dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2450.6
  • BIST
    9887.35
  • BTC
    64160.54$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

 

 

TİMUR İNCE YAZDI:
Bulun şu Hacı Uğur Polat'ı!
Malatya Time yazarlarından Timur İnce, şehrin temel sorunlarını ele aldı. Kentin sorunlarına çözüm arandığında, hangi taşı kaldırsan altından bir önceki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat çıkıyor karşımıza, diyen İnce, cevaplanması gereken sorular olduğuna işaret etti.

MEHMET AYHAN YAZDI:
Kaplan'dan 4x4'lük performans!
Yeni Malatyaspor'un, Süper Lig'deki galibiyet hasreti 8 maça çıktı. Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş'ı ağırlayan Kaplanlar, 1-0 yenildi. Okurlarına köşe yazısıyla, maçı adeta izleten Malatya Time yazarı Mehmet Ayhan'ın maç ile ilgili yorumu ve analizleri sporseverler tarafından tam not aldı.

BİLGİN AKBAL YAZDI:
Önce Vatan (Güvenlik Sorunumuz)
Gelecek yıllarda Türkiye'yi bekleyen sorunlara işaret eden Malatya Time yazarlarından Bilgin Akbal, bu konuyu temel başlıklar altında okurlarına açıkladı.

Baruş: Hazırlıklı olmalıyız!
Malatya'da düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) toplantısında, afet anında yapılacaklar görüşüldü. Vali Aydın Baruş: 'İlimizin deprem bakımından hassasiyet taşıyan iller arasında olması nedeniyle hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha anladık' dedi.

Gürkan: “Hizmette şemsiyemiz gökyüzü gibi eşit ve adildir”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hekimhan İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden oluşan bir heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ederek bir süre görüştüler. Başkan Gürkan, hizmet götürürken adil ve eşit olduklarını ifade etti. Öte yandan, Malatya Kayısı Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Özal Şener ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Gürkan, “Böyle bir kooperatifin ilimizde kurulması bizleri mutlu etmiştir” dedi.

İmar maddeleri onaylandı
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mart Ayı 1.Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı. Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda bazı maddeler onaylanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Budaklı Göleti için imza atıldı!
Malatya'nın Hekimhan İlçesindeki 2 bin 250 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanmasını öngören Budaklı Göleti Sulaması İnşaatı işine ait sözleşme imzalandı.

Kaçak göçmenler böyle yakalandı!
Doğu illerinden batı illerine gitmeye çalışan 2 araçtaki toplam 10 kaçak göçmen Malatya'da yakalandı.

İki mahkum birbirini yaraladı!
Malatya'da kasten adam öldürme suçundan tutuklu iki mahkum, yumruklu kavgada birbirlerini yaraladı.

Bu projeler ödüle aday!
Yeşilyurt'ta ödüle aday yeni çevre projeleri hazırlanıyor. Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Ödüllü çevre yatırımlarımızın boyutunu yeni projelerle geliştirmek adına çok yoğun çalışıyoruz' dedi.

Son kontroller!
Battalgazi'de sosyal tesisler yeniden hizmete açılıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sosyal tesislerdeki son kontrolleri yaptı.

Gündem maddeleri görüşüldü!
Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Yeni sistem kuruldu
Malatya'da itfaiye araçlarının olaylara daha hızlı müdahale edilebilmesi için Ulaşım Daire Başkanlığı ile birlikte ortak bir çalışma yaptı. Çalışma sonunda, araçların geçiş güzergâhındaki sinyalizasyon ışıklarının yeşil yanmasına yönelik yeni sistem kuruldu.

Aşiret üyeleri: Esad hangi yüzle seçime girecek
İç savaşın 10 yıldır sürdüğü Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 2021 yılında seçime gidileceğini açıklamasının ardından Malatya'da yaşayan Suriyeli aşiret üyeleri, 'Esad hangi yüzle seçime girecek' diyerek duruma tepki gösterdi.

Gevrek: Bugün sahada hakem yoktu!
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, iyi mücadele ettikleri bir karşılaşmadan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi. Gevrek, maçın hakemine de tepki göstererek; 'Bugün sahada hakem yoktu. Hakemin aklı neredeydi bilmiyorum' dedi.

Vefat edenler
Malatya'da 3 Mart günü 9 kişi hayatını kaybetti.

Altın Fiyatları
GRAM ALTIN: 411,21
ÇEYREK ALTIN: 668,13
YARIM ALTIN: 1.336,79
CUMHURİYET ALTINI: 2.665,41

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 11 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!