dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9104.24
  • BTC
    69955.93$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

 

Malatya'nın rengi her an değişebilir!
Malatya Valisi Aydın Baruş, Covid-19 risk grubunda 1 Mart günü orta grupta yer alan Malatya'da son 3 günde vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu ifade ederek, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı. Baruş: 'Covid-19 risk grubunda 1 Mart günü orta grupta yer alan Malatya'da önümüzdeki günlerde renk durumu vaka sayısına göre belli olacak' dedi.

Muhtarlar, Şilan Barajı'nın yapılmasını istedi!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçesi'nin kırsal mahalle muhtarlarını makamında ağırladı. İlçelerindeki yol, alt yapı, su ve kanalizasyon sorunlarını Başkan Gürkan'a ileten muhtarlar, Şilan Barajı ile ilgili önerilerde bulundular.

Gürgen: “Parmakla gösterilecek bir proje yapılıyor”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ve GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ‘Riskli Alan' ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağı Şehit Fevzi Mahallesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Bunlar, Çınar'ın yeni dönem projeleri!
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, meclis üyelerine yeni dönem projeleriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Burası öğrencilerine tekrar kapılarını açtı!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü eğitim merkezleri ve semt konaklarında, LGS ve YKS hazırlık kursları, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, öğrencilerine tekrar kapılarını açtı.

Yılmaz: Algıyla yönlendirmeye çalışıyorlar
Malatya İnönü Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Barış Yılmaz, insanlık tarihi boyunca bireylerin ve toplumların algılarla yönlendirilmeye çalışıldığını belirterek, günümüzde de bunun teknolojiyle gerçekleştirildiğini örneklerle anlattı.

Dikkatsizlik kazaya sebep oldu!
Malatya-Golbaşı Karayolunda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir aracın tünel duvarına çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.

Torbacılara göz açtırılmıyor!
Malatya'da sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Bu köy, 3 ilin ortasında ama telefonlar çekmiyor!
Keban Baraj Gölü kıyısında olan Keban ve Ağın ilçeleri ile birlikte Malatya'nın Arapgir ve Tunceli Çemişgezek ilçelerine sınır bir konumda yer alan köyün sakinleri 1 kilometre yürüyerek çıktıları tepeden telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor.

Ambulans helikopter imdada yetişti
Malatya'da, elini cam kesen gencin imdadına ambulans helikopter yetişti.

Okullar şenlensin!
Eğitime ve öğrencilere bugüne kadar büyük destekler veren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ‘Bahçeler Renklensin, Okullar Şenlensin' projesi kapsamında, Battalgazi ilçesindeki 3 okulda öğrenim gören öğrenciler için özel oyun alanları oluşturdu.

Çınar: “Gönlümüzde ayrı bir yeriniz var”
Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bugüne kadar 92 adet manuel ve otomatik akülü aracı engelli vatandaşlarla buluşturduklarını belirterek, 'Yaşamı engellilerle ortak paylaşmalıyız” dedi.

200 adet pota ihalesi yapılacak!
Malatya'da okulların spor tesisi ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında spor salonları, halı saha ile pota yapımı gerçekleştiriliyor. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, 200 adet pota ihalesinin YİKOB tarafından yapıldığını açıkladı.

Vefat edenler
Malatya'da 4 Mart günü 13 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
GRAM ALTIN: 415,03
ÇEYREK ALTIN: 675,26
CUMHURİYET ALTINI: 2.693,17
YARIM ALTIN: 1.350,74
ATA ALTIN: 2.771,11

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 14 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!