dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2301.7
  • BIST
    9075.66
  • BTC
    71302.75$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

MURAT ÇETİN YAZDI:
İddia sahibi Gürkan, hesap sorulan biz!...
Usta Gazeteci Murat Çetin, bu hafta Malatya Time okurları için dopdolu içerikli bir yazı kaleme aldı. "İddia sahibi Gürkan, hesap sorulan biz!..." başlığıyla okurların beğenisine sunulan yazının bazı başlıkları şöyle:
Malatya Büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın, gündeme bomba gibi düşen “iddiası” neydi?
-İşimiz habercilik olduğu halde, bizi “neden” suçluyorlar?
-"Muterizler", neden Selahattin Gürkan'a “itiraz” edemezler?
-Günlerdir gazete ve televizyonlarda Malatya'nın adı “neden” zikrediliyor?
-Öznur Çalık, krizi fırsata “nasıl” çeviriyor?
-Öznur Çalık, tankların önünde “ne zaman” durdu?
-Öznur Çalık'ın ismi Malatya'da, ilk defa “ne zaman” duyuldu?
-Yüreğindeki acı yüzüne vurmuş şehit annesi, böyle mi “ziyaret” edilir?
-Derme deresi “ıslah” mı, yoksa “imha” mı ediliyor?
-Nüfus müdürlüklerinde yapılan “ucube” dönüşüme, “kim” izin verdi?

Normalleşme renk sırasıyla başlıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada yeni normalleşme kararlarını açıkladı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, yüz yüze eğitim, kafe ve restoranlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında kısıtlamaların illerin rengine göre yapılacağını ekledi. Malatya, sarı renkte olup orta riskli iller arasında bulunuyor.

Yeni normalde öğrenciler ders başında!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni korona virüs önlemleri ve bazı kısıtlamaların kaldırılması kararından sonra Malatya'da öğrenciler okula merhaba dedi.

Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler!
İçişleri Bakanlığı, Korona virüs salgını ile mücadelede yeni normalleşme süreci kapsamında alınan tedbirleri içeren genelge yayımladı. Buna göre, düşük ve orta risk grubundaki illerde işletmeler sınırlı sayıda masa ve sandalye ve HES Kodu sorgulaması ile hizmet verecek. Yüksek risk grubundaki illerde ise işletmeler sadece paket servis hizmeti verebilecek.İçişleri Bakanlığı, korona virüs salgını ile mücadelede yeni normalleşme süreci kapsamında alınan tedbirleri içeren genelge yayımladı.

Dehşet! Çocuklarının gözü önünde bunu yaptı
Malatya'da bir kişi tartıştığı eski eşini çocuklarının gözü önünde bıçakla yaraladı. Olay, Battalgazi ilçesi Sivas Caddesi üzerinde meydana geldi.

Malatya'ya 400 milyonluk kaynak!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, pandemi sürecinde Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde şehre 408 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti. Kahtalı, “Toplumun bütün kesimlerini desteleyecek adımları atmaya devam edeceğiz” dedi. Öte yandan, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin, “Yeni eylem planı ile tarihimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Ev değil sanki imalathane!
Kaçak alkol imal ve ticareti yapıldığı tespit edilen 3 eve operasyon düzenlendi. Malatya'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 260 litre kaçak içki ele geçirildi.

Gürkan : “Eksik kalan hizmetler bu yıl tamamlanacak”
Arapgir Muhtarlar Derneği üyesi muhtarları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Gürkan, eksik kalan hizmetlerin bu yıl tamamlanacağını belirterek; dernek başkanı ve üyeleriyle Arapgir İlçesi'nde yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Baba-oğul kazada yaralandı!
Malatya'da otomobilin kamyona arkadan çarptığı kazada araçta sıkışan baba ve oğlu yaralandı. Kaza, Hekimhan ilçesi Kesiköprü mevkiinde meydana geldi.

Zehir tacirleri kıskıvrak!
Malatya'da, sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirilip uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili yakalanan 2 zanlı tutuklandı.

Açılıyor!
Yeşilyurt Belediyesinin sosyal tesisleri, Covid-19 tedbirleriyle yeniden açılıyor.

Hayırlı olsun! İlk kazma vuruldu
Battalgazi Belediyesi tarafından gençlik yatırımları kapsamında Göztepe Mahallesi'ne yapılacak olan ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu' projesi için ilk kazma vuruldu. 

TMO'nun kayısı alımı üreticiye yaradı!
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, kayısının ekonomiye katkısı konuşuldu. Ziyarette, Lisanslı Kuru Kayısı Deposu'nun hayata geçirilmesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kayısı alımı yapmasının Malatya ekonomisi ve kayısısı için önemli olduğu konusu dile getirildi.

Torbacılar kıskıvrak!
Malatya'da polisin torbacılara yönelik düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

28 Şubat'ı Nasıl Anlamalıyız?
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, 28 Şubat Post-Modern Darbesinin 24. Yıldönümü dolayısıyla '28 Şubat'ı Nasıl Anlamalıyız' paneline ev sahipliği yaptı.

Kanuni haklar anlatıldı!
Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen online seminer ile Covid-19 pandemisi sürecinde işletmelerin kanuni hakları ile iş sözleşmesinin sona ermesi ve hukuki sonuçları konusunda bilgiler verildi.

Maçın VAR'ı Özgür Yankaya oldu!
Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının Video Yardımcı Hakemi (VAR), Özgür Yankaya oldu.

Piyasalar
GRAM ALTIN
Altının gram fiyatı yeni haftanın ikinci işlem gününde 402 liradan işlem görüyor. Ons altındaki düşüş nedeniyle gram altın bugün yüzde 0,68'lik bir düşüş gösterdi.

ÇEYREK ALTIN
Yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın bugün 658 liradan alınırken satış fiyatı ise 675 lirada konumlanmış durumda.

CUMHURİYET ALTINI
Uzun süredir fiyatı 3 bin liranın altında yer alan cumhuriyet altını ise bugün 2 bin 623 liradan alınırken 2 bin 709 liradan da satışa sunuluyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 12 derece olacak.

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!