dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2383.2
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64120.75$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Tüfenkci: “Kayısı için milat niteliğinde bir gelişme”
Malatya'da binlerce kayısı üreticisinin beklediği müjdeli haberi duyuran AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 150 mağazasında kayısı satışına başladığını söyledi.

Eleman Aranıyor!
Türk Kızılay Malatya Şube Başkan Ramazan Soylu, Kızılay Malatya Fabrikası'na eleman alınacağını bildirerek, başvurunun 26 Şubat'ta sona ereceğini ifade etti.

Kaba inşaat tamam!
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Gündüzbey Sosyal Tesislerinin kaba inşaatı tamamlandı. Öte yandan, Malatya Yeşilyurt Belediyesinin geleceğe dönük vizyonel yatırımlarından olup, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan 18 proje arasında yer alan ‘Şahintepesi Macera Parkı ve Sosyal Tesisleri' projesi için Yeşilyurt Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalandı.

Sağlık çalışanları kaza yaptı!
Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşanan trafik kazasında 112 Acil Tıp Teknisyeni 2 kişi yaralandı.

Pandemi kurallarıyla yüzme şampiyonası
Malatya'da, yeni tip korona virüs (Covid-19) Pandemi kurallarıyla yüzme şampiyonası düzenlenecek.

Ambulans bu kez 112 personeli için havalandı
Malatya'da, kalp krizi geçiren 112 personeli 112'ye ait ambulans helikopter ile hastaneye kaldırıldı.

Tehditler savuran şahıs pompalıyla yakalandı!
Malatya'da bir yakınını ölümle tehdit eden şahıs, polisle yaşadığı kovalamaca sonrası aracında 2 pompalı tüfekle yakalandı.

O proje için imzalar atıldı!
Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2021 yılı için Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Akçadağ Belediyesi'nin iki projesi için imzalar atıldı.

Dolandırıcıların son taktiği bu oldu!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, son zamanlarda bazı dolandırıcıların vatandaşları arayarak TKDK'ya sunulan projelerinin onaylandığını söyleyerek destek paralarını alabilmeleri için belli miktarlarda ücret talep ettiğini söyledi.

Özhan: Hekimhan 20 yıldır hizmet alamıyordu!
Hekimhan AK Parti İlçe Başkanı Hacı Özhan, ilçe teşkilatı ve bazı mahalle muhtarlarından oluşan heyet, ilçeye yapılan hizmetler için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Özhan, Hekimhan 20 yıldır hizmet alamıyordu, dedi. 

Güder: “Önceliğimiz insan sağlığı diyoruz”
Battalgazi Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında Biyolojik etkenlere maruziyet riskinin önlenmesi amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan personellere, genel sağlık taraması gerçekleştiriyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, önceliklerinin insan sağlığı olduğunu söyledi. Öte yandan, Güder, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte ‘Muhtarlarla Hizmet ve Gönül Buluşmaları' kapsamında ilçede görev yapan 18 mahalle muhtarını Battalgazi Belediyesi'nde konuk ederek, muhtarların taleplerini dinledi.

Prim desteği 1 yıl daha uzatıldı!
Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya'nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçede uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığını belirterek, “Bu önemli karar için üyelerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz” dedi.

Yasak süresi uzatıldı!
Malatya'da, Covid-19 nedeniyle sinema yasağı 3.kez uzatıldı.

Bu hafta sona eriyor!
AÖF kayıt yenileme işlemleri bu hafta sona eriyor. 15 Şubat'ta başlayan AÖF kayıt yenileme süreci 26 Şubat Cuma günü tamamlanacak. AÖF kayıt yenileme sürecinde öğrenciler 45 AKTS'yi geçmeyecek şekilde derslerini seçerek, bu dersler için ödemelerini yapacak ve kayıt yenileme sürecini tamamlayacak.

Adem Büyük'e ceza!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Yeni Malatyaspor Kulübü sporcusu Adem Büyük'e 1 maç men cezası ve 6 bin 500 TL para cezası verdi.

Vefat edenler
Malatya'da 25 Şubat günü 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Çeyrek altın: 694 Lira
Yarım altın: bin 348 Lira
Gram altın: 415 Lira
Cumhuriyet altını: 2 bin 759 Lira

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 10 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!