dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2430.3
  • BIST
    9750.97
  • BTC
    64362.31$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

SÜMEYYE DENİZ KARTAL YAZDI:
TAKVÂ VE VERÂ'YA DAİR
"Hayvaniyetten çık, cismâniyeti bırak, kalb ve ruhun derece-i hayatına gir. Tevehhüm ettiğin geniş dünyadan daha geniş bir daire-i hayat, bir âlem-i nûr bulursun. İşte o âlemin anahtarı 'marifetullah' ve 'vahdaniyet' sırlarını ifade eden 'lâ ilahe illallah' kelime-i kudsiyeyle kalbi söyletmek ve ruhu işletmektir" hakikâtini tasdik eden ve bunu bütün insanlığa duyurmak için gayret gösteren kalb-i selim sahiplerine ithafen... "

Bekir Karakuş görevden alındı!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Almanya'ya düzenlenen gezi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geziye katılan Başkan yardımcılarından Bekir Karakuş'un görevden alındığını açıkladı.

Erdoğan: Kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Amacımız, bu iki haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir' dedi.

Malatya'da 100 binde 504,00!..
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'nin il bazında haftalık vaka haritasını paylaştı. 3 Nisan - 9 Nisan haftasında illere göre vaka sayısı Malatya'da 100 binde 504,00 oldu.

81 İlin Valiliğine “Kısmi Kapanma” genelgesi!
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Kısmi Kapanma” konulu genelge gönderdi. 14 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 19.00'dan itibaren ülke genelini kapsayacak şekilde iki haftalık kısmi kapanmaya yönelik alındığı belirtilerek, alınan tedbirler genelge ile yayımlandı.

Kamu çalışanlarına yönelik tedbirler...
Covid-19 salgınına kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirleri içeren Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Komisyonlar seçildi
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirerek, komisyonların seçimi yapıldı.

Baruş, çalışmaların aksamadan devam etmesini istedi
Malatya kuzey çevre yolu çalışmalarının devam ettiği güzergâhlarda incelemelerde bulunularak, çalışmalar yerinde incelendi. Vali Aydın Baruş, yapılan çalışmaların hangi düzeyde seyrettiğini, güzergâh üzerindeki çalışmaları yerinde gözlemleyerek, Malatya için önem arz eden bu yolun en kısa sürede bitirilmesi için çalışmaların aksamadan devam ettirilmesini istedi.

Yeni yol tamamlanıyor!
İnönü Üniversitesi'ne yapılan yeni yol çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaları yerinde inceledi.

Kayısı böyle değerlenecek
Kayısı lisanslı depo ile daha da değerlenecek. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlerinden oluşan heyet, Malatya'da ekonomisinin can damarını oluşturan kayısının sağlıklı depolanması amacıyla kurulan Lisanslı Kuru Kayısı Deposunda incelemelerde bulunarak, işleyişi hakkında bilgiler aldılar.

Yemek yaparken maruz kaldığı yoğun duman sonu oldu
Battalgazi ilçesine bağlı Paşaköşkü Mahallesi'nde, yanan yemekten çıkan dumandan zehirlenen 60 yaşındaki şahıs hayatını kaybetti.

2 ayrı kaza! 1 ölü, 9 yaralı var
Malatya'da, şehirlerarası çalışan minibüsün kaza yapması sonucu 6 kişi yaralandı. Öte yandan Malatya'da ticari aracın kayganlaşan yolda kaza yapması sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı.

Ortak mesaj: 15 gün evinizden çıkmayın!
Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından cep telefonlarına gönderilen ortak mesajda, 15 gün uyarısı yapıldı.

Doğu Anadolu'nun en iyi belediye başkanı: Çınar!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan son ankette yüzde 71,7 oranıyla Doğu Anadolu bölgesindeki Büyükşehir belediyeleri içerisindeki en iyi ilçe belediye başkanı seçildi.

Çatıda panik!
Malatya'da iki katlı evin çatısında çıkan yangın ucuz atlatılarak, kısa sürede söndürüldü.

Dereceye girenlere sürpriz!
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘İnancım' adlı bilgi yarışmasının ödül törenine katıldı. Başkan Güder, “Yarışmaya katılan ve dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum” diyerek, öğrencilere müjde verdi.

Avrupa Şampiyonasından başarılı döndüler
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Kick-Boks Takımı, 6.Uluslararası Türkiye Açık Kick-Boks Avrupa Kupası maçlarında takım halinde üçüncülük kupasının sahibi olup, büyük bir başarının altına imza attı.

Suçüstü yakalandılar
Malatya'da iki adrese düzenlenen operasyon sonucu 8 kişi kumar oynarken polis tarafından suçüstü yakalandı. 2 kişi gözaltına alındı.

Vefat edenler
Malatya'da 14 Nisan günü 21 kişi hayatını kaybetti.

14 Nisan altın fiyatları
Altın fiyatları son dakika gelişmeleri gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor
Gram altın alış fiyatı: 452,96 TL
Gram altın satış fiyatı: 453,04 TL

Çeyrek altın alış fiyatı: 731,06 TL
Çeyrek altın satış fiyatı: 748,24 TL

Yarım altın alış fiyatı: 1.457,56 TL
Yarım altın satış fiyatı: 1.496,48 TL

Tam altın alış fiyatı: 3.015,63 TL
Tam altın satış fiyatı: 3.093,65 TL

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 18 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!