dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63070.910$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

Sümeyye Deniz KARTAL yazdı:
KESRETTEN VAHDETE
Malatya Time Yazarı Sümeyye Deniz Kartal, "KESRETTEN VAHDETE" başlıklı yazı ile okuyucularını selamladı. Okuyucuların büyük beğenisini toplayan yazı, manevi bir rüzgar estirdi.

Evden uzaklaştırma cezası bulunan baba canına kıydı!
Malatya'da evden uzaklaştırma cezası bulunan 2 çocuk babası av tüfeği ile canına kıydı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana geldi.

Malatya: 283,32
Sağlık Bakanlığı illere göre korona virüs vaka sayılarını açıkladı. Malatya'da 7 gün her 100 bin kişide görülen korona virüs güncel vaka sayısı 283,32 oldu.

Endişeliyiz!
Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde Malatya'nın tekrar çok yüksek riskli iller arasında yer alması endişeye yol açıyor. Vali Aydın Baruş, vatandaşları uyararak, Covid-19 kurallarına uyulmasını istedi.

Akpınar'ın trafik sorunu çözüldü
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve bazı daire başkanları ile birlikte Akpınar Meydanı'nda tamamlanan yol çalışmaları ile devam eden kaldırım çalışmalarını inceledi.

Kayısıda çil alarmı!
Malatya'nın geçim kaynağı, üretimi ile yılda 250-350 milyon Dolar arasında Türkiye'ye döviz girdisi sağlayan Kayısı ağaçları bugünlerde çil hastalığı tehlikesi ile karşı karşıya. Mart ve Nisan aylarında havanın nem ve sıcaklık değerleri açısında büyük değişiklik gösterebilmesi nedeniyle Kayısı ağaçlarında çil hastalığı uyarısı yapıldı.

Fendoğlu: Esnaflara öncelik tanınsın!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, sürekli kalabalık ortamda bulunan esnaflara Covid-19 aşısında öncelik tanınmasını istedi.

Karı-koca feci şekilde can verdi!
Malatya'nın Kuluncak ilçesinde devrilen traktörün altında kalan karı koca yaşlı çift hayatlarını kaybetti.

5 proje bölge birincisi oldu
Lise öğrencileri arasında düzenlenen ve Malatya'dan 12 branştan davet edilen 31 projeden 5 proje bölge birincisi, 1 proje bölge ikincisi, 1 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler, 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Balkan Şampiyonu Kızılay'ın konuğu oldu
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Balkan Şampiyonu öğrenciyi tebrik ederek, kendisine hediye verdi.

Gürkan: Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın
Koordinasyon toplantılarının 7. durağı Yazıhan oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: “Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın” dedi.

Tarihi mekanlar restore ediliyor
Malatya'nın Battalgazi ilçesinin Eskimalatya Mahallesi'nde bulunan ve vatandaşlar tarafından 'Korku Ocağı' olarak ta bilinen 'Koca Vaiz Baba Türbesi' ile tarihi Ulu Cami'de, onarım ve restorasyon çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Çınar: Sportif etkinliklerin boyutunu genişletiyoruz
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Pandemi döneminde her yaştan vatandaşımızı sportif etkinliklerle buluşturmak amacıyla düzenlediğimiz Gençlik Şenlikleri kapsamında Ayak Bilardosu etkinliği düzenleyerek Malatya'da bir ilki bir gerçekleştirdik” diye konuştu.
Öte yandan; İstanbul'da ki Malatya'lı Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarıyla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında yaşayan hemşehrilerimizle aramızdaki gönül köprülerimizi daha da sağlamlaştırıp, Malatya ve Yeşilyurt'un her alanda kalkınmasına öncülük eden yatırımlarımızın sayısını artıracağız” diye konuştu.

Tarihi eser kaçakçıları kıskıvrak!
Malatya'da Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Yeni bir eğitim kompleksi müjdesi!
Malatya 1'nci OSB'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilecek, 24 derslik, 200 kişilik yurt ve spor merkezinin yer aldığı bir eğitim kompleksi yapılacak.

Buzağıyı evinin baş köşesinde besliyor
Malatya'da bir çiftçi, 1 ay erken doğan buzağıyı evinin odasında besliyor. Veterinerlerin yaşamaz dediği buzağıyı bebekler gibi büyüten çiftçi, her gün biberonla beslediği hayvanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Düdük Uğurlu'da!
Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler açıklandı. M.Başakşehir - Yeni Malatyaspor maçında Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak.

Vefat Edenler
Malatya'da 31 Mart günü 14 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 16 derece olacak.

Piyasalar
Gram altın alış fiyatı: 450,11 TL
Gram altın satış fiyatı: 450,17 TL

Çeyrek altın alış fiyatı: 718,71 TL
Çeyrek altın satış fiyatı: 735,59 TL

Yarım altın alış fiyatı: 1.432,93 TL
Yarım altın satış fiyatı: 1.471,19 TL

Tam altın alış fiyatı: 2.964,69 TL
Tam altın satış fiyatı: 3.041,36 TL

 

NOT: Haberlerin detaylarına https://www.malatyatime.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!