dore okulları
Malatya
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.59
  • ALTIN
    2385.4
  • BIST
    10062.52
  • BTC
    59741.08$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

Beytur: TÖTM olarak tüm imkânları zorladık!
Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen “Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu” 30 ilden yaklaşık 300 doktorun katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Başhekim Prof. Dr. Ali Beytur, 'Pandemi sürecinde özellikle kanser hastalarının mağdur olmaması için Turgut Özal Tıp Merkezi olarak elimizden gelen tüm imkânları zorladık.' dedi.

Zehir tacirlerine darbe!
Çekici ile uyuşturucu sevkiyatına darbe vuruldu. Çekici üzerinde gizlenen toplam 22 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirildi

Malatya'ya gerçekleştirilecek yatırımlar bu masada!
Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Serge Snrech ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Alt Yapı Sektörü Sorumlusu Michel Cat, İller Bankası Elazığ Bölge Müdürü Celal Kaştı ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Malatya'ya gerçekleştirilecek yatırımlar masaya yatırıldı.

Birbirlerine saydırıp durdular!...
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulunda Malatya'nın sorunlarını gündeme getirdi. Ağbaba, konuşmasında Ak Parti Milletvekili, MKYK Üyesi Öznur Çalık'ı hedef alarak; sert açıklamalarda bulundu. TBMM Genel Kurulunda birbirine saydıran milletvekilleri tansiyonu yükseltti.

Tüfenkci: Bu yasa önemli
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin özellikle Malatya'yı da yakından ilgilendirdiğini belirterek 'Teknoparkların teknoloji üssü haline getirilmesi noktasında bu yasa önemli' dedi.

Gürkan: Bizde hizmet ayrımı olmaz
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ile birlikte Hekimhan Mahalle Muhtarlarını makamında ağırladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, adil ve adaletli olmayı kendilerine şiar edindiklerini belirterek hizmet ayrımı yapmadıklarını açıkladı.

İş yerine dadanan hırsız kıskıvrak!
Malatya'da bir iş yerinde ev malzemeleri çalınırken, olaydan sonra yakalanan 2 zanlıdan 1'i tutuklandı, bir şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Baskın var!...
Malatya'da bir işyerinde kumar oynayanlar yakalanırken, iş yeri sahibine de ceza kesildi.

Kaçakçılığa Malatya'da izin yok!
Malatya'da Jandarma iki ayrı yerde yaptığı operasyonda, uyuşturucu maddeler ile 150 bin adet gümrük kaçağı faturasız ve bandrolsüz makaron ele geçirdi. Olaylarla ilgili 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Güder: Boynumuzun borcudur
Türkmen Dağı bölgesinde yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak için her türlü imkanı seferber ettiklerine vurgu yapan Battalgazi Belediye Başkanı Güder, ' Kardeşlerimize destek olmak boynumuzun borcudur.' dedi.

Yine üreticinin ilk tercihi oldu
Geçtiğimiz dönemlerde fiyatların oldukça düşük olması nedeniyle kazanç elde edemeyen kayısı üreticileri kestikleri ağaçlarının yerine yeni meyve ağaçları dikiyordu. Ancak bu yıl TMO'nunda kayısıda müdahil alım yapması ile fiyatı yükselen kayısı yine Malatyalı üreticinin ilk tercihi oldu.

Kaçak şaraplar böyle ele geçirildi!
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'nde 800 litre el yapımı şarap ele geçirildi.

Malatya Teknokent'e destek istedi
Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Teknokent'e istihdam, teşvik ve destek verilmesini talep etti.

Bu yol ulaşıma kapandı!
Kayseri-Malatya karayolu kar yağışı nedeniyle araç ulaşımına kapandı.

21 kişiye ceza!
Malatya'da polis sorumluluk alanında sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde dışarı çıkan 21 kişiye ceza uygulandı.

Karla mücadele 11 ilçede sürüyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, tipi ve çığ nedeniyle kapanan yollarda, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Ekmek denetimi sürüyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, vatandaşların sağlığı ve güvenliği için denetimler yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Haftanın hakemi açıklandı
Süper Lig'in 22. haftasında oynanacak müsabakalarda düdük çalacak hakemler açıklandı. Yeni Malatyaspor - Fatih Karagümrük karşılaşmasında, Yasin Kol düdük çalacak.

Vefat edenler
Malatya'da 28 Ocak günü 17 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
438,50 liradan alınan gram altın 438,70 liradan, 2 bin 890 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 2 bin 911 liradan, 400 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 404 liradan, 2 bin 824 liradan alınan Lira (Tam) altın 2 bin 844 liradan, bin 412 liradan alınan yarım altın bin 422 liradan ve 706 liradan alınan çeyrek altın 711 liradan satıldı.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 2 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!