dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

TİMUR İNCE YAZDI: MALATYA'NIN GENÇLERİNE YAZIK OLUYOR!
Malatya Time yazarlarından Timur İnce, gençlerin isşizlik sorunlarını kaleme aldı. Malatya'da genç dinamik nüfus Türkiye ortalamasının üzerinde seyir ediyor. “Bu gençlerin hali ne olacak?” diyen İnce, siyasilerin bu sorunla ilgilenmediklerinden yakındı.

Gara'daki 13'üncü şehidin kimliği de belirlendi!
Gara'da şehit edilen 13 vatandaştan kimliği tespit edilemeyen kişinin Irak vatandaşı Jotyar Muhsın Husseın olduğu tespit edildi.

35 yıl sonra patlatıldı!
35 yıl sonra polise verdiği bilgi sayesinde toprağa gümülü top mermisi bulundu. Malatya'da boş bir arazide toprağa gömülü halde bulunan top mermisi fünye ile patlatılarak imha edildi. 

Kurtulan asker: 'Ne misafiri onlar sürekli işkence yapar'
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te 33 askerin şehit edildiği katliamdan sağ kurtulan Erkan Omay, Gara'da kaçırılan 13 vatandaşın şehit edilmesinin ardından operasyon yapılmaması halinde bölücü terör örgütünün onları misafir etmeyi sürdüreceğini söyleyenlere tepki gösterdi.

Çocukları kaçırılan ailelerden HDP'ye tepki!
Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, geçtiğimiz günlerde Gara'da şehit edilen askerlerin arasında yer alan Malatyalı Şehit Astsubay Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey'e taziye ziyaretinde bulundu. Birlikte 2 yıl HDP önünde evlat nöbeti tuttukları acılı şehit ailesinin yanında olan Diyarbakır aileleri, HDP'ye tepki gösterdi.

Esnaflara 91,7 milyon TL'lik destek!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya'da pandemi nedeniyle, 3 bin 691 esnafa 91,7 milyon TL kredi desteği sağlandığını açıkladı.

Çevre sağlığı korunuyor!
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ‘Yok Artık' projesiyle bir yıl içerisinde 3 bin 244 kilogram atık elektrik ve elektronik eşya toplanarak çevre kirlenmesine engel olundu. Öte yandan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu ile AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Güder: Hizmetkar olmaya geldik
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya'daki hayırsever iş adamları ile bir araya geldi. Battalgazi'yi hizmetleriyle, daha yaşanabilir ve modern bir ilçe haline getiren Başkan Güder, “Hizmet aşkı ile çalışan yorulmaz. Hizmetlerimizde istişareye büyük önem veriyoruz. Bizler millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik” dedi.

Bu ilçede karma OSB kuruluyor
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde faaliyete geçmesi planlanan ve çok sayıda kişiye istihdam sağlayacak olan karma Organize Sanayi Bölgesi‘nin (OSB), bölgenin üretim üssü olması hedefleniyor.

231 sürücüye ceza!
Malatya'da, kış lastiği denetimleri kapsamında yapılan uygulamalarda araçlarında eksiklik olan 231 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Baruş: Bu kutsal bir görev!
Malatya Valisi Aydın Baruş, Vergi Haftası'nda verginin önemine temas ederek, vergi vermenin kutsal bir görev ve ihtiyaçların karşılanması için yapılan bir çalışma olduğunun iyi anlatılmasını istedi.

Erkurt: Salgının bitmesi için ışık göründü!
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yeni tip koronavirüs vakaları hakkında bilgi verdi. Bu verileri öncü olarak kabul eden Erkurt, salgının bitmesi için ışığın göründüğünü açıkladı.

Malatya, normalleşmeye hazır!
Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya'da restoran, lokanta ve kafe gibi işletmeler 1 Mart'tan itibaren müşterilerini ağırlamak ve ekonomik faaliyetlerine başlamak istiyorlar” dedi.

Gürkan: “Farkımız merhamet ve şefkat duygumuzdur”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Veysel Işıldar'ı makamında kabul ederek görüştü. İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı aracılığıyla başlatılan bağış kampanyasına katılan Gürkan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Cumhurbaşkanlığımızın çağrılarına kulak vererek kampanyaya biz de dahil olduk” dedi.

Kaplanlar Gençlerbirliği mesaisinde!
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolları ayıran Yeni Malatyaspor, Sportif Direktör Ali Ravcı yönetiminde Gençlerbirliği maçına hazırlanıyor.

Vefat edenler
Malatya'da 22 Şubat günü 12 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Gram altın: 399 lira
Çeyrek altın: 677 lira
Yarım altın: 1.352 lira
Cumhuriyet altını: 2.685 lira

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 9 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!