dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2439.3
  • BIST
    9996.93
  • BTC
    62598.2$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

 Timur İnce yazdı: TROLİÇENİN İNTİKAMI!...
Malatya Time yazarlarından Timur İnce, geçen Cuma günü sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın Habertürk'ten Hülya Hökenek'in “Enine Boyuna” programına telefonla bağlanıp söylediklerini analiz etti. Gündemin tansiyonunu yükselten bu atışma sonrası İnce'nin köşe yazısı okurları tarafından merakla takip edildi.

Malatya'da eyleme katılan terörist 'Kırmızı' kategoride çıktı!
İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol İlçesi Amanos dağlarında eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin 'Kırmızı' kategoride yer aldığını açıkladı. Sözde Amanos Saha Sorumlusu Bedrettin-Bedirhan kod adlı İbrahim Şengül isimli teröristin Malatya'da da terör eylemlerine bizzat katıldığı tespit edildi.

Onkoloji hastanesi için destek istedi!
Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Sağlık Bakanlığı'ndan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yeni açılan onkoloji hastanesine tıbbi cihazların alımı için gerekli olan ödeneğin tahsis edilmesini talep etti.

Güder: İmarda son aşamaya geldik!
Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşülürken, Başkan Güder, imarda son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Selahattin Alpay: Alınan karardan gurur duydum!
TRT Sanatçısı Malatyalı Selahattin Alpay, Yeşilyurt Belediye Meclisinin Şubat Ayı Toplantısında Yakınca Mahallesi Galericiler Sitesindeki 500 metrelik imar yoluna kendi isminin verilmesinden büyük bir gurur duyduğunu ifade edip, teşekkürlerini gönderdi.

Yayın hayatına başladı
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla Yeşilyurt Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yeşilyurt TV'den sonra Radyo Yeşilyurt'ta yayın hayatına başladı.

Tüfenkci: “Yatırımların takipçisi olacağız”
Malatya'daki yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 'Malatya'mız için önem taşıyan yatırımların çalışmalarını yakından takip edip, tamamlanması ya da ilimize kazandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Gürkan: 'Kanaat önderlerinin görüşleri bizim için önemlidir'
Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Özbek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ile birlikte Akçadağ ilçesi mahalle muhtarlarını makamında ağırladı.

318 litre kaçak rakı ele geçirildi
Malatya'da bir iş yeri ve depoda yapılan aramada 318 litre el yapımı kaçak rakı ele geçirilirken, bir şahıs gözaltına alındı.

Kahtalı: Yaraları sardık!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, deprem sonrası Kale ilçesine yapılan yapılarla yeni bir mahalle oluşturulduğunu belirtip, “Hızlı bir şekilde deprem yaralarını sardık” dedi.

Sağlık çalışanları endişeli!
Korona virüs salgını ile mücadelede en ön safta görev alan sağlık çalışanları, halkın aşılama bitmeden rehavete kapılmasından endişe ediyor.

Soylu: Kan bağışında ciddi düşüş var
Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, özellikle kış aylarında azalan kan stokları için duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunarak destek istedi.

28 Şubat'a kadar devam edecek
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Üyelerimize sunduğumuz aidat borçlarını yapılandırma imkânı 28 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek” dedi.

Aracın çarptığı kurt tedaviye alındı
Malatya-Kayseri karayolunda bir aracın çarpması sonucu yaralanan kurt, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı. Yaralı kurt, tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacak.

Vefat edenler
Malatya'da 3 Şubat günü 13 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
423,20 liradan alınan gram altın 423,40 liradan, 2 bin 789 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 2 bin 810 liradan, 386 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 390 liradan, 2 bin 725 liradan alınan Lira (Tam) altın 2 bin 745 liradan, bin 363 liradan alınan Yarım altın bin 373 liradan ve 681 liradan alınan Çeyrek altın 686 liradan satıldı. Dolar/TL, 7,17'den işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 7 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!