dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2398.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59018.76$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

Gürkan, Erdoğan ile bir araya geldi
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekilliği görevinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ankara'da toplantılar gerçekleştirerek, yurt dışından gelen belediye başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye'de bir araya geldi.

Mamak'ta buluştular!
Kardeş ülke belediye başkanları Mamak'ta buluştu.

Bunalıma giren şahıs canına kıydı!
Malatya'da 87 yaşındaki şahıs girdiği bunalım sonucu av tüfeği ile canına kıydı.

Feci kaza! Yoldan çıkan tır iş yerine girdi
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yoldan çıkan bir tır işyerine girdi. Kazada 3'ü ağır 4 kişi yaralandı.

Eski polis memuru tutuklandı!
FETÖ üyeliğinden gözaltına alınan eski polis memuru tutuklandı

Terör propagandacılarına tokat!
Malatya'da, sosyal medya üzerinden PKK/KCK ve aşırı sol terör örgütleri propagandası yaptıkları tespit edilen 3 şahıs gözaltına alındı.

Destici: 'HDP kapatılmalı'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır ve tamamen terörün kökü kazınıp bir tane terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürecektir. Ve bunu yapanlardan hesabı en ağır şekilde şekilde sorulmaya devam edecektir. HDP'nin kapatılması için harekete geçilmeli' dedi.

Kentte makaron operasyonu!
Malatya'da kaçak olarak satılan 11 bin 400 adet içi tütün doldurulmuş makaron ele geçirildi.

Son 40 yılın rekoru kırıldı!
Türkşeker Malatya Şeker Fabrikası, 2020/2021 üretim döneminde 68 bin ton şeker üreterek son 40 yılın rekorunu kırdı.

Bölge halkı baraj yapılmasını istiyor
Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı çok sayıda muhtar, tarım arazilerinin sulama sorununun çözülmesi için Şilan Deresinin boşa aktığını ve buraya acilen bir baraj yapılması gerektiğini dile getirdi.

Baskın var!
Malatya'da, iki ayrı iş yerinde kumar oynayanlara baskın düzenlendi. Operasyonda kumar oynayanlara Covid-19 tedbirleri kapsamında idari yaptırım uygulandı.

Eğitime kar engeli!
Malatya'nın Darende ilçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitimin başladığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Öte yandan Kayseri-Malatya karayolu kar yağışı nedeniyle araç ulaşımına kapandı.

O proje için ilk adım atıldı
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, pazar payını yükseltmek amacıyla Gündüzbey ve Fatih Mahallelerindeki 25'er dönümlük alanlarda ‘Kiraz ve Vişne Bahçesi' projesine başladıklarını söyledi.

İNÜ'de Covid-19 ayarı
Malatya İnönü Üniversitesi'nde 2020-2021 bahar yarıyılında eğitim öğretim Covid-19 pandemisi nedeniyle yeniden düzenlenip, uygulamalı derslerin yapıldığı birimlerdeki yoğunluğu azaltmak amacı ile uygulamalı derslerin mesai saatleri dışında ve hafta sonlarına alınabilmesi konusunda karar alındı.

Bir başarı öyküsü!
Tamamen doğal yün yatak ve yorgan üreten kadın girişimcilerin başarı öyküsü dikkat çekiyor. 3 yıl önce amatör olarak başladıkları işte şimdi taleplere yetişemiyorlar.

Güder: “Büyük devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi öğrenciler için devam eden tablet dağıtımı programına katılan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Pandemi sürecinde hükümetimiz, eğitim alanında oluşan sorunları ışık hızıyla ortadan kaldırıyor. Büyük devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bilgilendirildiler!
Malatya polisi tarafından 650 vatandaşa Uyuma Projesi kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması anlatılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Budak: “2 Bin TL'lik destekte bulunacağız”
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak, üye işletmelere 2 bin TL'lik destekte bulunacaklarını açıkladı.

Zirveye bir adım daha yaklaştılar!
3. Lig 1.Grubun 19. haftasında Yeşilyurt Belediyespor, sahasında Edirne Belediyesi Paş Edirnespor'u 1-0 mağlup etti ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

Düdük Saka'da!
Süper Lig'de 26. haftada oynanacak olan müsabakaların hakemleri belli oldu. Yeni Malatyaspor - Konyaspor müsabakasını Sarper Barış Saka yönetecek.

Yoğun kar yağışı bekleniyor!
Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege'nin kuzeyi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Malatya'da ise yarın hava 2 derece olacak.

Vefat edenler
Malatya'da 17 Şubat günü 14 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Çeyrek altın: 656 Lira
Yarım altın: bin 312 Lira
Gram altın: 404 Lira
Cumhuriyet altını: 2 bin 685 Lira
Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,0420 seviyesinde işlem görüyor.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!