dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9983.85
  • BTC
    62277.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

MURAT ÇETİN YAZDI: “RİSALE-İ NUR”U DA TAHRİF ETTİLER
Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, okurlarını Diriliş Postası Gazetesinde de selamlamaya devam ediyor. "Tarih boyunca beşere rehber olmuş eserlerin başına gelenlerin aynısı, Bediüzzaman Said Nursî (ra) hazretlerinin te'lif ettiği 6 bin sayfalık Risâle-i Nur Külliyâtı'nın da başına gelmiştir." diye başlayan Çetin'in makalesi kısa sürede büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başardı.

İREM ERCAN YAZDI: KÖK SEBZELERİN FAYDALARI
Diyetisyen İrem Ercan, bu hafta takipçilerine sağlık açısından sayısız faydası bulunan kök sebzelerden bahsetti. Okurlarını her hafta farklı konularla bilgilendiren, sebzeleri mevsiminde tükemenin önemine işaret eden Ercan'ın makalesi yine faydalı bilgilerle dolu.

13 sivilin cenazesi Malatya'da!
Irak'ın kuzeyi Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 sivil vatandaşın cenazesi otopsi için sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığına getirildi.

Vali Baruş: Yakın mesafeden ateş edilmiş!
Malatya Valisi Aydın Baruş Gara'daki şehitler için basın açıklaması düzenledi. Vali Baruş, 13 şehitten 10'nun kimliği tespit edildi. Yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle 12'sinin baş bölgesinde birinin ise göğüs bölgesinde mermi giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir.' dedi.

6 yıl sonra yıkan haber!
17 Eylül 2015 tarihinde görev yeri olan Rize İl Jandarma Komutanlığına giderken Tunceli'de kaçırılan Astsubay Semih Özbey de teröristlerce şehit edilen askerlerin arasında yer aldı. Çocuklarının serbest bırakılması için büyük uğraş veren aile ise 6 yıl sonra gelen şehit haberi ile yıkıldı. Anne Sadiye Özbey, 2 yıl önce Diyarbakır anneleri ile eyleme katılmıştı.

Malatyalı şehit son yolculuğuna uğurlandı
Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaştan Astsubay Çavuş Semih Özbey, memleketi Malatya'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Sadiye Özbey törende güçlükle ayakta dururken, babası ise tabutun başından ayrılmadı.

Yürek yakan bekleyiş!
Şehit edilen 13 asker, polis ve vatandaşların otopsi işlemleri sürüyor. Çocukları PKK'nın elinde olan ailelerin ise kimlik tespitleri sürüyor.

'Başımız sağ olsun'
Malatya protokolü, Gara'da haince şehit edilen Astsubay Çavuş Semih Özbey'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Hakan Kahtalı ise birer mesaj yayımladılar.

Dur ihtarına uymadılar! 2 yaralı
Malatya'da 2 gün arayla polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobil kaza yaptı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay, Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Gürkan: “Trafik yoğunluğunu azaltacağız”
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelinde trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif yol açma ve yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Malatya trafiğinin yoğunluğunu azaltmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol genişletme çalışmalarının yapıldığı İstasyon Caddesinde incelemelerde bulundu.

Çınar: “Yeni bir yaşam alanına daha kavuşacağız”
Yeşilyurt'u geleceğe taşıyacak tüm yatırımlarda olduğu gibi Yeşil Topsöğüt Konutlarının inşaat aşamalarını da yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer ile birlikte yapımı tamamlanan örnek daireyi gezip, inşaat çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Otomobil sulama kanalına uçtu!
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde su kanalına düşen otomobilde maddi hasar meydana geldi.

56 kişiye sokağa çıkma cezası
Malatya'da sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde dışarı çıkan 56 kişiye ceza uygulandı.

Yeni sistem pilot uygulamayla hayata geçiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), tarımda ihtiyaçtan fazla su kullanımının önüne geçmek amacıyla, Türkiye'nin değişik yerlerinde seçilen bazı pilot sulama projelerinde ‘Kademeli Su Kullanım Hizmet Bedeli' uygulaması konusunda çalışma başlattı.

Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor 8. randevuda
Süper Lig'de yarın FT Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor 8. kez karşı karşıya gelecek.

Malatya Büyükşehir Voleybol galip!
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler 1.Lig B Grubu'nda Malatya Büyükşehir Belediyespor, Mardin Dinamik Gençlik'i 3-2 mağlup etti.

Piyasalar
Son 6 ayın en düşük seviyelerinde seyreden sarı metaldeki tüm iniş ve çıkışlar gün içerisinde binlerce vatandaşın gündemine gelmeye devam ediyor.
GRAM ALTIN
412,06
YARIM ALTIN
1.382,00
ÇEYREK ALTIN
695,00

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 14 derece olacak.

 NOT: Makalelerin ve haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!