da 5 gün yağış beklenmezken, hava sıcaklığı ise gece bazı bölgelerde eksi 10 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. Önümüzdeki 5 gün havanın parçalı bulutlu güneşli geçmesi bekleniyor.

Aşıda ikinci adım!
Aşılama programında ikinci adıma geçildi. Çin'den getirilen korona virüs aşıları, Malatya'da huzurevleri ve bakımevlerinde de kalanlara bugün itibariyle vurulmaya başlanıldı.

Çınar: “Çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız”
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'yerli tohumlardan üreteceğimiz 200 bin adet meyve ve sebze fidesini, 2021 yılı içerisinde etaplar halinde çiftçilerimize hibe yoluyla vereceğiz' dedi.

Çağrı Merkezi'nde Güder sürprizi
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Çağrı Merkezini ziyaret etti. Başkan Güder, gelen çağrılara da yanıt vererek vatandaşların taleplerini dinledi.

İlk kez Malatya'da yapılacak
TED Box sınavları ilk kez Malatya'da yapılacak. TED Malatya Koleji Özel Okulları hafta içinde yoğunlaştırılmış ders programlarının yanı sıra hafta sonları da TED Box Sınav uygulamasına geçiyor.

Onarıldı!
Malatya'da yıllardır spor müsabakaların büyük bir yükünü kaldıran Yeşiltepe Spor Salonu pandemi sürecinde değerlendirilip onarıldı.

Genç ressam adından söz ettirdi
Malatya'da lise öğrencisi doğuştan yetenekli ressam İbrahim Eyüp Özkaya tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara ve Jandarma Astsubay Murat Dilek'e resimlerini karakalem portresi ile çizerek hediye etti.

Ödüllü kampanya
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun başlattığı ‘Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık' kampanyası sonrası bir araya gelen 200'e yakın esnafta ‘Malatya Esnaf Dayanışma Grubu' adıyla sosyal medyada düzenledikleri çekilişle halkı yerel esnaftan alışverişe teşvik ediyorlar.

30 yıllık hayaldi...
Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kayısı alımına başlamasıyla 30 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Murat Akça ile yollar ayrıldı
Yeni Malatyaspor sezon başında renklerine bağladığı Murat Akça ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Üyelere spor yapma imkanı sunuldu
Türk Eğitim Sen ile Doğuş Spor Kulübü arasında protokol İmzaladı. Doğuş Spor Kulübü, Malatya'da hizmet veren Sivil Toplum Örgütleriyle görüşmelerine devam ediyor. Kulüp, Sivil Toplum Örgütlerinin üyelerine spor yapma imkanı sunuyor.

Vefat edenler
Malatya'da 19 Ocak günü 15 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Haftanın ikinci işlem gününde altının gram fiyatı 441 liradan işlem görüyor. Yatırımcısının gram altın kadar tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 719 liradan alınırken aynı dakikalarda 730 liradan da satışa sunuluyor. Ons altındaki sert düşüş sonrası 3 bin liranın altına gerileyen ve burada sabitlenen cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 863 liradan alınırken aynı dakikalarda 2 bin 907 liradan da satışa sunuluyor.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!