dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2398.4
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63864.93$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

 

ALİ BARDAKOĞLU, MİAD'IN KONUĞUYDU!..
Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)'nin interaktif söyleşilerinin bu haftaki konukları Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Eski Başkanı Ahmet Ertürk oldu. Bir Müslüman için ibadetler ne anlam taşır?” isimli söyleşinin moderatörlüğünü deneyimli gazeteci Vahap Munyar yaptı.

Timur İnce yazdı:
Malatya Time yazarı Timur İnce "Abdestsiz Simonlar, Topalyan ve sokak pilavı" başlıklı yazısını okurları için kaleme aldı.

Anneler uyuşturucuya karşı en önde!
Uyuşturucuyla mücadele için etkin çalışma yapılıyor. “En İyi Narkotik Polisi, Anne” projesi” kapsamında uyuşturucuyla mücadelede anneler en ön safta yer alacak.

Gürkan: “Ramazan'da kimse aç susuz kalmayacak”
Pandemi dolayısıyla geçen yıl olduğu gibi bu yılda iftar çadırlarının kurulmadığı Malatya'da Büyükşehir Belediyesi, Malatya Valiliği ve Türk Kızılay'ın işbirliğiyle Ramazan ayında ‘Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında 65 yaş üstü, kimsesiz, engelli ve ihtiyaç sahibi insanların evlerine sıcak yemek ulaştırılmaya devam ediyor. Yemeklerin hazırlandığı fabrikada incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kimsenin aç susuz kalmayacağını söyledi.

Eski belediye başkan yardımcısı koronaya yenildi
Malatya Belediyesi'nin eski başkan yardımcılarından Yılmaz Kınacı, bir süredir tedavi gördüğü yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle hayatını kaybetti.

Çınar: “Sokaklarımızın prestij seviyesini yükselttik”
Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde evler renk renk boyanıyor. Yeşilyurt'ta 126 bina kent estetiğine uygun hale getirildi.

Çalışmalar yıl sonunda tamam!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü Bağtepe Grubu içme suyu isale hattında devam eden çalışmaları inceledi. Yaklaşık 15 milyon TL'lik bir yatırımın yapıldığı bölgede çalışmalar yıl sonunda tamamlanacak.

Ofisi kumarhaneye çevirmişler!
Malatya'da kumarhaneye çevrilen ofise polis baskın yaptı. Kumar oynadıkları belirlenen 9 kişiye para cezası uygulandı.

Batuhan'ın çifte bayramı!..
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki bedensel engelli Batuhan Şahin'in okula gitmesi için yol yapımında sona gelindi. Batuhan, kısıtlama sonrası çifte bayram yaşayacak.

İstanbul'dan Malatya'ya kaçış başladı
Korona virüs önlemleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak tam kapanmanın başlamasına iki gün kala bu süreyi İstanbul dışında geçirmek isteyenler, İstanbul Havalimanı'nda hareketlilik oluşturdu. Bazı vatandaşlar Malatya'ya geldiklerini belirterek burada daha rahat ettiklerini söylediler.

İlk kayısı çağlaları bunlar!..
Malatya'nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk çağlalarının hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Sivasspor'da 4 eksik!
 Sivasspor, yarın sahasında oynayacağı Yeni Malatyaspor mücadelesine sakatlıkları bulunan 4 futbolcusundan yoksun çıkacak.

Forma hayali gerçek oldu
Doğuştan görme engelli olan Abdulkadir Doğan'ın Yeni Malatyaspor forması hayalini Malatyaspor Taraftarlar Derneği Derebeyleri gerçekleştirdi.

Ücretsiz dağıtılıyor
Malatya'nın Battalgazi İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz, patates ve soğan dağıtıldı

Piyasalar
Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 466,5 lira seviyesinden işlem görürken; altının ons fiyatı 1.769 dolar seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 766 lira, Cumhuriyet altını 3.129 liradan satılıyor.

Vefat edenler
Malatya'da 28 Nisan 2021 günü 14 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 27 derece olacak.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!