dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63943.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

Erbaş: Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 'Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik' dedi.

Tarım ve Ormancılığa 4.7 milyarlık destek!
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya'ya tarım ve ormancılık alanında son 18 yılda 4.7 milyar lira destek verildiğini belirterek, “Üretimden hasada, işletmeden satışa her aşamada üreticimizi destekliyoruz” dedi.

Hedef, araştırma üniversitesi!
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “İnönü Üniversitesi'ni araştırma üniversitesi haline getirmek temel hedefimiz” dedi. Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi için de, “3 bini aşan karaciğer nakli ile Avrupa'nın açık ara bir numarasıdır” ifadelerini kullandı.

Gürkan: O ilçemize müstesna bir park kazandırıldı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yazıhan ilçemize yaklaşık 3 bin metrelik güzel, nezih bir park kazandırdık. Parkımızın Yazıhan'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dikkatsizlik kazaya sebep oldu
Malatya'da hafriyat kamyonunun devrilmesi sonucu araç sürücüsü yaralandı.

Aynı taktikle 350 bin TL dolandırdılar!
Elazığ'da yalnız yaşayan 80 yaşındaki kadın, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların ağına düştü. Yaşlı kadın ticari taksi ile geldiği Malatya'da dolandırıcılara 350 bin TL'sini kaptırırken, polis güvenlik kameralarından kimliğini tespit ettiği şüphelilerden 2'sini yakaladı.

Çınar: “Marka değerimize yakışan bir esere kavuşacağız”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İnşaatı devam eden Yeni Belediye Hizmet Binamız, Yeşilyurt'umuzun marka değerine yakışacak olup, gelecek nesillere emanet edeceğimiz özel bir eser olacaktır” dedi.

Sadıkoğlu: Olumsuz sonuçlar doğurur
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kurumlar vergisindeki muhtemel artışın firmalar ve yatırımcılar açısından olumsuz sonuçlara sebep olacağını belirtti.

Tescillendi!
Malatya'nın meşhur yemekleri arasında yer alan kağıt kebabı, “Malatya Kağıt Kebabı” olarak Coğrafi İşaret Belgesi aldı.

Terör örgütü PKK'nın çocukları nasıl kullandığını anlattı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te 33 askerin şehit edildiği katliamdan sağ kurtulan Erkan Omay, askerlerin, kaçırılarak örgüte sokulan çocuklara zorla şehit ettirildiğini belirterek, “Çocukları suç bulaştırıp onların geri dönmesini engellemeye çalışıyorlar” dedi

Bin 35 kişiye ceza!
Malatya'da, Covid-19 tedbirleri kapsamında, sokağa çıkma, maske takmama, yasak bölgede sigara içme ve mesafe kurallarına uymamaktan toplam bin 35 kişiye geçen ay polis ceza kesti.

97 kurumdan görüş alındı
Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından, Malatya'nın geleceğine yönelik önemli bir yer tutan imar planları ile ilgili önemli bir çalışma daha tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Planlama Şube Müdürü Fuat Demir konuyla ilgili olarak verdiği bilgilerde, imar planı çalışmalarının yaklaşık 97 kurumdan görüş alınarak hazırlandığını bildirdi.

YMS, Fenerbahçe mesaisinde!
Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Yeni Malatyaspor'da hazırlıkları Teknik Direktör İrfan Buz yönetiminde sürüyor.

Fenerbahçe'de YMS maçı hazırlıkları başladı
Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında perşembe günü deplasmanda Yeni Malatyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Piyasalar
ÇEYREK ALTIN
ALIŞ: 732,00
SATIŞ: 745,00

GRAM ALTIN
ALIŞ: 451,75
SATIŞ: 451,82

YARIM ALTIN
ALIŞ: 1.455,00
SATIŞ: 1.490,00

TAM ALTIN
ALIŞ: 2.880,72
SATIŞ: 2.937,61

ATA ALTIN
ALIŞ: 2.972,00
SATIŞ: 3.043,00

CUMHURİYET ALTINI
ALIŞ: 2.984,00
SATIŞ: 3.029,00

Vefat edenler
Malatya'da 6 Nisan 2021 günü 13 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 23 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!