dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2323.7
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70789.48$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

En acı haber!
Hakkari'de görevi sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın'ın acı haberi Malatya'daki ailesine ulaştı.

4 personel görevden uzaklaştırıldı!
İçişleri Bakanlığı, Malatya'da hizmet pasaportu düzenlenerek bazı kişilerin haksız yere yurt dışına gönderildikleri iddiasına ilişkin soruşturmada vali yardımcısı ve Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürünün de aralarında bulunduğu 4 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Bakan Malatya'ya acil iniş yaptı!
Bakan Pakdemirli'nin arızalanan uçağı Malatya'ya acil iniş yaptı. Şırnak'a giderken arızalanması sonucu Malatya'ya acil iniş yapan uçakta bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Rabbim beterinden saklasın” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pakdemirli ile beraberindekilerin sağlık durumunun iyi olduğunu açıklayarak, uçağın arızasının belirlenmesi için hangara çekildiğini kaydetti.

Bir mahalle karantinaya alındı
Malatya'da bir mahalle, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle karantina altına alındı.

Özsan sanayi sitesi alternatif yola kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ve trafikte yaşanan yoğunluğunu sonlandırmak için alternatif yol çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Anayurt Bulvarının devamı olan Özsan Sanayi Sitesindeki çalışmalarını tamamladı.

Güder: “Sorun varsa, çözümü için biz oradayız”
Hasanbey ve Mimar Sinan Caddesi'nde ki esnafları ziyaret ederek, ‘Hayırlı işler' temennisinde bulunan Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, esnafların sorun ve talepleri yerinde dinledi.

3 ayrı operasyonda birçok kaçak madde bulundu
Malatya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılara yönelik 3 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

Ağrılar böyle tedavi ediliyor!
Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaadin Polat, Akupunktur tedavisinin genelde kas, kemik ve migren ağrısı yaşayanlara uygulandığını söyledi.

Kayısı kentinde Mut Çağlası tezgahta!
Dünyanın Kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da bugünlerde manav tezgahlarında yeşil kayısı olarak bilinen kayısı çağalası satılmaya başlandı.

Aktif karbona talep attı
Malatya İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Önal, Aktif karbona Covid-19 pandemisi nedeniyle talep attığını belirterek, Türkiye'de henüz üretilemeyen aktif karbona yılda yaklaşık 75 milyon dolar para verildiğini bildirdi.

Yol kontrolünde yakayı ele verdi
Malatya'da Jandarma tarafından yapılan yol kontrolünde şüphe üzerine arama yapılan araçta 2 bin 250 deste Bandrolsüz sigara kağıdı ele geçirilirken, olayla ilgili bir kişi yakalandı.

Yeniden Gürkan!
Malatya Belediyeler Birliği toplantısı da yapılarak, başkanlığa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yeniden seçildi.

Çınar: “Beylerderesi Yeşilyurt'un incisi olacak”
Malatya'nın gözde projeleri olan Beylerderesi, millet Bahçesi, Savunma Sanayi ve Açık Hava Müzesi çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Beylerderesi Şehir Parkı projemizle Malatya'nın gözdesi, Yeşilyurt'un incisi olacaktır” diye konuştu.

Tüfenkci'den 3 müjde birden!
Tüfenkci 3 baraj için müjde verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Malatya'da, Beypınar Barajı için 29 Nisan'da proje ihalesinin yapılması, Yenice Barajı için Cumhurbaşkanlığı Stratejik Daire Başkanlığına ödenek için yazı yazılması, Şilan Barajı için ise proje planlamasına gidilmesi kararı alındı.

Felek: Türkiye'de 2. bölgeyiz
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, bir yılda 7 milyon ton yük taşıyarak Türkiye'de 2. bölge olduklarını söyledi.

Vefat edenler
Malatya'da 16 Nisan günü 18 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 458,3 lira seviyesinden işlem görüyor.
Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,9 artışla 454,8 liradan tamamladı.
Gram altın, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde, 458,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 753 lira, Cumhuriyet altını da 3.075 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 23 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!