dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Depremin yıl dönümünde...
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, Malatya merkez ve ilçelerinde de hissedilen 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde, siyasiler ve belediye başkanları depremden etkilenen Battalgazi ilçesi Düzyol Mahallesinde yapımında sona gelinen deprem konutlarını ve mahallelileri ziyaret etti. Öte yandan depremin yıl dönümünde depremzedeler unutulmadı. 

Tüfenkci: 'Omuz omuza vererek yaraları sardık'
24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen, Malatya'nın da etkilendiği depreminin yıl dönümünde konuşan Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 'Elazığ ve Malatya'nın etkilendiği deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Depremin birinci yıl dönümünde evleri zarar gören vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

‘Unutmadık'
Elazığ'ın Sivrice ilçe merkezli olan; ancak Malatya'nın da büyük oranda etkilendiği 24 Ocak 2020 depreminin birinci yıldönümünde depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Pütürge İlçesi Belediye Başkanı Mikail Sülük, sosyal medya hesabında, depremi unutmadık mesajı verdi.

Depremin yıl dönümünde yine deprem!
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Avda kalp krizinden öldü!
Malatya'da ava giden Mehmet T. kalp krizi geçirdi. Şahsı kurtarmak için seferber olan ekipler, karlı yolları aştı; ancak Mehmet T. tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

İmzalar atıldı!
Battalgazi'de iki önemli projenin imzaları atıldı. İspendere İçme Suları Sosyal Tesislerinde çıkan doğal ve mineralli suyun bulunduğu havuzların kaplıcalara dönüştürülmesi için kurulacak olan Güneş Enerji Santralı (GES) projesi ve ilçedeki çiftçilere destek amacıyla Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan Makine Parkı Projesi, imzalanan protokolle hayata geçiyor.

Bakan, Türkiye'nin aşı haritasını açıkladı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı haritasını paylaşarak, '1.200.000'den fazla kişi şu ana kadar aşı oldu. Türkiye'de iller bazında aşı dağılımını görebilirsiniz' dedi.

Sona gelindi!
Malatya Şeker Fabrikası'nda 1 Eylül'de başlayan pancar alım kampanyası devam ediyor. Şubat ayının ilk günlerinde sona ermesi beklenen Malatya Şeker Fabrikası'nda pancar alım ve şeker üretim kampanyası sonunda 67 bin ton şeker üretimi planlanıyor.

19 milyon 296 bin liralık sosyal yardım!
İmkanları dâhilinde mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır verdiği ücretsiz sağlık hizmetleri ile ilaç yardımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 milyon 296 bin liralık sosyal yardım yapıldı

40 bin denetim yaptılar!
2020 yılında özellikle pandemi salgınıyla birlikte yoğun mesai harcayan Büyükşehir Zabıtası, başta zabıta hizmetleri olmak üzere hafriyat ve trafik denetimleri gibi alanlarda toplam 39 bin 916 denetim yaptı.

41 kişiye ceza!
Malatya'da sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde dışarı çıkan 41 kişiye ceza uygulandı.

Profesörden buz gibi sanat
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, 2020 yılı boyunca iyice ters yüz olmuş durumları ifade etmek ve felaketler yılına gönderme yapmak amacıyla ilginç bir eyleme imza attı.

YMS, 1-0'lık skorla mağlup!
Süper Lig'in 21. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında karşılaştığı Galatasaray'a 1-0'lık skorla mağlup oldu.

Bozuk zemin Feghouli'nin sakatlanmasına neden oldu
Yeni Malatyaspor ile Galatasaray mücadelesine Yeni Malatya Stadı'nın bozuk zemini damga vurdu. Kötü saha koşulları nedeniyle Galatasaraylı Sofianne Feghouli maçın 25. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Vefat edenler
Malatya'da 24 Ocak günü 12 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
GRAM ALTIN
443,81
ÇEYREK ALTIN
722,40
CUMHURİYET ALTINI FİYATI
2.880,75
Dolar kuru bugün 7,41 liradan işleme alınırken aynı dakikalarda euro kuru ise 9,03 lirada konumlandı.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 3 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!