dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2405.8
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57375.8$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 


Feci kaza! 1 ölü
Malatya'nın Kuluncak ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu yaşanan kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Gözler 1 Mart'ta!
Covid-19'da yeni önlemler için gözler 1 Mart'taki toplantıya çevrildi. 1 Mart Pazartesi günü düzenlenecek toplantıya göre Malatya'nın yer alacağı risk grubuna göre yeni kararlar uygulanacak.

Rektör Kızılay, o çalışmaları yerinde inceledi!
Malatya İnönü Üniversitesi'nde, batarya (pil) geliştirme çalışmaları yapılıyor. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, çalışma ekibinin batarya (pil) geliştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Vezneler açık!
Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre vergi affı kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunan ve ilk taksit ile son ödemelerini yapmak isteyen vergi mükellefleri için 27-28 Şubat tarihlerinde saat: 10.00-16.00 arasında vezneleri açık tutulacak.

Mazgal hırsızları kıskıvrak!
Malatya Stadında meydana gelen 20 adet yağmur suyu mazgalı hırsızlığında gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

10 bin çocuğun yüzü güldü!
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde sosyal belediyeciliğin gereklerini eksiksiz yerine getirerek büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Onlar Üşürse, Yürekler Üşür' projesi kapsamında ilçedeki 103 mahallede yaşayan 10 bin ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundu.

Wilma Elles: 'Malatya'yı çok beğendim'
Malatya'da çekimleri devam eden bir dizide rol alan ünlü oyuncu Wilma Elles, kente hayran kaldığını ifade ederek, özellikle yöresel yemekleri çok beğendiğini söyledi. 

Sokaklar boş kaldı!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da uygulanan kısmi sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşların genelde uydukları görüldü.

Çınar: Bir ilki gerçekleştirmiş olacağız!
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyesinde personellerine yönelik ilk yardım ve yangın söndürme konularında teorik ve pratik eğitim programı düzenledi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: ' Yeşilyurt Belediyesi olarak bilindiği üzere AFAD ile işbirliği halinde Yeşilyurt Arama Kurtarma Ekibini kurarak bölgemizde bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız' dedi. Öte yandan, 1.Uluslararası Turizm, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresinin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un kendine has bir yemek kültürünün olduğunu belirterek, "Malatya ölçeğinde gastronomi alanında Yeşilyurt'un payı büyüktür" dedi.

Piyasalar
24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 4,94 kazanımla 418,50 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,87 artışla 2.777,00 liraya yükseldi. Geçtiğimiz hafta 647,00 lira olan çeyrek altının satış fiyatı da 678,00 liraya çıktı. 27 Şubat 2021 tarihinde dolar kuru 7,00 liranın üzerinden işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 13 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!