dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2439.3
  • BIST
    9996.93
  • BTC
    62598.2$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

MURAT ÇETİN YAZDI: YA MERTSİN. YA DA NAMERT!..
Usta Gazeteci Murat Çetin bu hafta da gündemin nabzını tutan önemli maddelerle okurlarına keyifli bir köşe yazısı sundu. Malatya'nın sorunlarını, talep ve önerileri madde medde sıralayan Çetin; yetkilileri de göreve çağırdı. Meraklıları için yazının önemli başlıkları şöyle:
-Hangi olaylar, turnusol kağıdı gibi?
-Covid-19 neden çok akıllı?
-Malatya'da atanmış AK Parti Gençlik Kolları başkanı için, neden kongre yapıldı?
-Covid-19 en çok kimlere bulaşır?
-Malatya'yı yönetenlerin görmediği en önemli “sorun” nedir?
-MOTAŞ Cumhurbaşkanının sözünün üzerine söz mü söylüyor?
-Malatya'da AK Parti sosyal medya ilanlarıyla, yönetim kurulunu oluşturmaya çalışıyor.
-AK Partide siyaset yapıp da, Selahattin Gürkan'a taarruzda bulunanların hal-i pür melali!
-Öznur Çalık, ne yapmaya çalışıyor?

Türkiye'de ilk kez!
Türkiye'de ilk kez İnönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda uygulanan elektrikli araç çalışması için “Elektrikli Araçlar ve Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarı” adlı proje törenle imzalandı.

Yıldırım: Ağalar 1995 yılı Malatya'sını yönetiyor!
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin 1990'lı yılların icraatlarını yaparak çağın gereksinimlerine kayıtsız kaldıklarını belirterek; “Ağalar 1995 yılı Malatya'sını yönetiyor” dedi.

Yabalak: 'Devlet hiçbir zaman askerini öldürmez'
PKK terör örgütünün Gara'da kalleşçe şehit ettiği 13 görevliden biri olan polis memuru Sedat Yabalak'ın Mersin'in Bozyazı ilçesinde yaşayan ailesi, terör örgütünün şehitler üzerinden yaptığı çirkin propagandayı anlattı.

Terör örgütlerinin gerçek yüzleri...
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen online konferans ile gençlere terör örgütlerinin gerçek yüzleri anlatılarak, uyarılarda bulunuldu.

Gürkan: “Öğretmen öğrencinin gözündeki parıltıyı görecek”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yüz yüze eğitime başlayan öğrencilere sürpriz yaparak çeşitli hediyeler dağıttı. Gürkan: 'Bende mensubu olmaktan büyük onur duyduğum öğretmenlik mesleğinde öğretmenliğin sınıfsız ve öğrencisiz olmadığını biliyorum. Öğretmenlerimiz öğrencilerin gözlerindeki parıltıyı görecek' dedi.

Sarıgül, Malatya'da parti müziğini kapattırdı!
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımı ile Malatya İktidara Hazırlık Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Sarıgül, yakın zamanda Türkiye'nin 13 şehit verdiğini anımsatarak parti müziğinin kapatılmasını iletti.

Çakır: Battalgazi'yi güzel yarınlar bekliyor
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in çevre yolu alt kısmı için büyük adımlar attığını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “Başkanımızın göz dolduran çalışmalarını takdir ve tebrik ediyorum. Battalgazi'yi güzel yarınlar bekliyor” dedi.

Yılın ilk kandili idrak ediliyor
Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan üç aylar, dünyayı saran Covid-19 nedeniyle bu yıl da hüzünle ihya edilecek.

Malatya'da çalınan tekne motoru Elazığ'da bulundu
Malatya'da tekne motoru çalan hırsızlık şüphelisi Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmayla yakalandı. Olay, bir hafta önce Malatya Turgut Özal Tabiat Parkında meydana geldi.

Asırlık çınar Covid-19 aşısı oldu
Malatya'da yaşayan 107 yaşındaki Hanife Şahin'e, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Bakım Birimi tarafından Covid-19 aşısının ikinci dozu vuruldu.

Göçlerin sorunlarına öneri!
Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezik, kitlesel göçlerde kültürle ilgili bir takım sorunlar yaşanabildiğine dikkat çekerek kırsaldan kente gelen insanların, kentle bütünleşmesi gerektiğini ifade etti.

Rekoruna bir maç kaldı!
Yeni Malatyaspor'un başarılı forveti Umut Bulut, Türk spor tarihinde 503 lig maçına çıkarak rekoru elinde bulunduran Oğuz Çetin'i yakaladı. Hafta sonu Konyaspor karşısında da forma giymesi durumunda Umut Bulut, Çetin'in bu rekorunu da egale ederek en çok forma giyen oyuncu rekorunu da almış olacak.

Vefat edenler
Malatya'da 18 Şubat günü 6 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Çeyrek altın alış fiyatı 640,01 lira, satış fiyatı 656,05 lira seviyesinde yer alıyor. Gram altın ise 400,02 lira alış fiyatı, 400,11 lira satış fiyatıyla işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 2 derece olacak.

NOT: Makale ve haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!