dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2436.9
  • BIST
    9992.06
  • BTC
    62336$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

Timur İnce yazdı:
Kayısı Çiçeği Şenlikleri ne demek?
Malatya'da Kayısı Çiçeği Şenlikleri başladı. Alış veriş festivali, indirim günleri ile devam edecek… Malatya Time yazarı Timur İnce, Malatya'da başlatılan 'Kayısı Çiçeği Şenlikleri' hakkında bir yazı kaleme aldı. İnce, yapılan bu çalışma ile daha fazla turist çekmenin yollarını anlattı.

Atama kararları Resmi Gazete 'de!
Cumhurbaşkanı Atama Kararları Resmi Gazete 'de yayımlandı. Malatya'nın Pütürge Kaymakamlığına Ermenek Kaymakamı Batuhan Taşkın, Malatya Valiliği Hukuk Müşavirliğine Pütürge Kaymakamı Barbaros Akbulak atandı.

Kentte pompalı dehşeti!
Park halindeki bir araca iki motosikletli tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda çevrede bulunan marketten çıkan bir kişi sağ bacağına aldığı isabet sonucu yaralandı.

Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

2 milyon TL'lik yatırım!
Malatya'nın Kale ilçesinde Gençlik Merkezi'nin temeli törenle atıldı. 2 milyon TL'ye mal olacak Kale Gençlik Merkezi bin 376 metrekare alana inşa edilecek.

Göl manzaralı konutlarına taşındılar
Göl manzaralı deprem konutlarında yaşam başladı. Kale ilçesinde depremin ardından yapılan TOKİ konutlarına depremzedelerin taşınmaları devam ediyor.

Tüm dünya kayısıyı tanıyacak!
'Kayısı Çiçeği Şenliği' konukları Battalgazi'ye hayran kaldı. Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Özdemir, ' Japonya'da Kiraz Çiçeği Festivali yapılıyor ama Malatya'da 8 milyon civarında kayısı ağacımız var. Dolayısıyla bizim onlardan kalır yanımız yok. Biz bunu başaracağız ve yerli malımızı dünyaya tanıttığımız gibi Malatya'yı da dünyaya tanıtacağız' dedi.

O üniversiteler arasında iş birliği!
İnönü Üniversitesi ile Kazan Federal Üniversitesi arasında iş birliği yapılıyor. Malatya İnönü Üniversitesi ile Kazan Federal Üniversitesi arasında karşılıklı akademik değişim ve öğrenci programları düzenlenecek.

Gevrek: Tek destek görmeyen takımız!
Yeni Malatyaspor'da korona virüs nedeniyle ertelenen 2019-2020 sezonu mali kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Kulüp Başkanı Adil Gevrek, diğer şehir takımlarına baktıklarında destek görmeyen tek takım olduklarını söyledi.

Maçta eşitlik bozulmadı!
Süper Lig'in 31. haftasında Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk etti. Dört kez VAR incelemesinin yapıldığı, üç penaltı kararının verildiği ve iki kırmızı kartın çıktığı heyecan dolu karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi.

Vefat edenler
Malatya'da 20 Mart 2021 günü 14 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Altın fiyatları 20 Mart Cumartesi günü merak edilip araştırılıyor. Ancak piyasalar kapalı olduğu için işlemler bir önceki gün ki kapanış değerleri üzerinden sürdürülüyor.
GRAM ALTIN
Gram altın fiyatları 20 Mart Cumartesi günü dün ki kapanış değerleri üzerinden işlem görüyor. Gram altın 411 lira alış ve 418 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.
ÇEYREK ALTIN
Çeyrek altın fiyatları ise 647 lira alış ve 661 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 17 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!