dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63456.712$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

11 ilçe başkanından teşekkür!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç ve beraberindeki İlçe Oda Başkanlarını kabul ederek bir süre görüştü. Ziraat Odalarının 11 ilçe başkanı Gürkan'a kendi ilçelerine, su ve kanalizasyon, yol asfalt ve çevre temizlik alanlarındaki yaptıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.

Güder: “Malatya'nın geleceğini hep birlikte inşa ediyoruz”
Türkülere konu olan Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yürütülen Derme Deresi Islah çalışmalarını ve Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden belediye başkanları, yapılan yatırımlar nedeniyle Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkür etti. Güder, Malatya'nın geleceğini hep birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Kahtalı: 'Esnafa destek sürecek'
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, salgının en çok etkilediği kesim olan esnafın her zaman yanlarında olduklarını belirterek, 'Toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik sağlanan destekler etkinlikle sürecek” dedi.

Terör sanal alemde kol geziyor!
İnternet, terör örgütlerinin propagandalarını yaptığı bir alana dönüştü. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen terör örgütleri sanal aleminde kol geziyor. Malatya'da terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medyada propagandasını yaptıkları belirlenen 2 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

TÜİK, Türkiye'nin nüfusunu açıkladı
Türkiye'nin nüfusu, 2020'de bir önceki yıla göre 459 bin 365 kişi artarak 83 milyon 614 bin 362 kişiye ulaştı. Malatya 81 il içerisinde 30. sırada yer alıyor.

O ilçenin nüfusu 331 bin 911'e ulaştı!
Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) tarafından açıklanan adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre 12 bin 293 kişi artarak 331 bin 911'e ulaşan Malatya'nın en büyük ilçesi Yeşilyurt, 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa ulaştı.

Güder: Arabamda mutlaka radyo açarım
Malatya Radyocular Derneği (RADER) Başkanı Sinan Cavlak ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Radyoculuk, insanların haberlere ulaşabilmesi adına kullanılan en rahat iletişim aracıdır. Sık sık yalnız araba kullanırım ve mutlaka radyo açarım. Yapılan yayınlar Malatya açısından önemlidir. Bu önemli görevi yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kıraathaneye şok baskın!
Malatya'da bir kıraathanede sosyal mesafeye uymadıkları belirlenen 8 kişiye ve kıraathane işletmecisine ceza kesildi.

İnönü'de ‘Türkiye-ABD İlişkileri'
2020-2021 Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı.

Kaplanlar puanı bırakmadı!
Süper Lig'in 23. haftasında Göztepe, sahasında Yeni Malatyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Hamzaoğlu: “Burada aldığımız 1 puan değerli”
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldıkları maç için “Bugün burada aldığımız 1 puan değerli” dedi.

Karaman: “Galibiyeti kaçıran taraf bizdik”
Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, 2-2 berabere kaldıkları Yeni Malatyaspor maçının ardından galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyleyerek, “Bundan sonraki müsabakalarda hatalardan arınmış, sonucu alan bir takım olacağız” dedi.

5 il için yağış uyarısı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için yağış uyarısında bulundu. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olmasının beklendiği bildirildi.

Piyasalar
421,50 liradan alınan gram altın 421,70 liradan, 2 bin 778 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 2 bin 799 liradan, bin 358 liradan alınan yarım altın bin 368 liradan ve 679 liradan alınan çeyrek altın 684 liradan satıldı. Dolar kuru, düşüş eğilimini sürdürerek 7,1520 seviyesine geriledi.

Vefat edenler
Malatya'da 4 Şubat günü 12 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 11 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!