dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64104.725$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Korkulan oldu!
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesinden dolayı Malatya'nın Darende İlçesi ve bölgesinde kayısı ağaçlarının meyve gözelerinde ciddi zararların olduğu ileri sürüldü.

Mutant virüs vakalarında artış!
Malatya'nın Darende ilçesinde son günlerde mutasyona uğramış korona virüs vakalarının görüldüğü açıklandı.

Kurallara uymayan kumarbazlar kıskıvrak!
Pandemi sürecinde tedbirler kapsamında kapalı olması gereken işyerlerine yönelik denetimleri sıklaştıran Malatya polisi, bir işyerine yaptığı baskında kumar oynayan 4 şahsı yakaladı.

Malatya'da kayısı ön planda!
Malatya'dan gerçekleştirilen ihracatın büyük bölümü kuru kayısı olarak kayıtlara geçti.

Bu da yağlı esrar!
Malatya'da, yolcu otobüsünde yağ bidonlarına gizlenmiş vaziyette, 1,5 kilogram esrar ele geçirildi.

Yıldırım: ‘Erbakan'ın önerileri bugün daha iyi anlaşılıyor'
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının 10.yıl dönümünde açıklama yaparak; Erbakan'ın dünden bugünü anlattığını ifade etti. Yıldırım: 'Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu alternatif fikir, proje ve çözüm önerileri bugün daha iyi anlaşılmaktadır' dedi.

Yenilendi!
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yol genişletme ve yenileme çalışmalarının başladığı İstasyon Caddesi'nin genişletme çalışmalarının sona ermesi ile birlikte yol güzergahının asfalt serim çalışmaları da tamamlandı. Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Veterinerler Odası'nı ziyaret ederek, veterinerlerin ve Veterinerler Odası'nın sorunlarını dinledi.

Öyle bir sevdası var ki...
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşayan Hüseyin Çakıl, 8 yaşından itibaren taşları yontarak şekil veriyor. Taş sevdası bir başka olan Çakıl, halk ozanlarının şiirlerinden manilere, özlü sözlere kadar birçok metni taşlara kazıyor.

Gerçek böyle ortaya çıktı!
Malatya'da her sabah marketini açan işyeri sahibi fırından gelen ekmeklerin bir adet eksik olduğunu fark edince güvenlik kamerasını inceledi. Görüntüleri izleyen market sahibi, her gün mahalledeki bir köpeğin gelerek bir ekmeğini aldığını görünce gerçek ortaya çıktı.

Gürkan: Daha büyük hamleler yapacağız!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürlerinin de katıldığı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Gürkan, 'Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak büyük işler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz bundan sonra daha büyük hamleler yapacağız' dedi.

Kendi işinizi böyle kurabilirsiniz!
Malatya Valiliği, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi destekli ‘Mesleki yeterlilik belgesi' kursunun ikincisi açılıyor. Kursu bitirenler ise aldıkları belge ile kendi işini kurabiliyor.

Hayırlı işler!
Halfettin Mahallesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek, 'Hayırlı işler' temennisinde bulunan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, hizmet ve gönül belediyeciliği ile Battalgazi ve Malatya'yı daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Küçükuysal: 'Doğaya karşı bilinçli olunması gerekiyor'
İnönü Üniversitesi'nde online seminere katılan Kimyager Fatih Küçükuysal, doğaya karşı bilinçli olunması gerektiğini ifade ederek fabrika bacalarından çıkan gazlar için çözüm odaklı görüşmelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

OSB için hazırlıklar tamam!
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı ziyarette, Akçadağ'da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konusunda ön hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Kadrajdan Kültüre...
Sanatsal çalışmalarla Yeşilyurt'un güçlü ve zengin tarihini ön plana çıkarmaya devam eden Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt'un dört bir tarafındaki tarihi eserler, konaklar, müzeler, camiler ve evlerin tarihsel ve kültürel yönlerini, ‘Kadrajdan Kültüre' projesiyle gözler önüne sermeye devam edecek.

Tabletler eve!
Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, kırsaldaki öğrencilerin tabletlerini evlerine kadar giderek teslim ediyor.

Sohbet: “Hayata 20 yıl gecikmeli başladık”
Başörtüsü nedeniyle üniversiteye alınmayan 28 Şubat mağduru Hatice Sohbet, emeklilik planlaması yapması gerektiği yerde kariyer planlaması yapmak zorunda kaldığını ifade ederek, hayata 20 yıl geriden geldiklerini söyledi. Sohbet, Malatya İnönü Üniversitesinde Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü okurken yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Ankara'da beraberlik!
Süper Lig'in 27. haftasında Gençlerbirliği, sahasında karşılaştığı Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Vefat edenler
Malatya'da 26 Şubat günü 11 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Gram altın: 422 lira
Çeyrek altın: 717 lira
Yarım altın: 1.447 lira
Cumhuriyet altını: 2.876 lira
Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,3820 seviyesinde işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 11 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!