dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67016.485$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

MURAT ÇETİN YAZDI:
Kur'an, kabirden ziyâde hayat nizamnamesidir!
"Kur'ân-ı Mu'cizu'l-Beyan, Resûlullah'ın (sav) dirileri inzar etmesi çin, Allah tarafından inzal buyrulan bir Ferman-ı âli-şan'dır. Bu hususu Yasin Sûresi'nin gelecek ayet-i kerimesi şu şekilde ifade etmektedir: “(Hayat sahibi olan kimseyi korkutması ve kâfirler üzerine de azabın gerçekleşmesi) hak ve sabit olması (için) o Kur'ân-ı Kerîm'i inzal buyurduk.”[1]...

MEHMET AYHAN YAZDI:
KAPLAN'DAN “BÜYÜK” GALİBİYET
"Helenex Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 37'nci haftasında ağırladığı Ankaragücü'nü, Başkent'e eli boş gönderdi: 2-1. Kaplanlar, kaptan Adem Büyük ve Ganalı Benjamin Tetteh'in golleriyle kazandı. Bu sezon 15 gole doğrudan katkı sağlayan Adem (13 gol & 2 asist), kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Bitiş düdüğünün ardından 14'üncü basamakta yer alan ve puanını 40'a yükselten Sarı-Siyah-Kırmızılılar, A.Gücü'nü de geride bırakıp düşme hattının üzerine çıkarak rahat bir nefes aldı. 29 Nisan'da Sivasspor deplasmanına çıkılacak..."

ERSOY BABA YAZDI:
Ben gelince oluyo bu. Bozuluyorum haa!
"Merhaba Sevgili Malatyatime okurları. Ben makalemi yayınlayıp hemen çıkacağım. Siz rahatsız olmayın. İster okuyun, ister sadece görsellere bakın. Son yazımdan sonra bir haftadır yazamadım. Bu adam öldü mü, kaldı mı, başına bi iş mi geldi soran yok. Kimsenin umurunda değilmişim yani. Velhasıl duyarsız bir toplum olmuşuz. Bu duyarsızlığın Malatyatime okurlarına kadar uzanmış olması endişe verici. Türkiye'nin Suriye'deki her harekâtından endişe duyan batılı ülke liderleri gibi endişeleniverdim..."

İftira!..
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sözcü gazetesinde yer alan "Belediye başkanı betonu aile şirketinden almış" başlıklı haberdeki iddialara yönelik sert açıklamalarda bulndu. Başkan Çınar, Milletvekili Veli Ağbaba'nın, “Başkan Mehmet Çınar'ın ailesine ait firmadan gaz beton ve hazır beton satın alındığı” iddialarına yönelik olarak; "Esasen söz konusu haberin servis ediliş sebebi, milletvekilliği görevi de yapan ve söz konusu yayında açıklamalarına yer verilen şahsın gaz beton alanında farklı bir markanın bayiliğini yapmasına dayanmaktadır. Malatya ilinde gaz beton üretiminin yapılmaya başlanması ile işleri azalan bu şahıs, ticarî çıkarını siyasî alana çekerek iftira atmıştır" ifadelerini kullandı.

Reddediyoruz!
ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni soykırımı iddialarına bir ret de Malatya İnönü Üniversitesi'nden gelerek, 'Bilimsel temellerden yoksun, siyasi mülahazalarla dolu bu asılsız iddiaları destekleyecek hiçbir hukuk ve tarih belgesi, mahkeme kararı ve kanıt bulmak mümkün değildir' denildi.

Gürkan: Malatya'nın 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacağız
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Beylerderesi mevkiinde yapımı devam eden su deposu inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Güder: “Her mevsimde ilçemizin güzelliğine güzellik katıyoruz”
Tasarruf konusuna verdiği önemle büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçedeki yeşil alan ve parkları süslemek için Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerinde oluşturulan özel sera alanında incelemelerde bulundu.

Bitki üretim merkezi kuruldu!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, 300 dönümlük alan üzerinde bitki üretim merkezi oluşturdu. Merkezde üretilen bitkiler, Büyükşehir Belediyesi'nin sahaları başta olmak üzere diğer kurumlar tarafından da kullanılıyor.

104 kişiye 93 bin lira ceza!
Malatya'da korona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 104 kişiye 93 bin 600 TL ceza uygulandı.

Çınar:Beylerderesi'nde yeni yaşam alanları kuruyoruz
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Beylerderesi Şehir Parkı 2.Etabındaki Millet Bahçesi alanında gerçekleşen düzenleme çalışmalarını inceledi. İnceleme sırasında açıklama yapan Çınar, “Beylerderesi'nde hizmete sunacağımız millet bahçemiz, diğer sosyal, sportif ve kültürel mekanlarımızla, kentimize yeni yaşam alanları kazandırıyoruz” dedi.

Haziran ayında tamam!
Malatyalıların ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Fuar Merkezi inşaatında son aşamaya geldi. Yeni Fuar Merkezi çalışmalarını inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, merkezin Haziran ayının sonunda açılacağını söyledi.

Kaplan puanını 40'a yükseltti
Süper Lig'in 37. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında ağırladığı MKE Ankaragücü'nü ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek puanını 40'a yükseltti.

İrfan Buz: 'Çok net bir galibiyet aldık'
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, MKE Ankaragücü karşısında önemli ve çok net bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Hikmet Karaman: 'Yediğimiz iki golde de hatalıydık'
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Yeni Malatyaspor maçında yedikleri iki golde de hatalı olduklarını söyledi.

Vefat edenler
Malatya'da 25 Nisan 2021 günü 20 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
CUMHURİYET ALTINI
ALIŞ: 3.144,00
SATIŞ: 3.192,00

ATA ALTIN
ALIŞ: 3.142,00
SATIŞ: 3.222,00

TAM ALTIN
ALIŞ: 3.028,39
SATIŞ: 3.089,99

YARIM ALTIN
ALIŞ: 1.530,00
SATIŞ: 1.576,00

ÇEYREK ALTIN
ALIŞ: 770,00
SATIŞ: 788,00

GRAM ALTIN
ALIŞ: 478,03
SATIŞ: 478,27

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 27 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!