dore okulları
Malatya
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2446.2
  • BIST
    10173.42
  • BTC
    61903.61$

Günün Özeti


Günün Özeti
Narin

 

 

Kısıtlama dinlemeden kavgaya tutuştular!
Malatya'da sitede çıkan tartışmaya tarafların yakınları da müdahil olunca bıçaklar çekildi. Tam kapanma gününde yaşanan kavgada iki kişi yaralandı.

Tüfenkci: Kanalı rahatlatacak şekilde bir çalışma yapılacak
Kuzey Çevre yolunun geçtiği Şahnahan Mahallesi'nde yol nedeniyle bir kısmı yerin altına alınan kanalın iletim hattında dar borular kullanılması nedeniyle yaşanan sulama sıkıntısını AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci çözdü.

Kim takar koronayı! Bugün Malatya...
Malatya'da PTT önünde 'kim takar koronayı' kuyruğu oluştu. Zaman zaman sosyal mesafenin de hiçe sayıldığı görüntüler tepki çekti.

O çalışmalarda sona gelindi
Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Sanayi Kavşağı alanında başlatılan kavşak düzenleme ve yenileme çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Başkan Gürkan, Sanayi Kavşağının altı şeritle ana artere bağlanacağını söyledi.

Yeni harita yayınlandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre vaka sayısı her 100 bin kişide Malatya'da 320,04 oldu.

Keskin: Marketler neredeyse pompa istasyonu kuracak
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, tam kapanma sürecinde zincir marketler ile ilgili alınan tedbir kararının esnafı memnun ettiğini söyledi. Keskin: 'Marketler neredeyse pompa istasyonu kurup LPG, benzin ve motorin satmaya başlayacak duruma geldiler' dedi.

Tescillendi!
Malatya'nın Arapgir İlçesi'nin yöresel lezzetlerinden Tandır Kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun onayıyla tescillendi.

Doğu Anadolu'da ipi Erzincan göğüsledi
Erzincan 428,70 ile Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 il arasında vaka sayısının en yüksek olduğu kent oldu.

Malatyalı Hafız hafta finaline adını yazdırdı!
Malatyalı Hafız Serkan Yıldız TRT Ekranlarında İftar Vaktinde yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında Ankebut Suresi 56-63. Ayeti tilavet ederek gün birincisi seçildi ve hafta finaline adını yazdırdı.

Evin çatısını onaralım yeter!
Malatya'da yaşayan 43 yaşındaki Halide Özmen engelli kocası ile zihinsel engelli 2 çocuğuna derme çatma evlerinde bakmaya çalışıyor. Yıkık dökük evinin çatısının yağmur ve karda akması ile sıkıntılı günler yaşayan aile, çatının onarılmasını istiyor.

Alaz alaz yanarak telef oldular!
Malatya'nın Darende ilçesinde bir kümeste çıkan yangında yüzlerce tavuk ve civciv alaz alaz yanarak telef oldu.

Çınar: İmkânlarımızı seferber ettik
Melekbaba Mahallesi'ndeki hijyen ve temizlik hizmetlerini inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Pandemi sürecinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir yaşam alanı sunmak için ilçemizin her noktasındaki temizlik hizmetlerimizin boyutunu genişlettik” dedi.

Güder: Esnafımız mutlu olursa bizde mutlu oluruz
Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sokağa çıkma kısıtlamasında mesailerine devam eden Taksici esnafı ile bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi. Güder, “Taksici esnafımızın memnuniyeti bizim memnuniyetimiz. Esnafımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge!
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Pazar Yerleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede, 8-15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00 ila 17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olacağı belirtildi.

Avukat Çalışkan virüse yenildi
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Avukat Naki Çalışkan doktorların tüm çabalarına rağmen virüse yenik düştü. Çalışkan, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Gürün'de hasar tespit çalışmaları sürüyor
Sivas'ın Gürün ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan şiddetli dolu ve yağmurun neden olduğu hasarlar gideriliyor.

Vefat edenler
Malatya'da 05 Mayıs 2021 günü 16 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Altının gramı 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü 475 lira seviyelerinde yer alıyor. Çeyrek altın 784 lira, Cumhuriyet altını 3.200 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 25 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!